Reklama

Reklama

Mission Blue

  • USA Mission Blue
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh legendární oceánoložky Sylvie Earleové z týmu vědců National Geographic, který se snaží zachránit důležité ekosystémy pro přežití lidstva... Autobiografický snímek oceánoložky dr. Sylvie Earleové (nar. 30. 8. 1935). Působila na Kalifornské akademii věd a Kalifornské univerzitě v Berkeley. V roce 1970 vedla tým potápěček, který strávil týdny výzkumů v podmořském habitatu Tektit II. S manželem Grahamem Hawkesem postavila výzkumnou ponorku Deep Rover, ve které se mnohokrát ponořila až do hloubky 1000 metrů. Po neobyčejně plodné kariéře výzkumnice se nyní věnuje ochraně oceánů. S podporou mediální organizace TED založila kampaň Mission Blue, která se zaměřuje na vytvoření chráněných mořských oblastí po celém světě, takzvaných hope spotů, neboli míst naděje. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele

To co se děje na téhle planetě je řízný holokaust a my jsme jeho součástí, chce statečnost si to přiznat... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Stačia dva plnohodnotné príspevky a všetko podstatné tu už bolo napísané. Ja len dodám, že nezabudnuteľné bolo to zdesenie v očiach Sylvie pri prechádzke po rybom trhu v Tokiu. Drancovanie oceánov pokračuje takým tempom, že raz tam naozaj nezostane vôbec nič, len plastový odpad. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Ďaľší zárez Netflixu na dokumentárnom poli a dokument, ktorý katapultujem do svojej TOP5. Je to príbeh jednej neobyčajnej ženy, Sylvie Earle, ktorý nám ukazuje ako sa zmenili oceány behom posledných 50 rokov vplyvom človeka a technologického pokroku. Každá časť dokumentu by si zaslúžila ďalšie hodinové bloky. Páči sa mi, že tu nejde iba o to strašiť ľudí a kde sa pomenuje vinník hneď na začiatku a dáme mu to zožrať a hromadíme dôkazy. Ale prechádzame tu témy od znečisťovania, nadmerného lovu, ťažby ropy, potápania do hlbín oceánov, ponoriek, výskumu, vymierania rýb a korálových útesov až po budovanie Hope Spotov a to v podaní príbehu jednej ženy, ktorá obetovala svoj život za spoznávanie podmorského raja a jeho ochrany na sklonku jej života. Skôr ide o autobiografiu Sylvie s prvkami dokumetaristickej práce. PS: Zastaví sa aj James Cameron ()

Reklama

Reklama