Reklama

Reklama

Croodsovi: Nový věk

  • USA The Croods: A New Age (více)
Trailer 1

Za to, že jsou Croodsovi trochu zaostalí, může nepochybně táta Grug. Ten se držel hesla „Všude dobře, v jeskyni nejlíp“ a bránil jim tak v osobním rozvoji. Když konečně překonali strach a Grugův odpor, zjistili Croodsovi, že svět může být báječným místem k životu, když máte kliku a narazíte na nějaký ten úrodný a bezpečný plácek. Po mnoha našlapaných kilometrech a řadě příjemných i nepříjemných zážitků Croodsovi takové místo našli. Mělo jen jednu nevýhodu. Žila na něm jiná rodina – Lepšíkovi. Už jejich příjmení napovídá, že jsou na trochu jiné civilizační úrovni než viditelně zaostalí Croodsovi. Vynalézavý Fíla Lepšík, hlava rodiny, zajistil svým blízkým komfort, o jakém se Croodsovým ani nesnilo. I díky tomu je jeho rodina milá, vlídná a přátelská a plně připravená přivítat Croodsovy ve svém stromovém domě, kde mají kromě mnoha vymožeností i pravěkého předchůdce televize. Z historie víme, že když na sebe narazí různě vyspělé civilizace, nevyhnutelně to mezi nimi začne skřípat. A skřípe to i mezi Croodsovými a Lepšíkovými a je to slyšet na míle daleko. To skřípání dosáhne to až za vysokou zeď, kterou Lepšíkovi vybudovali, aby se ochránili před nebezpečím, které tam číhá. Jenže žádnou zeď nepostavíte tak, aby byla nepřekonatelná, a tak je dost možné, že se hrubá síla neotesaných Croodsů ještě bude náramně hodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Bláznivá pravěká rodinka od šikovného studia, které nám doručilo Shreka nebo Jak vycvičit draka, je po sedmiletém odpočinku zpátky a musím uznat, že se v rámci rodinných animáků jedná o jeden z nejzdařilejších sequelů. Bavit se budou jak ti nejmenší, tak my dospělí a s potřebou přehlídnout pár tradičních klišé tohoto typu snímků nemám k druhým Croodsovým žádné výhrady. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Internetová komunita jednou vymyslela dnes již notoricky známý a ikonický diskurz: "Pixar nám dal vzpomínky, a Dreamworks nám dal memy." ____ V této rádoby konceptuální anabázi legendární studio Dreamworks nadále zdárně pokračuje, a opětovně nabídl feel-good optimistickou echt pitoreskní chujovinku, která svému kultovnímu předchůdci určitě nedělá stigmatizující ostudu. Snímek 'Croods: New Age' je totiž esteticky podmanivou smrští žoviálních vizuálních gagů, která s velmi absurdní kadencí nabízí satirickou paralelu k našemu současnému způsobu života a burleskní komentář k sociálním diferencím a rozporům - a to doslova z optiky prehistorickejch vořežprutů! Samozřejmě nechybí agenda o silných ženách, která ale lukrativně obohacuje poměrně sentimentální zápletku - potažmo lze vytknout primitivní přikrášlenost či příliš mainstreamově megalomansky vyeskalované finále které bych srhnul do fráze 'jakés takés'. Každopádně bych se určitě neurazil za potenciální třetí díl, který bych s potěšením uvítal.... // VERDIKT: kromaňonská zábava garantována. 7,3 arachno-chodců psovitých z 10 // ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Z jedničky si nepamatuju zhola nic, takže jsem do toho šel trochu s obavami. Dostal jsem ale barevnou, rodinnou zábavu plnou vtipů, roztomilých zvířátek a celkem fajn humoru. A nevidím teda důvod tomu trochu nepřihrát a nedat tam tu bonusovou čtvrtou. Příjemných 90 minut je tak akorát, děti to budou milovat, dospělákovi to rychle uteče a bude se u toho i pěkně bavit. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na to, že se jedná o pokračování, tak se jedná o kvalitní film. Příběh se mi líbil, „zítřek“ byl krásně barevný a útulný, nové postavy byly také fajn. Líbilo se mi to vlastně až do chvíle, kdy tam začala řádit ta opičí příšera. Celkově bych to zhodnotil, že první hodina byla fajn, ale ke konci kvalita příběhu klesala. A vzhledem k tomu, že první díl si cením na 4*, tak tomuto o něco horšímu pokračování dávám 3*. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

V kine to musel byť väčší zážitok, ale príjemná je aj takáto pohodičková zábava doma. The Croods dvojka nie je vôbec horšia ako jednotka, práveže ani neviem povedať, ktorý z filmov bol lepší😉. Pekný príbeh, nádherná farebná animácia, dostatok humoru a dobrodružstva ako aj romantiky. Postavičky fajn až na tú babku, ktorá mi liezla na nervy aj v jednotke. Keď vznikne ďalší diel, budem len rada. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Krúdovci držia rekord v najdlhšom čakaní na pokračovanie spoločnosti Dreamworks Animation. Druhý diel prichádza do kín so 7 - ročným odstupom po tom prvom. V poradí ide už o šiestu "frančízu" Dreamworksu. (WalterIK7)
  • V novembri 2016 bolo pokračovanie zrušené z dôvodu výrobných problémov. Druhý impulz vo výrobe prišiel v septembri 2017. (WalterIK7)
  • Jack Black a hudební skupina HAIM napsali a nazpívali k filmu píseň „We Are Here Together“. (Yoshitsune)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

Pixarovka Duše dorazí o Vánocích na Disney+

09.10.2020

Tak už došlo i na Duši. Animovaný snímek studia Pixar měl původně dorazit ještě letos do kin, a to i po nedávných změnách ve svém kalendáři, které studio Disney provedlo. Jenže to se teď mění. Duše… (více)

Reklama

Reklama