Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celosvětově známý padouch Saint Sauvage vynalezne bombu, která svým výbuchem likviduje veškeré textilie, aniž by poškodila budovy či ublížila lidem. Vyhrožuje použitím této bomby a požaduje po světových vládách mnohamilionové výkupné. Nikdo mu však nevěří a tak svoji bombu ukázkově předvede. Vláda však odmítá zaplatit a do akce povolá svého nejlepšího tajného agenta - agenta 86, Maxwella Smarta.

Podaří se mu s krásnou pomocnicí překazit plány šíleného zloducha? Obzvláště, když sám je nemotora, který, na co sáhne, to zkazí? V hlavní roli této parodie na špionážní filmy uvidíte Dona Adamse, který tímto filmem navazuje na populární britský detektivní sitcom ze 60. let Agent Smart (Get smart). (Šimpy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celý svět je ohrožen hrozbou šíleného Saint Sauvage a jeho teroristické organizace KAOS, která se chystá odpálit svůj nejnovější vynález - nahou bombu. Ta sice nezabíjí, ale zničí veškeré textilie, zanechávajíce obyvatele planety nahé a zranitelné. Britská vláda má ale řešení - tajného agenta 86, Maxwella Smarta... Film jsem viděl poprvé asi před dvaceti lety, a vzpomínky mne donutily jej vyhledat a znovu zhlédnout. A asi jsem měl zůstat jen při těch vzpomínkách, protože jsem docela dost zklamanej. Parodie na populární Bondovky by nemusela dopadnou zle, jenže většina vtipů je trochu násilně naroubována na jinak docela zajímavý příběh. Maxwell Smart je totální patlal, který pokazí vše na co sáhne - jenže nikoliv zábavnou formou jako třeba komisař Juve z Fantomase či inspektor Clauseau, ale trapným způsobem. Takže nakonec za něj celý případ vyřeší ostatní agenti, a Smart působí jen zmatky. Ale abych nekřivdil, pár scén se docela povedlo a rozesmálo mne - třeba Maxwell Smart jako svůdník v Alpách či zajímavé zařízení Smartova bytu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První z mnoha komedií roku 1980, kterou jsem kdysi dávno jako skoro pubertální dítě viděl. Podle námětu jsem tehdy čekal nahotu (a byl jsem zklamanej) a celkově mě to už v dětství přišlo jako blbost. Je to bondovská parodie, které sice nechybí pár dobrých nápadů (přestřelka ve filmových kulisách, stůl/auto, klonovací bitka), ale záporák trapnej, hrdina působí jako ňouma, bondgirl je ošklivá, celé to působí lacině a hlavně většina humoru je na či za hranicí totální demence. 2* a to jsem hodnej. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dnes již skoro zapomenutá bondovská parodie, které se dostalo alespoň částečné reinkarnace ve filmu Dostaňte Smarta (2008) se Stevem Carellem. Zde si agenta Maxwella Smarta zahrál Don Adams, který jej zvárnil také v televizním seriálu Get Smart Mela Brookse ze 60. let. Příběh se točí kolem organizace KAOS a jejich "nahé" bomby, tedy výbušniny, která dokáže zničit veškeré tkaniny. Jejich protivníkem je již zmíněný Maxwell Smart alias agent 86, který jak už to v bondovských parodiích bývá je naprosto neschopa a musí se spolehát na štěstí a umění svých spolupracovníků. Jakožto parodie Bonda má všechny klasické propriety jako uvodní titulky s písní, různé technické udělátka, krásné ženy (např. "Emanuela" Sylvia Kristel) a megalomanského padoucha, kterého si zahrál Vittorio Gassman. V tom funguje film na jedničku, horší už je to s příběhem a fórky, které jsou značně nevyvážené. Nakonec to film vytáhl sice jen na lehký nadprůměr, ale s filmem jsem byl docela spokojen. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bondovská parodie, navazující na kultovní seriál Get Smart! ze šedesátých let. Bohužel dost nepovedená. V původních půlhodinových dílech vzbuzoval agent 86 Maxwell Smart soucit, jak se mu nic nedaří, podobně jako třeba Sellersův inspektor Clouseau. Jenže v tomhle filmu už mi připadá jen jako nepříčetný blbec, kterému se už nelze ani moc smát, natož si ho oblíbit. Mnoho velmi laciných vtipů, nepříliš dobří herci, jiní tvůrci než u TV seriálu (tam to byli bohové americké komedie Buck Henry a Mel Brooks) a přehnaně úsporné provedení. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu před Žhavými výstřely a dalšími šílenými parodiemi, ale taky už dávno po kouscích Petera Sellerse let šedesátých, přišla tahle ulítlost. Je to slabé, to si přiznejme rovnou. Protože jediný nápad s nahou bombou neutáhne celý film, agent je málo nešikovný a vtipům se nedaří. Líbil se mi ten šedesátkový look, který si to podrželo asi díky seriálu. Info pro dabingforum: V hlavní roli v českém znění Zdeněk Bureš. Dále hrají v českém znění: Zora Besserlová, Lenka Filipová, Zdeněk Dvořák, Zuzana Slavíková, Drahomíra Kočová, Ladislav Lakomý, Jiří Brož, Jiří Balcárek, Gabriela Partyšová, Zdeněk Junák a další. ()

Galerie (45)

Související novinky

Zemřela herečka Rhonda Fleming

Zemřela herečka Rhonda Fleming

17.10.2020

Ve věku 97 let zemřela v kalifornské Santa Monice herečka Rhonda Fleming. Zprávu médiím předala její asistentka Carla Sapon. Hvězda Hollywoodu 40. a 50. let, později filantropka a výrazná tvář boje… (více)

Reklama

Reklama