Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel Heggie slúži ako ochrankyňa zákona v malom mestečku Inveree. Jedného večera na ceste do nočnej služby spozoruje, ako mladý delikvent riskantnou jazdou zrazí osobu stojacu uprostred cesty. Keď však dobehne na miesto zrážky, automobil je síce viditeľne poškodený, no po zranenom niet ani stopy. Po nástupe do zamestnania nahlási nadriadenému mimoriadnu udalosť, pričom oboznámi kolegov o možnej osobe, ktorá sa voľne pohybuje po mestečku, a mohla by potrebovať lekársku pomoc. Keď už to vyzerá, že mladík bol zadržaný bezdôvodne, jedna z hliadok privádza na policajnú stanicu staršieho, neznámeho muža, ktorý popisom sedí na možného poškodeného z nehody. Napriek tomu, že nemá žiadne mimoriadne vonkajšie zranenia, pôsobí čudesným, svojským dojmom, ktorý na počudovanie u všetkých, ktorí s ním prídu do styku, vyvoláva obrovský rešpekt a strach zároveň. Kto je vlastne onen neznámy? Prečo prišiel? A akými schopnosťami to vlastne disponuje, keď dokáže nazrieť do čiernej časti duše všetkých zúčastnených a dokonale nimi manipulovať? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (57)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nejdřív spousta žvanění a pak spousta kydlení. "Let Us Prey" má velký potenciál být fajn hororem, ale navzdory efektní formě, nosnému konceptu a také Pollyanně v hlavní roli je výsledek překvapivě tuctový a zapomenutelný. Částečně to souvisí s tím, že na sebe kontrastně naráží pasáže, které by chtěly být mystickým mystériem, šokantním body hororem a akční krvárnou. Jako laciná lokální žánrovka je to sice sympatické, ale chybí tomu jiskra, která by zdejší precizní řemeslo posunula někam výše. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem váhal, jestli se mi ten film vlastně líbí, nebo ne. Nahoru to táhne pěkný vizuál, docela dobrý koncept, kvalitní gore. Problematické je to s hudbou - ten hlavní hudební motiv je rozhodně funkční, za ten palec nahoru, ale problém je, že tam tvůrci různé jiné "strašidelné" melodie cpou až příliš často, a to i do scén, které by paradoxně byly působivější, kdyby zrovna bylo ticho. Občas to takhle působí až úsměvně. Další problém se váže k postavám, které jsou neuvěřitelně nesympatické. To má vzhledem ke koncepci filmu samozřejmě své opodstatnění, nicméně odměna (hororové atrakce) přijde příliš pozdě na to, aby nestihly začít diváka mírně iritovat. Ze začátku se hodně kecá, pak se postupně začnou objevovat záblesky poměrně brutálního násilí, které vyvrcholí nástupem maniakálního pána z plakátu s brokovnicí. Někdy tehdy se můj výsledný pocit z filmu překlopil spíš na pochvalnou stranu. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert jsem z daného snímku hluboce zklamán. Let Us Prey se sice rozjíždí velmi nadějně a úvodní tajuplné ptačí výjevy, kterými chtěl Brian O'Malley nepochybně vzdát hold mistrovi hororu A. Hitchcockovi, rozhodně zaslouží pochvalu, avšak tím výčet kladů daného hororu velmi rychle končí. Postavy působí nesympaticky a většina z nich se chová nevěrohodně či dokonce vyloženě hloupě (policisté). Mysteriozní nádech filmu upřít nelze, avšak jedná se o opravdu velmi decentní mysteriozno, které tak ve výsledku ponechá diváka zcela chladným. Dosud uspokojivě nic nefungovalo, a tak se v závěru Brian O'Malley rozhodl přehodit výhybku a přispěchat se zběsilým akčním rozuzlením, které logicky vůbec neodpovídalo dosavadnímu tempu celého snímku, a proto nad tímto kontraproduktivním řešením opět musím rezignovaně zakroutit hlavou. Hororu Let Us Prey uděluji slabší dvě hvězdy a rozhodně nedoporučuji ke zhlédnutí. Kdo hledá vynikající horor, který se rovněž odehrává v prostředí policejní stanice, nechť sáhne po atmosferickém Last Shift ze stejného roku. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Hi hi hi, he he he. Tohle byl můj šálek kávy a při tom to je tak jednochuché udělat Rollmanovi radost. Stačí pár lidí, jeden mysteriózní pán, policejní stanice a brutální mordy a máme tady náběh na Guilty pleasure týdne. Ikdyž se film začíná projevovat až spíše v druhé polovině, ta první určitě nemusí být přetočená. Poznáváme budoucí nebožtíky, kteří mají svá tajemství a postupně se odkrývají na povrch. Finále je už pak jen třešnička už na tak dobrém dortíku. Spokojenost ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rachel Heggie slúži ako ochrankyňa zákona v malom mestečku Inveree. Jedného večera na ceste do nočnej služby spozoruje ako mladý delikvent riskantnou jazdou zrazí osobu stojacu uprostred cesty. Keď však dobehne na miesto zrážky, automobil síce je viditeľne poškodený, no po zranenom niet žiadnej stopy. Po nástupe do zamestnania nahlási nadriadenému mimoriadnu udalosť, pričom oboznámi kolegov o možnej osobe, ktorá sa voľne pohybuje po mestečku, pričom by mohla potrebovať lekársku pomoc. Keď už sa zdá, že je mladík zadržaný bezdôvodne, jedna z hliadok privádza na policajnú stanicu staršieho, neznámeho muža, ktorý popisom sedí na možného poškodeného z nehody. Napriek tomu, že nemá žiadne mimoriadne vonkajšie zranenia, pôsobí čudesným, svojským dojmom, ktorý na počudovanie u všetkých, ktorý s ním prídu do styku, vyvoláva obrovský rešpekt i strach zároveň. Kto je vlastne onen neznámy? Prečo prišiel? A akými schopnosťami to vlastne disponuje, keď dokáže nazrieť do čiernej časti duše všetkých zúčastnených s ktorými tak dokonale manipuluje? Skutočne nie len vďaka hudobnému doprovodu solídne natočené. Spočiatku jedna debata striedala druhú, až som mal obavy či má snímok dostatočne záujme. Od nástupu hlavného "hrdinu" sa však "Let Us Pray" začína uberať správnym smerom, pričom hlavne už toľko omieľaný soundtrack vytvára ten správny zimomravý pocit. V určitých okamihoch sa dostaví aj pomerne vydarené gore, takže fanúšik hororu po odsledovaní tohto snímku vyslovene nebude banovať. Záver dostatočne akčný, avšak prekvapenie z rozuzlenia neradno očakávať - 55%. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama