Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Když v tom jedou ženy režisérky Theodory Remundové o závislosti (nejen) na alkoholu. „Osudy našich hrdinek jsme sledovali během tří let," říká Theodora Remundová, která na natáčení úzce spolupracovala se spoluscénáristkou Klárou Formanovou. Výsledkem jsou čtyři příběhově uzavřené pětačtyřiceti minutové díly o každé z žen. Dva díly navíc ukazují skupinovou terapii v pavilónu závislostí v Psychiatrické léčebně Bohnice.
„Dokumenty jsou unikátní především díky otevřenému postoji všech účastnic," vyzdvihuje Remundová „Ženy jsme natáčeli zblízka v jejich přirozených mezilidských vztazích, ukazujeme, jak snadno člověk do závislosti spadne a jak je těžké se z ní dostat zpět," uvádí. Závislost se díky tomu tvůrcům podařilo zachytit z různých úhlů. „Na alkoholu, drogách, hracích automatech a práškách je blbé to, že jsou po všech stránkách destruktivní, zasahují do těla i společnosti. Ničí mezilidské vazby," pokračuje Remundová. Zároveň ale dokumenty obsahují naději, že je možné s tímto onemocněním něco dělat a že návrat k normálnímu životu je možný. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele 6thSun k tomuto seriálu (1)

Když v tom jedou ženy (2014) 

Hodnotit lidské osudy je vždy těžce o přes držku, ale od toho jsme tady, nedá se nic dělat. Na víc než tři hvězdy to u mě nevyšplhá, hlavně proto, že osobám s častou recidivou nelze moc věřit, což pronášeným výrokům bere značný kus divákovy empatie a sounáležitosti. ()

Reklama

Reklama