Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Recenze (537)

Cival 

všechny recenze uživatele

Za tuhle prasárnu by si střihač zasloužil pět let nepodmíněně. Nesmyslně naporcoval všechny záběry a zničil tak veškerou akci. Ze zmateného kulometného střihu se mi nejednou zatočila hlava. Navíc Lazenby je mimo, byť hlavně díky "bryndáčku" na košili. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tahle Bondovka není zdaleka tak špatná, jak se o ní traduje. Pravda, George Lazenby není pro mě ideálem krásy ani ideáním představitelem 007, ale scenář patří k těm nejpovedenějším z celé série. Nadchly mě i zvolené lokace ve Švýcarských alpách a změna v představiteli No 1 slavné padoušské organizace SPECTRE - Telly Savalas působ konečně jako někdo, kdo je schopný zavařit i nejslavnějšímu agentu z MI5. Jako celek to funguje a příběhem se jedná skutečně o jednu z nejpovedenějších Bondovek. A nic na tom nedokáže změnit ani Bondův kanýrkovaný bryndáček. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dějově velice bohatá bondovka, pro vývoj postavy agenta Jejího Veličenstva dokonce stěžejní, bohužel obsazení George Lazenbyho a jeho laxní výkon (teď nemluvím o těch skvělých lyžařských scénách :)) nevyváží ani skvělý Savalasův Blofeld. A nevím proč, ale zrovna tenhle světovládný plán mi přišel i na Bonda hodně šílený. Asi proto, že ho děsivě zparodoval James Coburn :). Ale ruku na srdce, při závěrečné scéně vždycky uroním slzu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po krátkém rozehřívacím intru a zdvořilostním „Jmenuji se Bond. James Bond“, naběhnou úvodní titulky s motivem přesýpacích hodin a ženských těl. Stylový začátek nejvíce femininní bondovky. Lazenby není vůbec tak špatný Bond, jak mnozí tvrdí. Jako Australan sice nemá dokonale britský akcent (stejně jako Skot před ním nebo Velšan a Ir po něm), ale vzhledem k nulovým hereckým zkušenostem… na modela, kterého si tvůrci vybrali mimo jiné (ale především) pro jeho aroganci, slušnej výkon. Zároveň asi první Bond, který si s chutí prohlíží Playboye a pod skirtem nenosí trencle (ne, slipy taky ne). Přesto jeden z nejvážnějších a nejdospělejších Bondů. Jednak dočasným vyeliminováním hračiček od Q, jednak seriózní milostnou linií, která musí mít logicky tragické vyústění (show must go on). Suchý humor je sice opět štědře dávkován, avšak nemění film na komedii, k nimž měla blízko většina „mooreovek“. Akční scény oplývají slušným střihem, povědomou, ale účelně využívanou hudbou, vtipem a v neposlední řadě odvážnou kamerou (jak nasnímat skupinku sjíždějících lyžařů? v té době to řešili kameramanem zavěšeným na spodku vrtulníku). James Bond vysoké alpské vršky sjíždí výhradně na jedné lyži, přičemž unisono oblečené padouchy nechává daleko a vysoko (protože na stromech) za sebou – dneska se těžko ubráníte úsměvu, ale nejspíš vám dojde, že to v době svého vzniku bylo něco „mega“. Ze všech bondovek je mi tato navíc nejsympatičtější pro vybrané prostředí: Švýcarské Alpy, otáčivá restaurace Piz Gloria na Schilthornu. (Jasně, je tu ještě Casino Royale rozkročené mezi Prahu a Karlovými Vary, ale tam byl každý). Pobavilo mě, když se jeden borec škrábal na vršek, který lze vyjít běžnou turistickou cestou. Podobných nesmyslů je ve filmu víc. Pobaví a uznejte - jde snad u bondovek o něco jiného? 80% Zajímavé komentáře: Marigold, genetique, PALINO, Desperado ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, přemety a kejkle se nevyhnuly ani starším bondovkám... Když pominu to, že příběh snímku by spíš víc pasoval na začátek série (to už známe, že?) a že mi připadne, jako kdyby vše jelo setrvačností dál a pouze jaksi chyběl Sean, jedná se o další snímek z řady, který zvládnete, neublíží vám a připomíná to, na co jste zvyklí (tedy až na to "To by se Connerymu nestalo," fakt trapárna.) