Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lance Stargrove (John Stamos) je v podstatě normální sedmnáctiletý teenager - chodí do školy, cvičí akrobatickou gymnastiku a rád si užívá s kamarády. Zkrátka žije obyčejný, běžný život jako jeho vrstevníci. Vše se mění, když tragicky zahyne Lancův otec (George Lazenby) a mladý Stargrove začíná pomalu odkrývat temný závoj otcovy minulosti. Zjišťuje, kým vlastně jeho táta ve skutečnosti byl a že jeho smrt nebyla vůbec nešťastnou náhodou. Všechny nitky vedou k motorkářské komunitě, vedené šíleným travestitou Ragnorem (v podání Gene Simmonse - mj. basáka/zpěváka kapely Kiss), plánující ultimativní ofenzivní útok proti lidstvu. Osud všech je tak nyní v rukou mladého Stargrova… (Haymar)

(více)

Recenze (20)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátek jak z Bonda, nepřátelé jak z Šíleného Maxe a hlavní padouch jak z Rocky Horror Picture show. Neuvěřitelná blbost, která je překvapivě zábavná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ultrabéčko, stojace na hranici paródie a pocty žánru. Videné s jednohlasým dabingom, ktorý účinok diváckeho potešenia iba znásobuje. Ak si pamätáte na akčné pecky, ktoré zohrievali pred 25 rokmi váš videoprehrávač a boli ste z nich nadšení, myslím, že toto bude pre vás to pravé orechové. ()

dyfur

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť:Lance Stargrove (John Stamos) i Drew Stargrove (George Lazenby) nosia hodinky značky Seiko UC-2000. (dyfur) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Akcne becko z 80. rokov, ktore nijako nezachranilo ani Lazenbyho a ani rezisera, ktory uz po tomto filme nemal nic schopne na konte. 50 % ()

