Reklama

Reklama

Věda na vlastní kůži

(pořad)
  • Francie On n'est pas que des Cobayes (více)
Francie, 2011, 52 min

Obsahy(1)

Vydajte sa spolu s našimi troma výskumníkmi na dobrodružnú vedecko-objavnú cestu za experimentmi: Agathe Lecaron, Vincent Chatelain a David Lowe spolu s Jamesom - testovacou figurínou - preveria - vedeckým spôsobom - platnosť ľudových a všeobecne známych tvrdení. V každej časti tohto seriálu podrobia naši traja vedátori vo svojom improvizovanom laboratóriu  rôzne teórie neľútostnej praxi. Získate odpovede na tie najrozmanitejšie otázky...ale predovšetkým: dozviete sa to s úsmevom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Everyone odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský pořad s trapnou, sebestřednou a oranžovou moderátorkou a jejími dvěma kolegy, kde jeden postarší osel v bílém plášti se tváří jako expert, ale padají z něho jen samé nesmysly a druhý, ten mladý, ten to bohužel sám nespasí. Poslední kapkou bylo, jakým způsobem přestavují, provádějí a vysvětlují experimenty, toto má být zábava? tak takhle tedy rozhodně ne! Jednoznačný odpad! ____ a teď se ještě dívám výše...na Slovensku tento pořad nese název Extrémní experti....WTF!...kdo to jako má být? ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že opice šplhá rychleji než člověk? V tomhle pořadu to nevědí, a tak to testují, a to velmi "exaktním" způsobem! (šimpanz a člověk si dají závody ve šplhu, přičemž jen člověk ví, že závodí). Tenhle pořad je naprostá tragédie. Díky zvolenému formátu, pojetí a stylizaci vyznívá hloupě a trapně místo poučně a nedejbože zábavně. Nimrá se v blbostech a často rozvláčně řeší zcela zjevné fyzikální záležitosti, kterými by se ani Bořiči mýtů nezabývali vzhledem k jejich banálnosti. Celková rozvleklost ve spojení se strojenou (ne)zábavností a nadměrnou ukecaností s mnohdy pofidérními odborníky zákonitě uondá i mistra světa v trpělivosti a zdevalvuje jakýkoliv poučný obsah. 1* dávám jen za to, že si ke mně sem tam nějaké to poučení cestu tím balastem přeci jen probilo, zpocené a polomrtvé. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že většinou jsou to američani, kdo kopíruje od francouzů, ale tady je to naopak, možná to není plná kopie Bořičů mýtů a ti dost možná sami nejsou originální, ale co je zcela jisté je fakt, že tahle Věda na vlastní kůži je prostě debilní. Humor je zoufale nevtipný a dovedu si představit, že arménský sitcom o tom, jak beznohá stonožka prodává klobouky by byl asi o 249% zábavnější, než tohle. Největší vadou je ovšem fakt, že většina "experimentů" je zoufale nepovedená a má jen minimální výpovědní hodnotu, popularizační vědecký magazín se takhle dělat nemůže, musí být něčím víc, než jen blyštivou hračkou, která je v tomhle případě beztak jenom starým tenisákem obaleným alobalem. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických lidí neustále dělá z diváka debila stylem tak americkým že jsem přesvědčený o tom že po každém shlédnutém díle musí mít dítě ne o pár vědomostních buněk více, ale naopak méně. Experimenty jsou nudné ( a nebo již 100x viděné jinak a lépe ) nebo prostě nezajímavé ( nedokáží zaujmout ani tím co jsem třeba ještě neviděl ) a nebo jednoduše dibilní kdy vám ještě všechno ( pěkně po americku ) 7x zopakují a tváří se u toho jak vědci z NASA. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Naprosto debilní styl vytváření dokumentu, je právě to, co ho sráží tak strašně na dno. Chlápek ( takovej jakože chytrolín ) mi během celého dílu ( Je možné levitovat ? ) asi 169x řekl slovo levitovat, což mně dost sralo. Mezi tím jsem se díval na to jak 20 minut melou něco o tom že levitace je možná když letíte v letadle a letadlo letí po parabolické křivce. Co bylo ale nejúžasnější, tak během pokusu v letadle, řekl pilot, že tento stav beztíže ( čili NE levitace ) bude trvat asi 5 - 6 vteřin a na konci pokusu moderátor byl úplně v prdeli z toho že pokus trval 8 vteřin a tedy byl delší než počítaly ( ????? ) -- Informativní hodnota nulová a nezajímavá ( nejvíc dokáže nasrat když tam někdo něco řekne, a všichni to po něm asi 9x zopakují z tak debilním výrazem že bych rozdával facky ) celkový styl pořadu je o ničem ( nezaujme ) a pokusy které tady prezentují jsme se učily už snad ve 4 třídě takže jejich 5minutové vysvětlování a názorné ukázky toho co umí magnet se železnými pilinami, je opravdu pro dementy co nikdy v životě nebyly ve škole, a ti to stejně nepochopí, pokud o tom nebudou vědět víc než vám řeknou a ukážou v tomto dokumentu. Hodnotím 1 hvězdou za zajímavé lokace kde se natáčelo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama