Reklama

Reklama

Batman: Útok na Arkham

  • USA Batman: Assault on Arkham (více)
Trailer

Gotham se dostal do velkého nebezpečí, když vláda dala dohromady skupinu zločinců s názvem jednotka Sebevrahů a nutí je, aby se vloupali do Akrhamského nápravného zařízení, kde mají získat tajné informace ukradené Riddlerem. Situace nabere nečekané obrátky, když jeden ze Sebevrahů osvobodí Jokera, který má v plánu zničit Arkham a Gotham. Batman bude muset opět použít všechny své schopnosti, aby zastavil jak Jokera, tak Sebevrahy. (sh3riff)

(více)

Recenze (130)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,922,024 //počet predaných kusov 113,492║ strašne sa pri týchto komiksových animákoch pritvrdzuje, až to je akosi moc ustrelené v tej brutálnosti /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní dvě třetiny, nesoucí se na vlně komorní heist žánrovky s nesourodým týmem záporáků, jsou vynikající, sebeshazovačné a v záplavě DC/Marvel animáků "zachraňme město/svět/vesmír/jsoucno" i osvěžující. Ovšem (ne)pochopitelně přebírá na samotný závěr otěže do té doby spíše absentující Batman a rázem se to mění ve standardní "spasme nevinné skrze množství bum, bum, prásk". A právě pro veškerou tu akci (mimochodem není vůbec zlá) se zapomíná na vše ostatní; a tak ty úvodní dvě třetiny vyznívají zcela do ztracena. Každopádně alespoň po celou dobu sympaticky dospěle nekompromisní (v mezích mainstreamového animáku se superhrdiny samozřejmě) a pro fanoušky filmovo-komiksového DC universa i Rocksteady her plné odkazů a pomrknutí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Výborná týmovka, filmové zpracování mu zatraceně velkej potenciál. Harley Quinn rocks: "and pal, anyone who throws boomerangs has some issues letting go." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ač ta animace nebyla úplně mým šálkem, pořád se jedná o chytlavý, malinko drsnější, ale hlavně celkem nevšední animák z batmaního vesmíru, jehož středem tentokrát není netopýr, ale záporácká Suicide Squad. Díky Arkhamu je to ale velká přehlídka starých známých charakterů včetně Jokera. Harley Quinn je skvělá. Fajn seznamovačka než má přijít diskutovaný Ayerův celovečerák... DC to pomalu rozjíždí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kreslených Batmanů, mnohonásobně předčil předposlední slabý "Son of Batman". Perfektní grafika, postavy, špičková akce non-stop, navíc brutalita, krev a sex ... Fakt super tenhle kousek!! U mě jednoznačně za 5/5... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Řízný a brutální animák, kde je dovoleno fandit záporákům a zabíjet stejnou měrou zlé i dobré. Absence Batmana vůbec nevadí, jeho minimální účast aspoň dá zakrýt tomu, že jej tentokrát nedabuje někdo příliš schopný a že jindy vzorný hrdina tu nechá zbytečně zemřít docela dost lidí. Naštěstí u téhle akční zábavy lze vypnout mozek a necítit se přitom provinile. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší DC animák, co jsem doposud viděl!! Ani Red Hood, ani Návrat Temného rytíře, ale prostě Suicide Squad (což mimochodem nechápu, jako asi všichni, kdo tenhle boží animák viděli, proč má v názvu Batman). Nekompromisní a zároveň vtipné hlášky bez servítek, skoro-nahota, krev..tenhle film má naprosto vše a takhle se má správný animák pro geeky točit. Krom neuvěřitelně chytlavých postav, nápaditých akčních scén a dechberoucího dabingu (Kevin Conroy!) navíc tento kousek citlivě čerpá ty nejlepší záporáky z batmanovské mytologie a ačkoliv se u některých jedná pouze o camea, rozhodně zaujmou i v těch několika sekundách. Snad mi trošku jen ze začátku vadila skoro až manga animace (taky film animovali asiaté, což je pro mě jako odpůrce mangy a podobného směru bohužel), ale zvykl jsem si a noir nádech tomu velice slušel. PS : Miluju Harley a Jokera, ovšem to jsou stálice. Tentokrát mě dostal Deadshot. PPS : Jestli takhle dopadne i ten hranej film, bude to pecka! ... 100% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to není taková dokonalost jako Justice League: The Flashpoint Paradox, pořád je Batman: Assault on Arkham jedním z top dílů DC Universe Animated Original Movies. A jak by také mohl nesplnit očekávání, pokud tu své místo mají Joker a Harley Quinn. Puddin'! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mezi komickovými kokotinami nám toto téměř vyčnívá - nekorektní mluvou, zdechlinami a náznakem sexuálního aktu. Vše samozřejmě kazí to netopýraté hovado. I Mirda Dušín by měl nutkání dát mu přinejmenším.... herdu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

I záporáci si občas zaslouží svůj vlastní filmeček. A v takhle nabušené podobě, která se dějově žene zběsile kupředu jak utržená ze řetězu, bych si dal klidně přídavek. Pokud naivně čekáte "jen" dalšího Batman budete zklamání. Jako lákadlo na filmové Suicide Squad to však funguje na jedničku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ve scénáristické žumpě vymáchaná snůška extrémně hloupých scének. Tohle je i na comics už vážně moc. Infantilní akční bordel, ve kterém je z jakéhosi záhadného důvodu místo i pro pár odvážných a brutálních scén, a v němž samotný Batman skoro "nehraje", jsem po místních nadšených výkřicích opravdu nečekal. Od půlky jsem se těšil, až to skončí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom. Jeden je heist movie s cool bandou záporákov ( hlavne Harley Quinn nemá chybu) a druhý klasický súboj Batman vs. Joker. A spolu to hrá výborne. Problém je že Batman je tam v prvej polovice hrozne málo a Suicide Squad sú fakt sympatické hovadá takže som mal problém komu fandiť . Našlapaný, temný, vtipný, brutálny, výborný animák. 9/10 P.S. deckám to fakt nepúšťajte ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečná Batmanovina, specifická například tím, že v ní Batmana moc nevidno a místo něj dostává prostor banda grázlíků naverbovaných na "sebevražednou misi" ve stylu tuctu špinavců. A jsou tu dva veletucty prostoru pro akci, která je v rámci komiksových animáků až překvapivě brutální a nekompromisní (a schválně jestli budou mít pánové od DC příště koule na to, udělat animák v Rku, včetně řádné krve při ustřelování hlav a bradavek Harley Quinn), jenže problém nastane ke konci, kdy je akce už nějak moc a tam kde se Assault on Arkham ze začátku tvářilo jako záležitost neblbá, stane se nebetyčně tupou a z šlapající týmovky se rázem přetransformuje v něco hrozně blbého a bez nápadu, dokonce tu ani scénáristu nemůžu obvynit z toho, že to napsal ve stavu brutální ožralosti, protože pevně věřím v to, že by to v takovém případě bylo o dva levely lepší. Ale i tak je to výborně fungující záležitost se zábavnou akcí a svěže dospělejším pojetí. " Ty jsi ale zlobivé děvčátko.. " ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol a zrejme ani nebudem priaznivcom kreslených animákov o hrdinských bojovníkoch s nadľudskými schopnosťami, ktorí zasvätili svoj život nekonečnej vojne so zlom. Komiksy sú však aj napriek tomu nepopierateľný fenomén, čo sa v posledných rokoch začalo čoraz výraznejšie prejavovať aj na plátnach kín. Netopierí muž v čiernom však na filmový pás prišiel oveľa skôr, než nastal boom všetkých Spidermanov, Hulkov, X-Menov a ďalších. Ak snímka veľmi získava na výbornom vykreslení psychológie postáv a uveriteľnosti pohnútok k ich činom, tak naopak menšej kritike musím podrobiť akčné scény. Hlavne momenty boja muža proti mužovi sú niekedy dosť neprehľadné a aj keď tvorcovia stavili na v súčasnosti veľmi obľúbenú tematiku orientálnych bojových umení, ich choreografia nepatrí práve k tým najpodarenejším. Batman: Assault on Arkham sa možno nestane najlepším animovaným filmom podľa komiksovej predlohy, ale rozhodne má kvality na to, aby sa o ňom ešte dlho hovorilo ako o jednom z najvydarenejších. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slušný príbeh, skvelé napísané postavy, ktorých nieje málo, animácia, akcie, len škoda, že toho Batmana nebolo viac. Rozhodne lepšie ako tohto ročný Son of Batman. Jay Oliva je skutočne trieda v tomto žánri. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Originálne poňatý komiks (heist, Batman je vedľajšia postava, hlavné postavy sú s výnimkou Harley neznámi komiksoví záporáci), ktorého originalita je raz skvelá, inokedy otravná. Najlepšie to vidieť na hudbe, ktorá v momentoch s Batmanom recykluje Goldenthalov motív Batman Overture, no keď je na scéne Suicide Squad, často hrá akýsi drum n bass. Predošlý Son of Batman mi prišiel ucelenejší a lepšie vygradovaný, i keď originalita je skôr na strane tohto filmu. No aj tak bol najlepší Red Hood. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Estetika arkhamovských her, kde místo Netopýra sehrávají hlavní roli tým Suicide Squad. Assault on Arkham je hodně vyvedená komiksová jízda, která skvěle vychází z komiksů a zároveň je podobně "hustá" jako slavné videohry s Batmanem. Je to stylové a o něco dospělejší než klasické superhrdinské animáče, a to především díky občasné brutalitě a nějaké - i když jen naznačené - nahotě. Postavy jsou velmi dobře vystihnuté. Především Batman ve vedlejší roli je skvělý, ale i celý tým Sebevražedného oddílu funguje přesně tak, jak by měl. Vyvedený akčňák. (8/10) ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Tucet špinavců v podání kreslených magorů? Paráda! Jednoduše, ale dobře postavený příběh s poměrně dost hrdiny střídá brutální akci s dobře načasovanýma hláškama a nenechá odtrhnout oči. ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama