Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel Heggie slúži ako ochrankyňa zákona v malom mestečku Inveree. Jedného večera na ceste do nočnej služby spozoruje, ako mladý delikvent riskantnou jazdou zrazí osobu stojacu uprostred cesty. Keď však dobehne na miesto zrážky, automobil je síce viditeľne poškodený, no po zranenom niet ani stopy. Po nástupe do zamestnania nahlási nadriadenému mimoriadnu udalosť, pričom oboznámi kolegov o možnej osobe, ktorá sa voľne pohybuje po mestečku, a mohla by potrebovať lekársku pomoc. Keď už to vyzerá, že mladík bol zadržaný bezdôvodne, jedna z hliadok privádza na policajnú stanicu staršieho, neznámeho muža, ktorý popisom sedí na možného poškodeného z nehody. Napriek tomu, že nemá žiadne mimoriadne vonkajšie zranenia, pôsobí čudesným, svojským dojmom, ktorý na počudovanie u všetkých, ktorí s ním prídu do styku, vyvoláva obrovský rešpekt a strach zároveň. Kto je vlastne onen neznámy? Prečo prišiel? A akými schopnosťami to vlastne disponuje, keď dokáže nazrieť do čiernej časti duše všetkých zúčastnených a dokonale nimi manipulovať? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (57)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem váhal, jestli se mi ten film vlastně líbí, nebo ne. Nahoru to táhne pěkný vizuál, docela dobrý koncept, kvalitní gore. Problematické je to s hudbou - ten hlavní hudební motiv je rozhodně funkční, za ten palec nahoru, ale problém je, že tam tvůrci různé jiné "strašidelné" melodie cpou až příliš často, a to i do scén, které by paradoxně byly působivější, kdyby zrovna bylo ticho. Občas to takhle působí až úsměvně. Další problém se váže k postavám, které jsou neuvěřitelně nesympatické. To má vzhledem ke koncepci filmu samozřejmě své opodstatnění, nicméně odměna (hororové atrakce) přijde příliš pozdě na to, aby nestihly začít diváka mírně iritovat. Ze začátku se hodně kecá, pak se postupně začnou objevovat záblesky poměrně brutálního násilí, které vyvrcholí nástupem maniakálního pána z plakátu s brokovnicí. Někdy tehdy se můj výsledný pocit z filmu překlopil spíš na pochvalnou stranu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ON TO VÍ!“ … „CO VÍ?“ … „VŠECHNO!“… /// Fousáč s podivným notesem plným jmen a film s krásným nádechem mysteriózna, plnej Božího slova a Ďábelskejch nápadů. Hezky se to brzo rozjede a kromě chytrej keců přibejvá i krve. Rejža by měl zapracovat na choreu bitek, páč všechny – jedna, mu kurví profil. Vyrovná to snaha vyhnout se klasickejm hororovejm klišé. Já totiž podobnej film ještě neviděl, proto jsem nadprůměrně spokojenej! 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potkal jsem člověka a všechno ví! (taky prej všude byl) 2.) Nevím, jak se pozná Mesijáš. 3.) Thx za titule ,,Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po Clownovi a Girl house je tohle zatím nejlepší věc. Let Us Prey je sakra stylově natočená záležitost s úžasnou kamerou i vizuálem, perfektním soundtrackem, krásným ozvučením veškerých zvuků ( střelba z brokovnice, rány pěstí) a fajn nápadem byť to lehce kopíruje Travelera. Závěrečná půl hodina vypukne v solidní akční inferno, kde nikdo není ušetřen a to jsem napětím a dech beroucí atmosférou téměř šílel, zpotil se a dokonce uspokojil i své chuťové pohárky díky pár slušným brutálním záběrům. Kromě fakt nepříjemného Irsko/Skotského accentu a celkem složité překombinovanosti příběhu jsem mile překvapen. 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nejdřív spousta žvanění a pak spousta kydlení. "Let Us Prey" má velký potenciál být fajn hororem, ale navzdory efektní formě, nosnému konceptu a také Pollyanně v hlavní roli je výsledek překvapivě tuctový a zapomenutelný. Částečně to souvisí s tím, že na sebe kontrastně naráží pasáže, které by chtěly být mystickým mystériem, šokantním body hororem a akční krvárnou. Jako laciná lokální žánrovka je to sice sympatické, ale chybí tomu jiskra, která by zdejší precizní řemeslo posunula někam výše. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné žánrové cvičení, které však doplácí na svou přílišnou ukecanost v prostřední části a nečekaně akční závěr, který po snaze napínat diváka skrz náznaky a zlověstnou hudbu působí trochu jako pěst na oko. A je to sakra škoda, protože to krásně vymazlené intro slibovalo atmosféričtější podívanou, než jakou ve skutečnosti byla. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert jsem z daného snímku hluboce zklamán. Let Us Prey se sice rozjíždí velmi nadějně a úvodní tajuplné ptačí výjevy, kterými chtěl Brian O'Malley nepochybně vzdát hold mistrovi hororu A. Hitchcockovi, rozhodně zaslouží pochvalu, avšak tím výčet kladů daného hororu velmi rychle končí. Postavy působí nesympaticky a většina z nich se chová nevěrohodně či dokonce vyloženě hloupě (policisté). Mysteriozní nádech filmu upřít nelze, avšak jedná se o opravdu velmi decentní mysteriozno, které tak ve výsledku ponechá diváka zcela chladným. Dosud uspokojivě nic nefungovalo, a tak se v závěru Brian O'Malley rozhodl přehodit výhybku a přispěchat se zběsilým akčním rozuzlením, které logicky vůbec neodpovídalo dosavadnímu tempu celého snímku, a proto nad tímto kontraproduktivním řešením opět musím rezignovaně zakroutit hlavou. Hororu Let Us Prey uděluji slabší dvě hvězdy a rozhodně nedoporučuji ke zhlédnutí. Kdo hledá vynikající horor, který se rovněž odehrává v prostředí policejní stanice, nechť sáhne po atmosferickém Last Shift ze stejného roku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Assault on precinct of sinners.. Jednou nohou jsou dunivé synťáky jak z dílny tesaře Johnnyho, druhou potenciál Liama Cunnighama, jakž takž použitelný stůl však potřebuje alespoň tři. Když ještě na něj naložíte jalové pokusy o mysteriózno, hromadu prázdných keců a pseudonáboženského tlachání, nezachrání ho od rozpadu ani to, že jej brokovnicí podpírá pomatený seržant, co má kolem sebe víc ostnatého drátu než mírovská věznice. O´Malleyho poctivá snaha o „old fashioned horror“ tak bohužel vychází vniveč.. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Obligátne intro ma zbavilo akejkoľvek nádeje na new prídavok, čo sa plynutím metráže a postupnej mutácie do prison huhu formy, aj potvrdilo. Že sa tam krváca a neúspešne inovujú staré komerčné záležitosti - neva. Pollyanna síce nenakopla osie hniezdo, no " Let Us PRAY! aby prišlo niečo dôležitejšie. Chabá 3jećka. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po kolízii s novou policajtkou sa na malomestskú policajnú stanicu dostane podivín s vyššími schopnosťami a svojským plánom. Kto videl horor "The Traveler" s Valom Kilmerom, prípadne "Inkubus" s Robertom Englundom a páčili sa mu, tak sa mu pravdepodobne zapáči aj podobný "Let Us Prey". Izolovaná policajná budova, pár fízlov a záhadná postava, ktorá tu postupne odhalí tajomstvá a rozpúta peklo. Už to tu síce bolo, ale opozerať sa to ešte nestihlo, navyše je to pekne natočené aj odohraté a nezabudlo sa ani na hororovú stránku. Takže fajn; pozeralo sa mi to dobre a zrejme by som bol ešte nadšenejší, keby som nevidel tie 2 vyššie spomínané filmy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne neznámy horor, ku ktorému som sa dostal vlastne len vďaka charizmatickému Liamovi Cunninghamovi, ale teda skutočne veľmi príjemné prekvapenie. Už úvodné titulky mi prišli perfektné, jedny z najlepších v žánri, takže to jasne naznačí, že toto nebude len nejaká treťotriedna záležitosť a našťastie tvorcovia neminuli všetky svoje schopnosti len pri nich, ako sa to už tiež pár krát stalo. Ale mne to celkovo nadmieru sadlo, dej je zaujímavý a pritom nie úplne predvídateľný s dobre zvládnutými dlhšími dialógovými sekvenciami, takže som sa nenudil ani na okamih. Vydarila sa aj atmosféra, no nie tým, že by postupne budovala napätie, práve o to tu ani moc nejde, skôr je tak správne tajomná a cítiť, že sa za tým ukrýva niečí mystické a veľkým plusom je rozhodne aj atraktívne prostredie policajnej stanice, ktoré nielen v tomto žánri vždy ocením. Našťastie nesklamú ani postavy, síce okrem spomínaného Cunninghama sa tu už nenájde nikto známejší, ale všetky dôležité postavy mi prišli dostatočne zaujímavé a aj dobre zahrané, takže si nemôžem sťažovať. A síce sa v tomto prípade celkovo jedná skôr o atmosférickú záležitosť, ale nakoniec až prekvapivo príjemne poteší aj po tej drsnej stránke, keďže prinesie slušne krvavé finále a niekoľkými perfektnými a nápaditými úmrtiami, pričom nechýba ani zaujímavo štylizovaný záporák. Tu sa tvorcovia skutočne vyhrali, aby v ničom nesklamali. A k tomu atraktívna vizuálna stránka a skvelá hudba. Takže ma dosť prekvapuje, že v časoch, keď sa v tomto žánri málokedy objaví niečo aspoň trochu zaujímavé sa práve vydarený Let us prey nepresadil. Síce sa nejedná o ten typ hororu, ktorý sa snaží desiť a budovať napätie, ale s tým nemám problém, zaujímavý príbeh, kvalitná atmosféra, slušní herci, nadpriemerný vizuál, výborná hudba a aj nejaké tie kvalitné krvavé scény, kladov je tu nespočet a pre mňa je to jeden z najzaujímavejších hororov za dlhé obdobie. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rachel Heggie slúži ako ochrankyňa zákona v malom mestečku Inveree. Jedného večera na ceste do nočnej služby spozoruje ako mladý delikvent riskantnou jazdou zrazí osobu stojacu uprostred cesty. Keď však dobehne na miesto zrážky, automobil síce je viditeľne poškodený, no po zranenom niet žiadnej stopy. Po nástupe do zamestnania nahlási nadriadenému mimoriadnu udalosť, pričom oboznámi kolegov o možnej osobe, ktorá sa voľne pohybuje po mestečku, pričom by mohla potrebovať lekársku pomoc. Keď už sa zdá, že je mladík zadržaný bezdôvodne, jedna z hliadok privádza na policajnú stanicu staršieho, neznámeho muža, ktorý popisom sedí na možného poškodeného z nehody. Napriek tomu, že nemá žiadne mimoriadne vonkajšie zranenia, pôsobí čudesným, svojským dojmom, ktorý na počudovanie u všetkých, ktorý s ním prídu do styku, vyvoláva obrovský rešpekt i strach zároveň. Kto je vlastne onen neznámy? Prečo prišiel? A akými schopnosťami to vlastne disponuje, keď dokáže nazrieť do čiernej časti duše všetkých zúčastnených s ktorými tak dokonale manipuluje? Skutočne nie len vďaka hudobnému doprovodu solídne natočené. Spočiatku jedna debata striedala druhú, až som mal obavy či má snímok dostatočne záujme. Od nástupu hlavného "hrdinu" sa však "Let Us Pray" začína uberať správnym smerom, pričom hlavne už toľko omieľaný soundtrack vytvára ten správny zimomravý pocit. V určitých okamihoch sa dostaví aj pomerne vydarené gore, takže fanúšik hororu po odsledovaní tohto snímku vyslovene nebude banovať. Záver dostatočne akčný, avšak prekvapenie z rozuzlenia neradno očakávať - 55%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Řekněme, že to byla nehoda. Že prostě na tu nohu od židle upadnul." Ve vězení se sejde několik postav, které, bez ohledu na to, zda jsou za mřížemi nebo před, mají cosi společného - zločin. Dvě z postav se ale přeci jen vymykají. Tajemný muž doprovázený havrany a Rachel stojící na straně zákona. Ta už si totiž peklem prošla. Svižné drama o vině a trestu, o tom, že spravedlnosti nakonec neutečeme, byť si leckdo myslí, že ano. A vše je to zabaleno do slušivého krvavého kabátku, z něhož odkapává rudá tekutina po litrech. Kromě mordů jsou ale nejlepší úvodní titulky... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity. Ještě si musím tento film dvojníků s Luďkem Sobotou, Milou Jovovich a Jirkou Mádlem přehodnotit. Možná o jednu povýším.... A taky se stalo. S odstupem přeci je hodnotím film jako naprůměrně zvládnutý, i když pachuť nevyužitého scénáristického potenciálu přetrvává. Se závěrem spokojený příliš nejsem, ale od začátku se Brian O'Malley prezentuje atraktivní filmařinou a podivně zlověstnou amotsférou, kterou buduje hlavně postava Luďka Soboty (viz. například S.King), takže uznávám, že jsem bavil nadprůměrně na nějakých těch 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film s podobným námetom potrestania hriešnikov vo väznici som už videl, nie je to zlý hororový nápad. Ako v prvom tak i v tomto prípade ma však snímok nedokázal výraznejšie zaujať. Jediné, čo sa vymyká priemeru je solídne natočenie (hlavne kamera a hudba) a výborná zlovestná mystická atmosféra okolo záhadnej postavy neznámeho. Film možno rozdeliť na dve nerovnaké časti, na prvú (väčšiu), v ktorej sa prevažne vedú len nezáživnejšie dialógy v pomalom tempe s dlhými pasážami bez napätia a výborný akčný záver, v ktorom sa krvou nešetrí. Škoda len toho výrazného nepomeru, mohlo to dopadnúť lepšie, potenciál by tu bol. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po filmu Last Shift, kterej se odehrával na policejní stanici tady máme další horor z tohoto prostředí. Nutno říct, že Let Us Prey je ouplně jinej a podle mě i povedenější. Tenhle film mě zaujal hned od úvodních titulků, který jsou fakt povedený. Plusem je rozhodně i to, že snímek nám hned od začátku servíruje pořádně hutnou atmosféru. Okolo prostředku sice filmu začíná docházet trošku šťáva, ale ke konci jakoby film chytal druhej dech na zatraceně povedený finále. Pochválit taky musím nejen výběr herců, kameru, ale i vhodně vybranou hudbu. Navíc se snímek snaží ( v rámci možností ) být originální a vyhýbá se hororovým klišé. Pár hluších ( slabších ) míst tu je, ale celek je povedenej a mě určitě nenudil. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává mezi 19:00 a 0:00. Mladá policistka nastupuje na svoji první, noční službu, v jednom skotském zapadákově a zažije tady doslova peklo. Mně už bylo jasné od první chvíle, co bude ten tajemný chlápek zač, takže mě to pak v průběhu vůbec nepřekvapilo. Každopádně, atmosféra výborná, nechybí několik krvavých brutalit, nejvíce mě dostal slizký seržant, ono vlastně celá ta policejní stanice byla nakonec plná ujetých lidí. Docela podařený Horor, který se vyplatí pustit tak, aby končil o půlnoci =) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku mě navnadily super titulky a výtečná hudba, která navíc film provázela celou stopáž.Tajemný cizinec jehož příchod nevěstí nic dobrého uměl dobře znepokojit a Liam Cunningham jako by z oka vypadl Jeanu Renovi.Policejní stanice plná magorů a to včetně lokálního sboru bude pykat za své hříchy, nic nového, nic převratného ale je to pěkně úchylný a finální masakr pobavil.Nebýt toho idiotského polibku, možná bych dal i o hvězdu navíc.Podařená jednohubka, O'Malley určitě stojí za sledování do budoucna.60%. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hodnocení místního idiota a arbitra mizerného vkusu mne přesvědčilo, že by tento snímek mohl stát za vidění - a tušení mne nezklamalo! Svět jako peklo na zemi a nenapodobitelný Liam Cunningham coby nemilosrdná ruka vyšší spravedlnosti, trestající pokrytce, násilníky, tyrany, zvrhlíky a jinou verbež za jejich hříchy - jedním slovem paráda. Zkrátka film, který umí navodit tu pravou sváteční atmosféru :D. ()

Reklama

Reklama