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo, Bond podobný Milošovi Frýbovi mě fakt nebere a na tom upadl celý film. Je to škoda, protože třeba akční scény, ať už ta mořská bitka, honička v horách nebo vrtulníkové záběry s následnou přestřelkou byli velmi dobře udělány. Z konce mám divný pocit, k Bondovi mě sice nesedl ani trošku na druhou stranu možná důležitá věc pro budoucnost. Bondgirl byla sice aktivní partnerka, leč nevýrazná takžeje to vlastně nnula k nule. Pozitivum je, že ta restaurace ve Švýcarských Alpách stále existuje, tip na možný výlet je tak pro fans Bonda na světě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lazenby není charismatický, ale spíše arogantní, Bond-girl nesympatická kravka a mdlý scénář nechává 007-čku plout příběhem, kde se první hodinu nestane absolutně nic, pak se ukradnou dokumenty ve Švýcarsku, chvilku se lyžuje a nakonec útočí na Blofeldovo sídlo. Dvě a půl hodiny ukrutné nudy. PS: Fakt, že Blofeld Bonda v první společné scéně (vzhledem k tomu, že film tak nějak navazuje na předchozí film) nepozná, mě udivuje víc, než ta profláknutá svatba. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $22,774,493Tržby Celosvetovo $87,400,000║ Veru žiadna sláva George Lazenby ako Bond, netreba sa vôbec čudovať že sa len raz predstavil v tejto úlohe. Taktiež príbeh a akcia nefungujú tak ako bolo zaužívane v tejto sérii a dá sa povedať že sa jedná jednoznačne najslabší článok série. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělá bondovka s jedním mamutím a neodmyslitelným ALE. Téměř všechno šlape tak, jak se na agenta 007 sluší – velice slušný scénář, výborné akční scény (pokud je zrovna nekazí střihač svým epileptickým a nelogickým střídáním pohledů), opravdu výjimečně charismatická Bondgirl, tradičně výborný John Barry v orchestřišti a navrch Blofeld v luxusním provedení Telly Savalase. Peter R. Hunt odrežíroval film s přehledem, ale to jedno jediné ALE lpí i na jeho práci. Tím ALE je George Lazenby, představitel hlavní role agenta 007, muže, na kterém to celé stojí. Nemám nic proti tomu, že se Lazenby snaží Bonda vyložit po svém, dodat mu trochu tepla rodinného krbu a touhy usadit se. Skutečným kamenem úrazu jsou nedostatečné herecké schopnosti hlavního protagonisty, které sráží Bonda do role prkenného panáka, jehož hlášky vyznívají tak škrobeně a nuceně, až člověku začnou po chvíli lézt na nervy. Ačkoli měl Lazenby vynikající fyzické předpoklady, ve filmu je neprodal, nedokázal totiž do Bonda propašovat skutečnou vášeň ani agresivitu. Prostě se veze se zbytkem filmu a jeho vyvolená Diana Rigg, i jeho protihráč Telly Savalas mu dávají slušný herecký kouř. Škoda, že právě Lazenbyho Albert Broccoli potkal tři roky před natočení tohoto filmu u holiče, škoda, že mu padl do oka a do třetice škoda, že si nikdo nevšiml, že tenhle chlap má možná na dráhu manekýna a reklamního herce, ale pro velký film se zoufale nehodí. On Her Majesty Secret Service mohla být jedna z nejlepších bondovek – má sílu, spád, napětí, dojemný a drsný závěr, ale nemá to hlavní. Hrdinu. Škoda přeškoda... ___ Bond Song: John Barry: In Her Majesty Secret Service ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Producenti narazili a George Lazenby se stal nepřítelem číslo jedna pro všechny fanoušky agenta jejího veličenstva. Jeden z nejlepších scénářů ze všech bondovek byl naprosto zničen hlavním představitelem, který s odstupem času funguje spíše jako špatná kopie klidného Bourna. James musí být trochu jiná káva. Naštěstí to zachraňuje z velké části Telly Savalas jako hlavní záporák. Velká škoda, že na tuhle obrovskou šanci vylepšit Bonda spadla lavina... ()

woody 

všechny recenze uživatele

6. bondovka - A nejdivnější. Ao, i já říkám, že Lazenbymu sudičky moc herectví nedaly. Ale co je horší ty mrchy zapomněli i na charisma. A co je úplně nejhorší, Saltzman a Broccoli si toho vůbec nevšimli. Měli vzít Moora nebo neškudlit a přidat Connerymu. Ale jeden z nejdůležitějších příběhů svěřit Georgovi a režiséru Huntovi byla chyba. Vše tak zachraňuji jen skvělý scénář. A skvostný záporák - ještě holohlavý Blofeld se svým sterilním plánem na vymýcení světa. A akční scény (přepadení Blofeldova hotelu, nachází se ve Švýcarských Alpách. Udělejte jim radost a jedte s etam podívat, žijí jenom z toho ;-) Kdybych to měl sorvnat s následujícími Diamanty, tak z toho Tajná služba vychází dobře... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jaksi divnej Bond bez šťávy a navíc záporáka hraje Kojak. Lazenby je takovej trochu nemastnej neslanej (ale urcite lepsi nez Timothy Dalton), ale neúspěch filmu je podle mě vina spíš debilního scénáře, vždyť se Bond na konci ožení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Což se mi k němu ani trochu nehodí. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem slýchal, jak je to hrozný Bond, ale - není to pravda. Na Conneryho nemá nemá, ale v pohodě bych si na něj zvykl a je to i sympaťák. Je pravda, že to je poněkud dlouhé, ale jsou tu scény, které opravdu stojí za to. A pak závěr, ten mě dojal ( plus hláška "To by se Connerymu nestalo"). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Toporná nadsázka, zmatená akce a vůbec příliš jiná, byť snaživě ironická bondovka. Závěrečná sekvence je na tehdejší dobu a odlehčené tendence odvážná, ale nepasuje sem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytecna bondovka, kdyz nebyl k dispozici Connery, at uz protoze nechtel nebo nemoh, meli bud pockat, az se rozhoupe, pripadne mu prihodit prachy a ne nutne, aby si splnily nejakej plan, se cpat do dalsi bondovky, na ktery je videt, ze na vyber hlavniho predstavitele asi nebylo moc casu. Lazenby je totiz hlavni slabina tyhle jinak nijak zvlast spatny bondovky. Ma jedinou vyhodu, je mladej a vcelku namakanej, takze bitky v jeho pojeti pusobi docela svizne a drave a kaskadersky kousky uveritelne. Coz bohuzel nevyvazi fakt, ze postrada jakykoliv charisma, ackoliv hlaskuje jak o zivot, tak ty hlasky nemaj stavu a hereckyho talentu taky moc nepobral. Hrebickem do rakve pak bylo navlect ho do ty priserny kosile nebo skotsky sukne. I kdyz abych mu zas nejak nekrivdil, sem tam nejaka hlaska aspon pobavi, treba jeho baleni dvou zenskejch za vecer. Jinak co se tyce pribehu, je fajn, ze tu je dost akce, ale 140 minut je proste moc, na takle premrsteny stopazi ma vinu hlavne zbytecne protahovanej uvod s Bondem na dovoleny, kde se nic nedeje a je to zbytecne ztracenejch nakejch 40 minut. Co se tyce zaporaku, Blofeld uz je znacne vycerpana postava, chtelo by to nekoho novyho, navic od minulyho dilu tak nejak prisel o svoji uberjizvu. To ani nemluvim o tom, ze v Savalasovo podani nepusobi vubec zajimave. Nicmene pribeh samotnej neni nejhorsi, akce tu je spousta, i kdyz trikove hodne slaby a sestrihany to je obcas fakt prasacky, ze z ty akce clovek moc nema, obzvlast, kdyz je misty nesmyslne zrychlovana, takze ve vysledku to neni zas tak spatna bondovka. Slabsi 4*. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Za prvé: Sean Connery mi vážně chyběl a dobrácký George Lazenby působil jako jeho plastová atrapa. Což došlo i tvůrcům - viz hláška: "To by se Connerymu nestalo". Za druhé: Honička při útěku na lyžích (resp. u Bonda na lyži) v závěru je excelentní, ledová atmosféra v izolovaném sanatoriu na alpském ledovcovém vrcholu výborná, bohužel jinak mne děj kvůli značné roztříštěnosti zrovna nezaujal. Za třetí: Body u mne získal Bond v sukni převlečený za gaye hláškou o ztopoření v okamžiku, kdy mu sexuchtivá pacientka napsala rtěnkou číslo pokoje na vnitřní stranu stehna. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=yf_I84W-_cw ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

George Lazenby mě jako Bond zklamal na plné čáře. Navíc příběh mi přišel nezajímavý a režijně to taky žádný zázrak není. Jediný kdo mě potěšil byl Telly Savalas v roli padoucha. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ženatý Bond? To je snad větší oxymoron než zborcené harfy tón. Bond bez přitažlivosti a kouzla? Tak na to už definici nemám. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

6. Bond - Elegantní Bond jak víno, ale scénář poněkud zaostává a režie poněkud nedotáhnutá. Pořád, ale akční stylovka 60. let. ()

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama