Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1933 je Korea okupována Japonskem. Prozatímní vláda je v exilu a existuje množství hnutí za svobodu, které se snaží svými činy oslabit Japonce a přispět tak k osvobození Koreje. Jedno z těchto hnutí sídlící v Šanghaji vysílá do Soulu tři své členy pod vedením An Ok-jun (Ji-hyeon Jeon), aby spáchali atentát na japonského generála. Několik událostí však trojici bojovníků tento úkol značně zkomplikuje. (Tamten)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Může být těžké a ono to vlastně těžké je zorientovat se v problematice kdo s kým v korejském odboji, ale film zvládá perfektně navodit atmosféru 30.let. Místní herecká elita vysekává s přehledem svoje charaktery, film je postaven hlavně na nich, nejen na akci, inteligentní blockbuster s typicky korejským přístupem k vlastní historii, ale tentokrát má tohle hořkosladké balení něco navíc, není to jen Ji-hyeion Jeon, nemá cenu spoilerovat. Věřím, že film si užije i člověk, kterému korejská kinematografie nic neříká. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja moc tie historické filmy nemusím a pozerám ich len sporadicky. Hlavne tie, ktoré sa dotýkajú vojny a sú plné zradcov a nedôveryhodných postáv. Ale Amsal je dobrý film. Všetky zvraty sú logicky zmotivované a hoci sa dajú všetky predvídať aj tak to celé pôsobí sviežo a dynamicky. Charaktery sú skvelé - zase si to berie Ji-hyeon Jeon pre seba. Ostatní ale skvelo sekundujú. Prvú hodinu treba trochu pretrpieť, pretože sa snaží predstaviť súvislosti, dobu a celkovo prostredie v ktorom sa príbeh bude odohrávať. Ale ako náhle začne zápletka napredovať stáva sa z toho ukážka dobrej filmárčiny s dobrým scenárom. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci ukazují, že pro ně žánrový mix, trochu ve stylu filmy "Gangy New Yorku", není moc velký problém a dovedou se s ním vypořádat podle svého. S grácií, se stykem a hlavně i s příběhem, který není vůbec špatný, který je zajímavě gradovaný a konec i vede ke zdárnému konci. Možná to není až tak velké, jak se to tváří, ale rozhodně je to výborné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdražší, nejvýdělečnější a pravděpodobně i nejlepší Blockbuster z Koree za letošní rok. Velkým lákadlem je herecký ansámbl velkých jmen, dech beroucí vizuál, skvěle pojatá atmosféra roku 1933, solidní příběh, zajímavé zvraty a to nejhlavnější AKCE! Jsem jednak překvapen, že akce je Rková, krví se místy nešetří a také je dávkována průběžně a celkem často, což diváka drží v napětí a spolehlivě udržuje pozornost. Bitky jsou zde pouze 2, ale za to přestřelky jsou natočeny parádně s přehlídkou nostalgických a různorodých střelných zbraní ( Sniper scény zřejmě nejlahůdkovější) jde vidět, že Ji-hyeon Jeon věnovala přípravě střílení vskutku spousta času. Luxus a nadšení lze z filmu cítit v každém záběru a to si já mile rád nechám líbit. 80% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Od počátku patrný velký evropskcý vliv. Staly oblékání, dokonce i uvažování a komunikace, tenec, hudba, v jednom okamžiku sjem zaslechla motivy z Dvořáka. A nejen to, i velký vliv Hollywoodu a Japonska. Jakoby vzal někdo mustr, jak se má dělat správný divácky úspěšný filma a nasadil na to příběh. Přiznám se, že bych mnohem víc uvítala čistě korejský námět. Příběh zajímavá, ale totálně to převálcovala přepálená stopáž. Aspoň mě uondala spolehlivě. Pro nadšence, kteří ujíždějí na thrillerech bezpochyby mnohem vděčnější kus. Ale celkový dojem přesto dobrý. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Pro svoji filmovou roli, rozhodl se herec Jeong-jae Lee shodit celých patnáct kilogramů ze své původní tělesné hmotnosti. 'Své filmové postavě jsem chtěl dokonale porozumět, vžít se do ní a divákům ji vyjádřit v co nejpřirozenějším možném světle. Shodit jsem se rozhodl proto, že mi došlo, že má postava je vlastně velmi senzibilní člověk; a chtěl jsem vypadat o něco víc 'gangstersky'. Během natáčení jsem dokonce požádal cateringové kuchaře, aby mi jídlo nemarinovali. Nebo jsem se dokonce vyvaroval i piva a jiných alkoholových nápojů; orientoval jsem se výhradně na nealkoholické nápoje a sodu. Když totiž po práci končíváme, chodíváme se společně napít a pohovořit si o dalším natáčecím dni. Podobných detailů, souvisejících s moji filmovou postavou a její přeměnou, bylo v mém celodenním harmonogramu po celou dobu natáčení mnohem víc. Chtěl jsem ze sebe dostat jednoduše své herecké maximum. Přesně tak, jak jsem to pozoroval u ostatních, co se natáčení snímku věnovali se stejnou intenzitou.' (Conspi)
  • Půvabná herečka Ji-hyeon Jeon dokonce zkrátila své pověstná dlouhé vlasy, aby svoji filmovou postavu ztvárnila v co nejrealističtějším světle. „Vlasy jsem si zkrátila. Víc jsem se ale věnovala používání zbraně; střílet zbraní a vypadat pitom přirozeně, to je pro někoho jako jsem já, jen velmi složité. Postupem času jsem se ale zlepšila. A dokonce i nyní, jsem-li ve stresu a potřebuji-li se uvolnit, chodívám si zastřílet.“ (Conspi)

Reklama

Reklama