Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělá bondovka s jedním mamutím a neodmyslitelným ALE. Téměř všechno šlape tak, jak se na agenta 007 sluší – velice slušný scénář, výborné akční scény (pokud je zrovna nekazí střihač svým epileptickým a nelogickým střídáním pohledů), opravdu výjimečně charismatická Bondgirl, tradičně výborný John Barry v orchestřišti a navrch Blofeld v luxusním provedení Telly Savalase. Peter R. Hunt odrežíroval film s přehledem, ale to jedno jediné ALE lpí i na jeho práci. Tím ALE je George Lazenby, představitel hlavní role agenta 007, muže, na kterém to celé stojí. Nemám nic proti tomu, že se Lazenby snaží Bonda vyložit po svém, dodat mu trochu tepla rodinného krbu a touhy usadit se. Skutečným kamenem úrazu jsou nedostatečné herecké schopnosti hlavního protagonisty, které sráží Bonda do role prkenného panáka, jehož hlášky vyznívají tak škrobeně a nuceně, až člověku začnou po chvíli lézt na nervy. Ačkoli měl Lazenby vynikající fyzické předpoklady, ve filmu je neprodal, nedokázal totiž do Bonda propašovat skutečnou vášeň ani agresivitu. Prostě se veze se zbytkem filmu a jeho vyvolená Diana Rigg, i jeho protihráč Telly Savalas mu dávají slušný herecký kouř. Škoda, že právě Lazenbyho Albert Broccoli potkal tři roky před natočení tohoto filmu u holiče, škoda, že mu padl do oka a do třetice škoda, že si nikdo nevšiml, že tenhle chlap má možná na dráhu manekýna a reklamního herce, ale pro velký film se zoufale nehodí. On Her Majesty Secret Service mohla být jedna z nejlepších bondovek – má sílu, spád, napětí, dojemný a drsný závěr, ale nemá to hlavní. Hrdinu. Škoda přeškoda... ___ Bond Song: John Barry: In Her Majesty Secret Service ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, je divné, že po vzájemné konfrontaci v Žiješ jenom dvakrát není Blofeld schopen Bonda ihned poznat. Není to tím, že jsou oba po plastice (Blofelda dokonce i natáhli do výšky), ale dlouho odkládané V tajné službě Jejího veličenstva zkrátka mělo být Bondovkou číslo 1. (ještě před Dr.No), což je vzhledem k závěru myslím i logické. Ano, Lazenby, jakýsi klon mezi Clivem Owenem a Jendou Čenským, je mizerný herec, co se hodí leda do reklamy na lyžařské brýle. Ano, prostřední pasáž z institutu léčby senné rýmy se táhne jako med a jejím vyvrcholením je zjištění, jestli dole pod kiltem navštívil Lazenbyho lazebník. Ano, pěstní souboje jsou podivně sestříhané a zrychlené záběry působí spíše komicky. To všechno je pravda. Přesto má Huntův film kolem sebe jakési fluidum, které ho dělá v mých očích více nadčasovým, než je většina Conneryho pokusů. Snad za to může akce dobývání Blofeldovy kliniky, z které nejspíš mírně čerpal mistr Nolan při lucidním snění, či samý závěr, který přinesl reminiscenci na jeden Truffautův film o pomstě novomanželky a vlastně vysvětlil, proč ženich bude v budoucnu tak rád chodit v černém (smokingu).. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Naposledy exotické tropické prostredie, tentokrát Alpy. Príjemná kontrastná zmena. Vracať sa k obsadeniu Lazenbyho nemá zmysel, stalo sa, užívajme si túto bondovku aké akúkoľvek inú. Ešte viac ako inokedy tu platí, že scenár je iba šnúrka, na ktorú sú navešané akčné scény. Film je teda poriadne akčný, ale keď sa zamyslíte, ako sú jednotlivé scény pospájané a ako nelogicky sa kvôli tomu postavy musia chovať....no radšej sa nad tým nezamýšľajme, je to Bond. Ťažšie sa tentokrát verí okúzleniu žien hlavnou ušatou postavou, jeho vzťah mi však vôbec nevadil, len ten záver, ten je podľa mňa podraz. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem a díky tomu, že jsem tuhle bondovku konečně viděl v originálním znění, musím uznat, že není vůbec špatná. Dokonce tvrdím, že je velká škoda, že Lazenby nedostal (nechtěl) další šanci. Nula nula sedmičku hraje vcelku přesvědčivě, ačkoliv mu chybí Coneryho šarm. Je drsný a jeho bitky například - radost pohledět. Ve filmu je navíc k vidění první z bondových lyžařských naháněček, bezvadně natočená scéna s lavinou, honička na bobech a závěrená megaakce s helikoptérami. Blofeld s tváří Tellyho Savalase má zase jednou obdivuhodný ďábelský plán, bondgirl (bondwife?), kvůli níž jsem vždycky trochu naměkko, je opravdu kočka. K tomu nádherná píseň (když melodii Johna Barryho zpívá Louis Armstrong, tak prostě není co řešit). Tož pět. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lazenby není charismatický, ale spíše arogantní, Bond-girl nesympatická kravka a mdlý scénář nechává 007-čku plout příběhem, kde se první hodinu nestane absolutně nic, pak se ukradnou dokumenty ve Švýcarsku, chvilku se lyžuje a nakonec útočí na Blofeldovo sídlo. Dvě a půl hodiny ukrutné nudy. PS: Fakt, že Blofeld Bonda v první společné scéně (vzhledem k tomu, že film tak nějak navazuje na předchozí film) nepozná, mě udivuje víc, než ta profláknutá svatba. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Navzdory tomu, že měla Joanna Lumley jen malou úlohu jedné z Blofeldových dívek, strávila v produkci dva měsíce a nadabovala hlasy mezinárodních krásek. (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama