Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1933 je Korea okupována Japonskem. Prozatímní vláda je v exilu a existuje množství hnutí za svobodu, které se snaží svými činy oslabit Japonce a přispět tak k osvobození Koreje. Jedno z těchto hnutí sídlící v Šanghaji vysílá do Soulu tři své členy pod vedením An Ok-jun (Ji-hyeon Jeon), aby spáchali atentát na japonského generála. Několik událostí však trojici bojovníků tento úkol značně zkomplikuje. (Tamten)

(více)

Recenze (49)

verbal 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako klasická žlutá zimnice obvyklým opičím čurákováním, při kterém si má mentálně vyvážený Indoevropan zase chuť vrazit do očí jídelní hůlky a zakroutit s nimi. Něco, jako byste sledovali bizarní operaci Anthropomongoloid, kdy se šikmooký mentál Gabčík a jeho neméně postižený věrný druh Naďmároš pokoušejí za asistence vypatlané korejské modelky mimořádně kokotským způsobem spáchat atentát na říšského prodementa. Ale nevypínejte to! Náhle se to totiž jako mávnutím kouzelné šaltrpáky z Hujdaje změní na poměrně hutné, učesané, pompézně natočené a dost zajímavé drama, jež vyvrcholí jednou z nejromantičtějších svateb, jakou jsem kdy viděl. Psí kotletičkou na kimči je pak ústřední zlý ťaman, který je vskutku luxusní a mimořádně rezistentní megazmrd. Prostě, jak by řekl můj korejský kolega, rovněž erudovaný a nesmírně seriózní filmový kritik, pan Ho-Nil Sihoo ze Severokorejské filmové databáze: „음부 영화 후!“, což ve volném překladu znamená něco jako „Popiči film!“. Ne, nepřehlédli jste se, tamější komunistický HOMO skutečně není takový pokrytecký přizdisráč, aby cenzuroval! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„AŤ ŽIJE KOREA!…“ /// Atentát. Naštěstí jeho příprava nejsou jen kecy. Probíhá výběr týmu, kterej zpříjemňuje občasná akcička (malá), takže to stejně za hodinu začne připadat dlouhý. Kus z korejský historie, kterak tehdy bojovali za samostatnost. Čekal jsem spíš středověk – moje chyba. Mix korejskej a japonskejch obličejů nebude nic pro osoby trpící prozopagnózií. Naštěstí maj většinou uniformy… Film vo ATENTÁTu na Kawaguchi Mamoru a Kang In-Gooka v roce 1933 (těžko říct, co všechno je pravda…) je hlavně dramatická podívaná s jednou velkou (akční) přestřelkou. Louskači historie zaplesají. My ostatní nepropadnem v hysterii. A ti vodvážnější se na to dokonce podívaj! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč to je historie! 2.) Tvrdím, že historickej film, to jsou především prachy. 3.) Thx za titule „LAnGI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdražší, nejvýdělečnější a pravděpodobně i nejlepší Blockbuster z Koree za letošní rok. Velkým lákadlem je herecký ansámbl velkých jmen, dech beroucí vizuál, skvěle pojatá atmosféra roku 1933, solidní příběh, zajímavé zvraty a to nejhlavnější AKCE! Jsem jednak překvapen, že akce je Rková, krví se místy nešetří a také je dávkována průběžně a celkem často, což diváka drží v napětí a spolehlivě udržuje pozornost. Bitky jsou zde pouze 2, ale za to přestřelky jsou natočeny parádně s přehlídkou nostalgických a různorodých střelných zbraní ( Sniper scény zřejmě nejlahůdkovější) jde vidět, že Ji-hyeon Jeon věnovala přípravě střílení vskutku spousta času. Luxus a nadšení lze z filmu cítit v každém záběru a to si já mile rád nechám líbit. 80% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Toto bola jednoducho stávka na istotu, pri ktorej som ani trochu nezapochyboval, že by ma to dokázalo nebaviť. Tvorca úspešných a kvalitných Thieves sa rozhodne nezaprie a tak opäť ponúka prakticky totožný štýl so všetkými kladmi, len v trochu odlišnom žánri. Jediným výraznejším záporom je u mňa to, že problémy s japonskou nadvládou mi prišli úplne bez emócií, toto čínska produkcia zvláda podstatne lepšie a tak mi to prišlo také chladné a o postavy som sa vlastne ani moc neobával. Ale inak si vlastne ani nemám na čo sťažovať, dej je výborne prepracovaný a po celý čas nadmieru zaujímavý, nechýbajú dobré zvraty, pričom mi to prišlo aj plne prehľadné, takže aj pri tejto vyše dvojhodinovej dĺžke som nemal problém udržiavať plnú pozornosť. Len toho humoru mohlo byť menej, až na jednu vydarenú scénu mi prišiel vlastne zbytočný. Ale aj tak ma to skutočne bavilo od začiatku až do konca. Môže za to samozrejme aj perfektné obsadenie tvoriace súčasná juhokórejská špička, kde prakticky každú výraznejšiu úlohu hrá nejaký moc obľúbenec a najviac poteší očakávane Jeon Ji-Hyeon. Určite poteší aj akcia, pri ktorej