Reklama

Reklama

Batman: Útok na Arkham

  • USA Batman: Assault on Arkham (více)
Trailer

Gotham se dostal do velkého nebezpečí, když vláda dala dohromady skupinu zločinců s názvem jednotka Sebevrahů a nutí je, aby se vloupali do Akrhamského nápravného zařízení, kde mají získat tajné informace ukradené Riddlerem. Situace nabere nečekané obrátky, když jeden ze Sebevrahů osvobodí Jokera, který má v plánu zničit Arkham a Gotham. Batman bude muset opět použít všechny své schopnosti, aby zastavil jak Jokera, tak Sebevrahy. (sh3riff)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Janega 

všechny recenze uživatele

Odporúčam ako ochutnávku pred blížiacim sa filmom Suicide squad (2016), určite vás to ešte viac navnadí. Jedná sa o klasicky výborný DC animák plný napätia, akcie a humoru. Za negatívum považujem, že tvorcovia sa spoliehajú na to, že perfektne ovládate komiksový svet, takže žiadne bližšie predstavenie hlavných anti-hrdinov nečakajte. Je to na škodu, keďže sa jedná o zaujímavé charaktery. Taktiež ani nevysvetľujú niektoré motívy, ako napr. prečo Harley Quinn nenávidí Jokera, či v akej veci podrazil Riddler Wallerovú. Vyznať sa v tom budú len komiksový fandovia. A zápletka s Jokerovou bombou by pokojne mohla byť námetom na celý film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to rozjíždí docela dobře a jeden by si myslel, že z toho ještě bude pořádný animák, ale nápad ze "Saw" z úvodu je hodně rychle rozmělněn a z tohohle se stává jen něco jako "Thunderbolts" - myslím od Marvelu. Není to tak drsné, jak se to tváří, což je škoda, protože to mohlo být hodně zajímavé. Ale je to v důsledku jen standardní komiksový animák. A Batman zde vypadá skutečně příšerně. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna. Většina animáků od DC předvádí velmi působivou práci a tady tomu není jinak. Největším plusem, který vidím je zápletka, která se točí kolem druhořadých záporáků. Což je změna, kterou jsem nečekal, ale zaručeně mě pobavila. Hodně mě také překvapilo jak moc se přitvrdilo, desítky mrtvých, ukousnuté hlavy, kaluže krve, černý humor na maximum a taky zvláštní chování ženských postav. Akce je hodně zábavná, Joker je extrémně brutální a Harley Quinn je neuvěřitelně praštěná. Škoda, že se to ke konci začne rozpadá a objeví se další a další postavy, které v tom udělají akorát bordel. Působivý animák od DC, který jasně splňuje standart, kterými se animáky od DC prezentují. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výtečná Batmanovina, specifická například tím, že v ní Batmana moc nevidno a místo něj dostává prostor banda grázlíků naverbovaných na "sebevražednou misi" ve stylu tuctu špinavců. A jsou tu dva veletucty prostoru pro akci, která je v rámci komiksových animáků až překvapivě brutální a nekompromisní (a schválně jestli budou mít pánové od DC příště koule na to, udělat animák v Rku, včetně řádné krve při ustřelování hlav a bradavek Harley Quinn), jenže problém nastane ke konci, kdy je akce už nějak moc a tam kde se Assault on Arkham ze začátku tvářilo jako záležitost neblbá, stane se nebetyčně tupou a z šlapající týmovky se rázem přetransformuje v něco hrozně blbého a bez nápadu, dokonce tu ani scénáristu nemůžu obvynit z toho, že to napsal ve stavu brutální ožralosti, protože pevně věřím v to, že by to v takovém případě bylo o dva levely lepší. Ale i tak je to výborně fungující záležitost se zábavnou akcí a svěže dospělejším pojetí. " Ty jsi ale zlobivé děvčátko.. " ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

A co jako? Klidně tam mrdnu i tu pátou i když čtyři by byly možná objektivnější. Ale když ona je to tak parádní jízda. Je to saprově nakreslené (hlavně teda Batman, Joker a Harley jsou tak špičkově črtnutí jak možná ještě v animáku nikdy). I když všechny postavy šlapou jak mají a v teamu vládně příjemně jiskřivá chemie tak stejně nelze nevypíchnout Harley- to je kapitola sama pro sebe a táhne celý film nahoru neskutečným způsobem..... Po šňůře spíše průměrných animáků se DCčko zase jednou pořádně vytáhlo a přineslo naději, že možná ještě nezapoměli dělat nejlepší komiksové animáky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu si můžeme všimnout odkazu na film Batman se vrací (1992). Když Batman zneškodní Victora Zsasze, který drží rukojmí, naprosto stejným způsobem, jakým zneškodnil netopýři hrdina klauna ve snímku Batman se vrací. (TwoFace)
  • Film vychází z populární videoherní série o Batmanovi, která má k dnešnímu dni již čtyři hry (Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham Knight). (Claude Speed)
  • Mezi zabavenými Jokerovými věcmi, kterými se v jedné scéně přehrabuje Harley Quinn, je i klaunská maska z filmu Temný rytíř (2008). (ledzepfan)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama