Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zdejší hlavní plakát téměř připomíná něco málo ze Seagala, co jsem viděl, ale realita a Lazenbyho herectví je naštěstí velmi daleko od toho. Musím však říci, že mi úplně nesedlo jeho pojetí Bonda, byť jinak než u Craiga. Jediný Bondův herec, který není z území Spojeného království, britskou velkohubost konceptu postavy nahrazuje typickou australskou velkohubostí, která alespoň v Hollywoodu stereotypy nebourá přinejmenším na plátně dosud. Kdyby se to nerozjelo v druhé polovině, musel bych jít s hodnocením ještě níž, i když jsem u scény s lanovky nevěděl, jestli fandit nebo se smát. Ale to by zase nebylo fér kvůli významu jednoho z hlavních twistů série na konci. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelá Bongirl, Blofeld, prekvapivo dobrá romantická línia, vynikajúci záver, hlášky (hlavne tá na konci úvodnej scény) Mínusy: prehnaná minutáž, strašný strih, veľký rozpor a neucelený prechod medzi prvou a druhou časťou filmu, Lazenby (nie je zlý, ale proste nie je dosť dobrý). Rozporuplný, ale aj tak výborný Bond - trošku neprávom podceňovaný. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Neházel bych všechnu vinu pouze na Lazenbyho. Už na castingu přece museli vidět, že má charisma ukrajinského dělníka. Svěřit nováčkovi tak výjimečnou pasáž Bondova života zkrátka nebylo chytré a v roli osudové ženy bych čekal větší kost. Příliš netáhne ani akce. Třeba noční honička na lyžích, kterou zub času ohlodal až na kost, je naprosto příšerná. Znovu však nezklamala hudba a v rámci série překvapivě emotivní závěr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný Bond, který by spíše unesl trošku jiné označení filmu, než jako 007. Nad Lazenbym se divák, který je navyklý na Conneryho musí opravdu obrnit notnou dávkou shovívavosti. Za vše hovoří věta z počátku filmu, kdy Lazenby pronese "Tohle by se Connerymu nestalo." Ve filmu je notná dávka odlišností od jiných dílů: 1. Bond se ožení a zamiluje. Pro Bonda je přece manželství něco jako záhuba, tady skočí do chomoutu více než dobrovolně. Navíc je zamilovaný a klidně si skočí do postele mezi tím s jinou. Tady to trošku scénáristům pokulhává. 2. Chybí v ději hlavní zabiják. Chápu že tentokráte pro něj nebylo místečko. Ale člověk si už navykl na Oddjoba, Granta, Mr. Winta s Mr. Kiddem nebo třeba na Jawse. Tady prostě nic. 3. Jamese Bonda pochválí dokonce i Q. Jakoby se snad tvůrci pomalu se sérií tehdy chtěli loučit. No a těch rozdílů oproti jiným dílům by se našla celá řádka. Dokonce se nám 2/3 děje odehrávají na jednom místě. 55% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že Lazenby hrál Bonda jen jednou. Bez charismatu, hereckých kvalit a pro mě i bez sexappealu, to je model George. Nejen, že hraje pořád stejně, ale dokáže v některých chvílích strhávat film do děsivé parodie (vrhání nože, závěrečná akční jízda, závěr). Od naprostého průšvihu v bondovské historii zachraňuje scénárista, který měl zřejmě dobrý den a sepsal velmi pěknou, kvalitní zápletku. Potěšil mě Kojak Telly Savalas, jenž Blofeldovi dodal tu zlotřilost, chybějící v předchozím díle. Menší rýpnutí si zaslouží střihač za sestavení akce, jelikož při nádherně opulentní jízdě na lyžích mohl vynechat všechny detailní záběry na 007 a vše nachat jen na kaskadérech. Dále pak přetáhl délku minimálně o 20 minut. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 1969 v Japonsku. (Varan)
  • Ačkoli reklamy na Žiješ jenom dvakrát přímo křičely "Sean Connery JE James Bond", marketing pro tuto bondovku jméno hlavního představitele spíše skrýval. Poprvé a naposledy se zde jméno Bondova představitele objevilo pod názvem filmu a na několika reklamních plakátech vidíme pouze Bondovu siluetu bez tváře (United Artists později přiznalo marketingovou chybu). (džanik)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama