Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tae-Soo je odmala odlišným chlapcom ako jeho rovesníci. Už v detstve, keď brutálne zavraždil svojho otčima, nedokázal prejaviť žiadne pocity. Keď sa mu po piatich rokoch nečakane ozve brat, aby mu vypomohol pri splnení úlohy, ktorú sám nedokázal pre svojho šéfa splniť, pocíti nádej opätovného zrodu "úplnej" rodiny. Opak je však pravdou. Nechcene sa zamotáva do života malej dievčiny a dospievajúcej, spomalene mysliacej Bok-Soon, ktorým obom zavraždil milovaných súrodencov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (14)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tae-Soo je odmala odlišným chlapcom ako jeho rovesníci. Už v detstve, keď brutálne zavraždil svojho otčima, nedokázal prejaviť žiadne z emócií. Keď sa mu nečakane po piatich rokoch ozve brat, aby mu vypomohol pri splnení úlohy, ktorú sám nedokázal pre svojho šéfa splniť, cíti nádej opätovného zrodu "úplnej" rodiny. Opak je však pravdou. Nechcene sa zamotáva sa do osudov malej dievčiny a dospievajúcej, spomalene mysliacej Bok-Soon, ktorým obom zavraždil milovaných súrodencov. Nemôžem si pomôcť, ale ja túto originalitu príbehov z Ázijskej tvorby proste milujem. Navyše sú neskutoční herci, ktorí nemajú problém zahrať akúkoľvek úlohu či prejav emócií bez toho, aby im to človek neuveril. Divák by mal ale vedieť, že "Monster" nie je horor. Neobsahuje "takmer žiadne" z prvkov tohto žánru. Ide skôr o drámu, kríženú s thrillerom. Pár pasáží v snímku vyvolalo ako nepríjemné, tak i úsmevné pocity. Zo snímku som mal dobrý dojem, aj keď je pravdou, že svoj potenciál nevyužil - 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZDAR BRÁCHO. CHCI TĚ POŽÁDAT O LASKAVOST. NĚJAKÁ HOLKA NÁM NECHCE DÁT SVŮJ MOBIL...“ /// Bok-Soon jako mimčo upadla na hlavu. Zanechalo to následky, ale vo to nejde. Spíš jde vo život, páč se do jejího osudu namontovalo MONSTRUM… Korejsky komplikovaný a stejně tak zajímavý. Vražedný okamžiky střídaj až (skoro či téměř?) poetický obrázky z lesní výpravy (na smrt). Nebo ta jeblá, uřvaná Bok-Soon. Na tečku! Místy fungující, jindy zas votravný thrillerový drámo. Nesere ani tak logika, páč co čekáte vod rozhodnutí děcka a hlupačky? (Aha, takže to trochu sere…) Samo, že je to i korejsky drsný, ale to asi netřeba zmiňovat. Takže, kdyby to bylo kapku evropsky přívětivější… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, že i korejskej brácha může mít prima bráchu. 2.) Zajímá mě, jestli i korejská holka umí běžet o život. 3.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Když byste do Chaser naroubovali barvotiskové scény se slaboduchou holkou z Welcome to Dongmakgol, vylezl by vám z toho podobně bizarní žánrový hybrid. Tvůrci filmu si při realizaci scénáře museli něco silného šlehnout. Jinak mi to hlava nebere. Působivě mrazivé scény s dobře zahraným sadistickým vrahounem, kupa mrtvol a hektolitry krve, a pak tam u stánku se zeleninou uječená mentálně retardovaná holčina s rozběhem rozbíjí lidem o hlavu tuříny. Panenko skákavá! 5/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi v popisu chybý komedie protože ze začátku jsem se spíše smál a chvilku jsem koukal jestli náhodou koukám na správný film. Nicméně asi tak po půlhodině film spadne do hodně temného hávu a je to dost psycho. Jsou tu ale 3 věci které mě neskutečně sraly. První je ta malá holka která mi byla neskutečně odporně otravná. Druhá věc je délka film trvá skoro 2 hodiny a některé scény jsou zbytečně natahovaný, a třetí je konec který mi přišel zmatený, proč mu měla podat jenom mobil a to je vše? Nicméně zbytek filmu je hodně slušný, psychologie postav byla solidní a atmosféra ke konci celkem houstne. hudba je výborná a už dlouho jsem u filmu takhle nezazněl. I přes všechny klady a zápory musím dát průměr. Je to solidní film ale prostě se bojím že si na něj za chvíli nezapamatuju prakticky nic. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce! Zasmiala som sa, trochu som sa párkrát aj zľakla a rozhodne som sa nenudila. Znova nechápem miestne nízke hodnotenie... Kórejské filmy sú pre mňa vždy veľkým riskom, pretože sa v nich často objavuje násilie na zvieratách, ktoré sa mi bytostne hnusí aj na filmovom plátne i keď je mnohokrát len fingované. Tento sa bez podobných zbytočností obišiel a nič na zaujímavosti mu to neubralo. Som rada, že som to riskla a vrelo doporučujem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Herec Lee Min Ki kvůli roli shodil 17 kg. Kvůli váhovému úbytku byl více podrážděnější, a tak mohl lépe zachytit šílené chování vraha. Zároveň si pro krátkou nahou scénu vypracoval tělo. (Hanassi)

Reklama

Reklama