Reklama

Reklama

Humr

  • Irsko The Lobster (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Humr je romantickým filmem, jehož děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy jsou dle zákonů Města nezadaní lidé zatýkání a odváženi do Hotelu. Tam si musejí do 45 dní najít odpovídajícího partnera. Pokud se jim to nepodaří, jsou proměněni ve zvíře dle vlastního výběru a vypuštěni do Lesa. Zoufalému muži se podaří uprchnout z Hotelu do Lesa, kde žijí Samotáři, a zamiluje se tam, ovšem něco takového je proti jejich zásadám. (Falcon)

(více)

Recenze (544)

PjotrN 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že film nedokoukám až do konce, Humrovi se to povedlo. Velmi strojové hraní všech aktérů, bez mimiky v obličeji s monotonním hlasem bylo první co mi vadilo, ačkoliv to je bezpochyby záměrné. Druhá věc je hudba která mi do děje vůbec nepasuje. Celkově dějová linie je tak nějak divně podaná. Nemůžu než dát jen jednu hvezdu, a to pouze za napad, ktery je originalni a libi se mi...možná se někdy dočkám jiného zpracování. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Tak takúto magorinu som už dávno nevidel. Začo prosím Vás také vysoké hodnotenie? Nulový a nelogický dej, ktorého pointa mi akosi unikala, pretože tie scény ani nedávali zmysel. Ku koncu som to už musel pretáčať, pretože mi už dochádzala trpezlivosť. Jediným lákadlom pre mňa bolo herecké obsadenie a žáner. Ale aký sci-fi?, aký thriller? aká romantika? Ani jedno z toho vo filme nebolo. Neviem ani do akého žánru by som to zaradil. Dávam 1* za ako tak pozerateľný úvod, inák dosť biedny film, ktorý už rozhodne viackrát pozerať nebudem. Neodporúčam nikomu. Jediná vec ktorá sa filmu nedá uprieť je originalita. Jeden z najčudnejších filmov, aký som kedy videl. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

To je konina! Proč by měli být v budoucnu lidi takhle divně bez emocí a proč by si vytvořili takové nesmyslné řády? Beru to snad jako variantu kritiky totality, to by se ještě dalo zkousnout. Ale stejně tomu víc než dvě hvězdy nedám. Protože kdo by nebral babu, co mi slíbí všechny sexuální praktiky a má ráda sušenky? 36% ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Zvláštní podobenství o nemožnosti volby, dvou stranách jedné totality, nebo 2 totalitách, z nichž si musíte vybrat. 65% ()

Joiner 

všechny recenze uživatele

Romantický?? Komedie??? Spíš vypsychovaný PSYCHO-drama. Ani psycho-LOGICKÝ, protože logický v tom příběhu nebylo vůbec nic. Námět zní na první pohled zajímavě, ale jak příběh dál ubíhá, tak už přestávám chápat úplně všechno. Přes to všechno v tom byl Colin neuvěřitelně věrohodný. Pokud někdo váhá se sebevraždou, tak ať si to pustí pro snažší rozhodování. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Je to divný. Ano přesně proto, filmy Mr. Lanthimose sjíždím, ALE. Divný jako Špičák? Vůbec ne. Divný víc? Spíš míň. A tak nějak se to vleče. 2 hodiny stopáže tomu rozhodně nepřidávají. A čekal bych větší šokování, prudší závěr. Nebo alespoň více akce, či té rozmarné živelnosti. OK jednou řekla, že chce šukat do zadku a podruhý, že si chce zašukat. Ale tohle všechno od režiséra, který nechal v předchozím filmu pářit spolu svoje děti a nalhal jim o alternativní realitě? :-/ slabota. A jelikož tam sem si netroufal na 4, tak tady se musí zákonitě dolů.. 2 za hezkej xichtík Rachel Weisz a šáteček.. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

V honbě za originalitou až za hranici možností. Opravdu slušný bizár, úplně jsem zřejmě smysl toho všeho nepochopil, a nejsem si ani jistý, jestli to po mně blázen Yorgos vůbec chtěl. Ta povinná seznamka v hotelu pro singles v zábavné první půlce asi slouží jako alegorie vztahů a jejich navazování v moderní odcizené společnosti, kde vládnou lži a přetvářka. V druhé půlce v lese se postupně přidá láska (slepá), žárlivost, páté přes deváté, dále pak bohužel i nuda, a nakonec děsivá jistota, že tohle nikam nepovede. Výborní herci dělají tenhle zážitek mnohem snesitelnější. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Sláva. Strašně znepokojující film (kategorie romantický je hodne velka nadsazka), který vás po konci donutí ještě pár minut přemýšlet, co jste to vlastně zažili. Kmeny nebo společnost, kterou si (ne)vybíráte a partnery, který si vybíráte a vždy za nějakou cenu. A pak ještě mnoho dalšího. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Absurdná artovka s prekvapivo logickým pochodom, ktorá je vtipná a mrazivá zároveň. Byť to energickejšej druhej polovice a bez otvoreného konca, bolo by to to najlepšie od Lanthimosa a neváhal by som dať za 5*. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi o této blbině ani psát. Asi jsem to nepochopil. Hlavně třeba to, že postava něco řekne a vypravěč poté opakuje. Pak to, že se muži nabízí žena a on ji odmítá, když ví, co mu hrozí. Ale ono to ve výsledku naprosto jedno. Někdo si tu hrál na umění a nedá se říci, že by se mu to podařilo. Rozkouskované nic, které mne absolutně nebavilo a díval jsem se do konce jen z povinnosti. V celém snímku nebyla žádná scéna hodna zapamatování, a film na mne skoro nijak nezapůsobil. Takže když skončil, ani jsem poté o něm nepřemýšlel, jak často dělávám. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Humr je podobný film jako Ona. Jde o sci-fi z budoucnosti, které řeší vztahy. Jenomže zde jde o opačný problém. Samotáři kdo ví proč nejsou žádoucí. Ba právě naopak. Je to zvláštní film, s kterým jsem se tak trochu minul. Moc totiž nerozumím, jak k uvedené filozofii lidé došli. Jaké problémy k ní vedli? Těžko říct. Obyčejná láska se tu nepěstuje, vztahy by měly plnit jen funkční roli, ačkoli i děti jsou přidělovány. Přiznám se, že je to film, u kterého jsem postrádal ten uvedený žánr komedie. Přišlo mi to úplně plytké, bez emocí, chladné, ale taková asi měla být nastíněná budoucnost. Colin Farrell ve velmi neobvyklé roli byl kvalitní, Rachel Weisz se objevila až skoro po hodině. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Pre mňa teda docela desivý námet. Už aj v reálnom svete má človek občas akýsi nebadaný pocit akoby single ľudia boli menejcennou zložkou spoločnosti, v tejto dystopickej zápletke by som sa však stal okamžite lovnou zverou par excellence (ani tých 45 dní by som nemusel dostať). Spočiatku som samozrejme fandil vyvrheľom z lesa v pršiplášťoch, potom sa ukázalo, že aj oni sú v podstate rovnaké svine a majú tiež svoje debilné na hlavu postavené pravidlá. Myšlienka zaujímavá, spracovanie krásne bizarné, dal by som aj vyššie hodnotenie keby bol koniec napínavejší, akčnejší, strhujúci (vývoj si vyložene pýtal nejaký záverečný masaker) a nie taký čudný, mdlý a defacto neukončený. ()

subic 

všechny recenze uživatele

No tohle jen tak někde neuvidíš. Hned na začátku jsem přizvednul obočí a to mi vydrželo až do konce. Je to teda hodně divný, ale vydržel jsem až do konce. Colin jak je tlustej, ale chce být Humr s modrou krví. A Rachel je ta, která to vlastně celé vypráví. Půlka se děje v hotelu, druhá půlka pak v lese, ale k čemu je dobré, když budou oba slepí? ()

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

09.02.2014

Řecký režisér Giorgos Lanthimos před několika lety šokoval a bavil svým unikátním filmem Kynodontas, který ve festivalových kruzích rozděloval diváky a poutal pozornost ke kvantitativně velmi skromné… (více)

Reklama

Reklama