midget 

všechny recenze uživatele

Gene Simmons coby záporáckej hermafroditní Dan Nekonečný, Robert Englund jako jeho Ovčáček, parta postapo gaunerů jak z Mad Maxe dvojky, lascivní scéna s Vanity a jabkama, šokující odhalení, co se skrývá pod manželskou postelí hrdinovejch rodičů, explodující vožrala na motorce, žvýkací odposlouchávadlo a ne úplně funkční mix plamenometu a laseru. Čistá osmdesátková slast. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec nejoblíbenější film. Dodneška mám pořád tu VHS s jednohlasým dabingem, na které jsem vyrostl a přehrával si to vždy s velkým natěšením. Mám to samozřejmě zalohované na DVD :-) Simmons jako vůdce pankáčů se svým zabijáckým nehtem nemá prostě konkurenci. Mimika, hlášky, kostým a jeho věrný rádce Robert Englund co chová zlaté rybky, jsou unikátní a typické střeštěnosti 80.let. Kočka Vanity a její legendární scéna se sprchovou hadicí. Je tady toho spousty co bych rád napsal, ale není až tak třeba. Jen zmíním super ultra dokonalou zbraň - FAJBRLEJZR ( aspoň tak to ten dabér říkal ) Joo a žvýkačka co funguje jako sledovací zařízení je hodně v pohodě :-) SURPRISE, SURPRISE, SURPRISE... ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je čirá nostalgie. Můj otec ho měl jako jeden z prvních na tzv. "černé kazetě" a tak jsme si jej párkrát (řekl bych, že možná docela často) s oním geniálním dabingem pouštěli. Za ta dlouhá léta jsem se tuhle pecku snažil několikrát marně sehnat, až se mi to nakonec podařilo a tak jsem s vysokým očekáváním (protože to v mých devíti letech byl pro mne naprostý vrchol hraničící s uctíváním) spustil přehrávač. A začaly se dít věci ... VELKÉ VĚCI. John Stamos skáče na trampolíně, jeho tatík bojuje prostřednitcvím neprůstřelného deštníku (George "jednou-bondem" Lazenby) a ve své stáji (plné koní) skladuje několik beden s granáty (výmluvně s velkým nápisem "GRENADES"). Ale to hlavní, co mi kdysi nahánělo husí kůži, byl hlavní záporák, který osciloval na hraně mezi ženou a mužem a své oběti zásadně zabíjel velkým černým drápem velikosti vystřelovacího nože. V podání KISSovského Genea Simmonse se jedná o zcela nepřekonatelnou kreaci, ve které hraje hlavní prim (kromě již zmíněného drápu) jeho legenárně dlouhý jazyk. Ale to jsme teprve na začátku ... oněch opravdu geniálních scén, které naprosto postrádají logiku, je v tomhle filmu vážně hodně (když tak nad tím přemýšlím, tak v něm žádné jiné scény než geniální nejsou). Zní to šíleně? To si piště. Nic nedává smysl. A právě proto je to tak zábavné. Protože nikdy nejsi dost mladý na to, abys umřel. A k tomu hodnocení: z hlediska filmového se jedná o naprostý odpad. Z hlediska zábavnosti jde ovšem o jasných sto procent, protože tento film se všemu filmovému zásadně vymyká ... kult dětství zůstává zachován. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Strašně debilní, ale zábavné. Mě osobně pobavil “James Bond” v roli tajného agenta (fenomenální nápad). Samozřejmě, že v době VHS to byl hit (a rozhodně na 4 hvězdičky), nicméně i po letech si z něj pamatuju celkem dost (motorky s koňskou hlavou) a dost parodické situace (ne, prst ne!) a postavy (ten spolubydlící na koleji jako “Q” beru jako jeden příklad za všechny). Nicméně nuda to nebyla a nevzpomínám na něj ve zlém ani omylem. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Ultimatni Bcko. Simmons jako vysinutej buzerant Velvet Von Ragnor (to je jmeno pro padoucha) tahne celej film do nesmrtelnych vysin. Jeho vystupy zastinujou veskery herce a proste mu nejde nefandit. Ma dokonce velky ambice protoze chce otravit pitnou vodu jenze mladej hezounek Stamos mu to chce zatrhnout a tak se ho Pan Kissak snazi poslat za tatuldou kteryho mu odkrouhnul. No jizda od zacatku do konce. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ryzí osmdesátky, ukázkové akční béčko, doba VHS a simultárního dabingu! Kdyby u nás na zahradě přistáli mimozemšťani a chtěli by přiblížit tehdejší B-video éru in ČSSR, pustil bych jim právě toto. Never Too young to die má vše potřebné: náctiletý klon Jamese Bonda, čůlisný padouch, vnadná lepá děva (Vanity), drsní motorkáři, drsná hudba a spousta akce, honiček i střílení... ve vedlejších rolích se navíc mihnou: Robert "Freddy" Englund a Branscomb "Sixkiller" Richmond... Z dnešního pohledu už sice trochu směšné a hodně naivní, ale na svou dobu (a v daném žánru) jde o klasiku, bohužel neprávem zapomenutou! ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne predimenzovaná somárčina, ktorú musíte buď zbožňovať alebo nenávidieť.  Záporák s vraždiacim „nechtom“ Velvet von Ragnar v podaní skvelého Gena Simmonsa, bol jedinečný, nevábny a pritom okúzlujúci zároveň. A je to práve on, kto naprieč celým filmom vyžaruje magické fluidum a uťapkáva to nepodarené do ústrania. Je veľká škoda, že v dnešnej dobe stráca jeho skvostná rola na sile a divák je ochudobnený o ten správny „wow effect“ a to iba preto, že podobné postavičky sa už bežne dajú stretnúť v mestskej hromadnej na ceste do práce.  Príbeh neublíži, hlavní hrdinovia sú vzhľadní, záporáci úsmevní, „jazykové znalosti“ vďaka Genovi sú tam tiež a čo to nájdeme aj z intimností. Za predošlého režimu, by to bola hviezda cez celú obrazovku, ale takto tomu dávam hviezdy 4. 😁 PS: Pozerajte prosím v pôvodnom znení. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z detstva, ktoru som videl x-krat na VHSke. V tych casoch kultova zalezitost. Teraz uz len povzdych nad vtedajsimi scenarmi. Kazdopadne Vanity-ina zvadzacia scena sa zapisala do mysle pubertiaka. ;) ()

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Nic jsem u takového oldies filmu nečekal. A ani jsem toho moc nedostal. Film připomínal Šíleného Maxe, ale bez pěkného příběhu a také bez těch pěkně-hnusných aut. Ale pár hezkých chvil to mělo - ty jsi hezkej žena :). 30 % ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Možná tuctové béčko 80. let, ale pro někoho, kdo to viděl v dětství snad 50krát se simultánním dabingem, téměř kultovní záležitost. John Stamos hraje "obyčejného" studenta a gymnastu, který se po smrti svého otce, tajného agenta, mění v akčního hrdinu, který dokáže prakticky sám vyřídit gang pankáčů-"teroristů" a ještě přitom sbalit pěknou kočku. Film má navíc naprosto famózní záporáky v čele s Gene Simmonsem. ()

Repulsion 

všechny recenze uživatele

Dal jsem dvě hvězdy jako gesto dobré vůle. Ve skutečnosti je to čistokrevný odpad. Přitom stačilo málo a mohl to být kult. Ale buď se to točilo zcela bez scénáře nebo se scénář během natáčení někde ztratil nebo co. Od filmu této kategorie sice nemá člověk kdovíjaká očekávání, ale alespoň nějaký děj by to mít mohlo. Toto je však pouze jakýsi sled nepříliš navazujících filmových obrazů.  Nicméně Gene Simmons je jako hlavní záporák miloušký :) ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak s postupujícím časem se chutě mění. I když je film dějový a ne špatný, přesto můj pohled na něj je poněkud jiný než tenkrát ve školních letech, kdy jsem tento film přímo žral. Ale ač vím, jak by se takový snímek natočil dnes, uznávám, že si film zasluhuje tři hvězdičky aneb jedná se o koukatelný průměr. ()

Reklama

Reklama