Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Recenze (313)

spacylemon 

všechny recenze uživatele

No piňďour se mi z toho sice nesrazil, ale když už se pouštíte na tenký led "nekorektního humoru", snad by stálo za to netočit ho tak krotce... Apropó, kterej pitomín přišel kdy s tou myšlenkou, že Epstein není špatný scenárista? ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Mně to prostě bavilo :) Rozhodně to není komedie, co by vstoupila do dějin českého filmu, ale když to člověk bere trochu s nadsázkou a vlastně od toho nic moc nečeká, tak je to docela vtipné. Prostě trochu recese :-) ()

Karmin odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč tolik dobrých herců v čele s macháčkem hraje v takové volovině, kde je 1 vtip na 20 minut, což při zbytečně dlouhé stopáži dělá 5,75 vtipu celkem. Na komedii dost bídné. Ty rasistické, šovinistické nebo antisemitské vtipy nepočítám. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavá, avšak obsahově velice podprůměrná komedie, která místy působí spíš jako parodie sebe sama, příběh je až přihlouple jednoduchý, kýčovitý, humor hraničí s trapností, herci přehrávají až běda. Vůbec mi tento podivný styl humoru a celkového zpracování nesedl. Zbytečně vyhozené peníze. 1/10. ()

dj.coffee 

všechny recenze uživatele

Mám rád tenhle typ filmů. Neumím přesně říct, co mě na tom bavilo, ale rozhodně bych to neshazoval. Možná je to tou vizuální stránkou - takové milé retro . ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud se tvůrci před vypuštěním do světa rozhodli říkat, že se jedná o něco ve stylu Adéla ještě nevečeřela, tak by je měl někdo zlynčovat a zavřít jim pusu navždy. Probuďte se. Tohle byla série nevkusu, špatných vtipů a samotné postavy a scénář je vlastně špatný vtip aneb vrchol idiocie a nesmyslů. Humor je založen na vulgaritách a pitvá se v zadcích i předcích, otevřeně se mluví o genitáliích a celkově je to urážlivé. Takže vlastně takový Kameňák zakamuflovaný pod hezkou vizuální stránkou a zajímavou hudbou. Tohle se bude Zdeňku Troškovy velmi líbit. Z herců nemá cenu na někoho ukazovat. Macháček hraje poslední dobou samé takovéto blbce, tady jeho Food znázorňuje kreténa nejvyššího stupně a Vojta Dyk jako taky blbec, rozdělil bych to na rasistického suverénního blbce a opožděného blbce (představte si takového hezčího Otíka z Vesničky). Děsivé. Opravdová prasárna a znásilněni klasické české komedie. 0% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

25% - komentář 20ti slovy: "Americký" Kameňák s nádechem starého Londýna a Jackem Rozparovačem, na motivy PC hry Polda. Líp to vystihnout nejde :D Každopádně Dyk byl dobrej. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Upatlané, upocené, rádoby parodické, vcelku naprosto v křeči. Režisér by měl zůstat u reklam a videoklipů - to mu jde podstatně lépe. Tři sezóny v pekle byla zřejmě výjimka. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Opísať, čo všetko je zlé na tomto filme by mi zabralo asi dva mesiace, tak to poviem v skratke. Dej, herecké výkony, efekty, vizuál, vtipy, zápletka... toto všetko a ešte viac je zlé. Jasný príklad toho ako réžia zaspala. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem schopen smát se i u té nejprostoduchejší blbosti a ujetosti, je-li to vtipné. Dokonce jsem schopen dát takovým filmům i pět hvězdiček. Ale tady jsem jenom kroutil hlavou. ()

arkis 

všechny recenze uživatele

Škoda, že do filmu tvorcovia nedali podmazový smiech, aký sa používa v televíznych sitkomoch, aby som vedel, na ktorých miestach sa mám smiať... ()

Vojtarr 

všechny recenze uživatele

Přiběh vymyšlený dobře a několikrát jsem se i zasmál. Jenže film byl podle mě až příliš natažený. Dal se zkrátit. Některé scény tam byly zbytečné. A některé efekty...no radši o tom nebudu mluvit. Ale celkově vzato jsem určitě rád, že jsem se na film podíval. ()

hepi_ 

všechny recenze uživatele

Hovorili, že to bude ako, Adéla ještě nevečeřela. Že vraj ako Tajemství hradu v Karpatech... hovorili. Sklamanie najväčšie ma v kine čakalo. Škoda hovodiť_pár šplechov tam ale bolo_5% ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Občas se podaří natočit nadčasový film, plný ostrého vtipu a legendárních hlášek. Zatímco za tvrdého socialismu vznikaly takovéto filmy jako houby po dešti (OK - nutno přiznat, že to byla generace Smoljaků, Svěráků, Lipských a pod. a ti místo aby psali zvací dopisy bubákům a angažovali se v politice tak prostě kvalitně tvořili), teď se na jeden podařený film musí natočit stovky nepovedených (a to ještě když se povedli třeba Samotáři tak se podle toho formátu natočilo stopadesát variací). Tento film je bohužel další výstřel do tmy a ještě ke všemu se střílelo slepým nábojem (Mašín = tragéd) - nezbývá tedy než čekat, snad to bude ten další. Nezoufejme ale, naděje umírá poslední. Vždyť i pí. Spáčilová se po stovce scestných a mimózních recenzí dočkala a napsala kritické hodnocení kde se více méně trefila. ()

Reklama

Reklama