ma síce trochu mrzí, že nie je až tak rozmanitá a ani nápaditá, dokonca aj tých sniperských akcií je minimum, tvoria ju hlavne štandardné prestrelky, ale tie sú zase skvelo zvládnuté a navyše prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, takže sa ani raz nestane, že by dlhší čas nenastala žiadna akcia. A pochváliť musím hlavne akciu na čerpacej stanici alebo výbornú cestnú naháňačku. Režijne a technicky sa tu až na tie chýbajúce emócie nedá vôbec nič vytknúť, vizuálna stránka a technické prevedenie sú prvotriedne a k tomu výborná výprava a atraktívne lokácie. Takže Assassination je prvotriedne zvládnutý juhokórejský blockbuster, od ktorého som dostal vlastne presne to, čo som aj očakával. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer dve a pol hodiny neustálej "akcie". Nemyslím však v pravom slova zmysle, no skutočne si nespomínam na mimoriadne hluché pasáže, kedy by sa niečo nedialo. A to úprimne priznávam, že ma samotný námet príliš nezaujímal, pričom "Amsal" mám v knihovni viac než rok. Kto obľubuje historické filmy, navyše ríznute špionážnou vsuvkou, bude zrejme nadšený. Za seba "len" veľmi dobrý film, ktorého sledovanie nijak mimoriadne neľutujem. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

K poklidnému sledování je nutno načíst nějaké ty dálněvýchodní reálie a mít paměť na šikmé tváře lepší, než Bóbika na pachy. Snad neprozradím příliš když napíši, že se v ději ochomýtají dvojčata a jejich záměna hraje svou roli. No díky Bohu za to, alespoň nějaké figury se mi nepletly. Protože jinak na mě coby twins působí libovolní dva Kimové nebo Kimky (pohlaví rozeznám díky knírkům), pokud je nedělí alespoň padesát let věku nebo čtyřicet kilo váhy. Půl filmu jsem strávil tím, že jsem ústřední geroje rozlišoval podle toho, že jednomu chyběl prst, druhý chodil i na rákose příliš prkenně a třetí hýkavě čurákoval po place, neboť mu scénář přisoudil roli, která je snad ve všech kojejťkých a ňapoňťkých nakrouceninách - bodrého blba s vyvalenými bulvami a chováním retardovaného klauna. Jinak však ok, akce pěkná, Myšuko docela taky, happy ending.... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Od počátku patrný velký evropskcý vliv. Staly oblékání, dokonce i uvažování a komunikace, tenec, hudba, v jednom okamžiku sjem zaslechla motivy z Dvořáka. A nejen to, i velký vliv Hollywoodu a Japonska. Jakoby vzal někdo mustr, jak se má dělat správný divácky úspěšný filma a nasadil na to příběh. Přiznám se, že bych mnohem víc uvítala čistě korejský námět. Příběh zajímavá, ale totálně to převálcovala přepálená stopáž. Aspoň mě uondala spolehlivě. Pro nadšence, kteří ujíždějí na thrillerech bezpochyby mnohem vděčnější kus. Ale celkový dojem přesto dobrý. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dost rozporuplnej film. První půlka mě dokonale uspala, pekelně jsem se nudil, přišlo mi to o ničem, až jsem to chtěl vypnout. Od scény toho prvního nezdařenýho atentátu to šlo významně nahoru a nakonec jsem se dodíval bez problému, přesto jsem se místy v ději a postavách ztrácel. Navíc film mapuje události o kterých nic nevím. Nakonec tedy dám neutrální 3*, ale podruhý už si to asi nepustím.50% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Může být těžké a ono to vlastně těžké je zorientovat se v problematice kdo s kým v korejském odboji, ale film zvládá perfektně navodit atmosféru 30.let. Místní herecká elita vysekává s přehledem svoje charaktery, film je postaven hlavně na nich, nejen na akci, inteligentní blockbuster s typicky korejským přístupem k vlastní historii, ale tentokrát má tohle hořkosladké balení něco navíc, není to jen Ji-hyeion Jeon, nemá cenu spoilerovat. Věřím, že film si užije i člověk, kterému korejská kinematografie nic neříká. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Příkladná ukázka toho, jak z jinak čtyřhvězdičkovýho technicky perfektního nerváku udělat neskutečnou sračku díky naprosto příšernýmu, zbytečnýmu a vyhrocenýmu soundtracku! Že kamera super, že vizuál fajn, že akce skvělá - to pak hovno platný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velkolepý, historický akční snímek z korejské produkce, který se kvalitou přibližuje a v mnohém i předčí produkci americkou. Již jsem si všiml, že J. Korea dodává velice kvalitní filmy všech žánrů a tento je jeden z nich. Je sice problém, vybrat si zde hrdinu, kterému se dá fandit, ale vše vynahrazuje velkolepost a výborná akce, na kterou se však musí občas dlouho čekat. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Moja pozornosť bola na maxime, lebo kým som sa zorientovala, kto - ako - s kým - proti komu - a prečo, tak bol film skoro v troch štvrtinách, ale inak výborný zážitok. Ázijská sekcia nikdy nesklame. (kino Úsmev, Art Film Fest Košice - 21.6.2016) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu probíhala zvolna, ale i tak mě docela bavila a díky ní jsem měl dostatek času na to, abych se v těch rákosnících vyznal. Druhá část už byla akčnější a víc se střílelo, než mluvilo, přičemž vyvrcholení přišlo při svatební veselici. Amsal sice není ničím extra a z mého pohledu má přepálenou stopáž, ale určitě je to kus poctivé filmařiny z korejské historie, která se dost podobá té naší během nacistické okupace a o to je film zajímavější. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja moc tie historické filmy nemusím a pozerám ich len sporadicky. Hlavne tie, ktoré sa dotýkajú vojny a sú plné zradcov a nedôveryhodných postáv. Ale Amsal je dobrý film. Všetky zvraty sú logicky zmotivované a hoci sa dajú všetky predvídať aj tak to celé pôsobí sviežo a dynamicky. Charaktery sú skvelé - zase si to berie Ji-hyeon Jeon pre seba. Ostatní ale skvelo sekundujú. Prvú hodinu treba trochu pretrpieť, pretože sa snaží predstaviť súvislosti, dobu a celkovo prostredie v ktorom sa príbeh bude odohrávať. Ale ako náhle začne zápletka napredovať stáva sa z toho ukážka dobrej filmárčiny s dobrým scenárom. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prakticky bezchybna historicka zanrovka. Vzhladom na minulu reziserovu tvorbu som spickovu technicku stranku pokladal za samozrejmost. Dockame sa viacerých perfektnych prestreliek s rôznorodym arzenalom. Su natocene prehladne a ani krv nechyba. Dalej tu mame skvelu automobilovu nahanacku. Vyprava je velkolepa a aj pri neakcnych scenach je na co pozerat. Nastastie tentoraz aj zapletka a vztahy medzi postavami sa vydarili. Zapletka je košata s mnozstvom postav a odohrava sa vo viacerych casovych usekoch. Chvilu trva kym sa zorientujete kto s kym proti komu a preco bojuje. Dockame sa aj nejakych zvratov, ale nastastie pôsobia zmysluplne. Ja som mal mensi problem s troma postavami, ktore sa mi vdaka podobnym hercom plietli, co sa mi bezne u azijskych filmov nestava. Mierne ma sklamalo, ze velmi zabavne obcasne humorne sceny, ktore sa objavili v prvej polovici filmu uz v druhej polovici filmu absentovali. Celkovo do ladenia filmu prilis nesedeli, tak tam bud mali absentovat uplne, alebo to mohli natocit komplet komedialnejsie. V prvej polovici mi film svojou rozvernostou pripominal fantasticky The Good, The Bad, The Weird ale v druhej zbytocne zvážnie. Koniec mi pripadal uz trochu natahovany. Celu liniu so sudom mohli kludne vypustit. Ale to je len detail. Vysledkom je kvalitna zanrovka, ktora by po akcnej stranke mohla sadnut aj divakom, ktori aziu prilis nemusia. 8/10. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Po hodině jsem to vypl. Hodnotit to určitě nebudu, to si skutečně nedovolim. Ale přišlo mi, že ač se děje neustále žene kupředu, zároveň se tam nic neděje. Veškerý situace mne nechali chladným a zřejmě může za to i fakt, že o této události prakticky nic nevim. Potěšil alespoň precizní vizuál a fajn akce s dobrým humorem. Jinak bohužel, nechtěl jsem na to čumět z donucení. Přeju všem, ať si to užijou a závidím těm, kteří si to užili. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jihokorejci ukazují, že pro ně žánrový mix, trochu ve stylu filmy "Gangy New Yorku", není moc velký problém a dovedou se s ním vypořádat podle svého. S grácií, se stykem a hlavně i s příběhem, který není vůbec špatný, který je zajímavě gradovaný a konec i vede ke zdárnému konci. Možná to není až tak velké, jak se to tváří, ale rozhodně je to výborné. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že bylo zajímavé sledovat vznik Koreje A aby k tomu došlo, musíte ji odtrhnout zpoza nadvlády Japonska. Všude najdete lidi oddané a zrovna tak prospěcháře a udavače. Líbilo se mi to, jen sakra, kdyby si jich polovina nebyla podobná jako vejce vejci ! Výprava dobrá, válečné scény taktéž, tudíž tu stopáž ve zdraví přežijete, stojí to za to. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bylo hodně postav, že jsem nevěděl, kdo kam patří, až ke konci se to zlepšilo. Po hodině se to pěkně rozjede a skonči to svatbou. :-) Určitě to bude chtít vidět znova kvůli ději a možná bude i 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama