Reklama

Reklama

Humr

  • Irsko The Lobster (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Humr je romantickým filmem, jehož děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy jsou dle zákonů Města nezadaní lidé zatýkání a odváženi do Hotelu. Tam si musejí do 45 dní najít odpovídajícího partnera. Pokud se jim to nepodaří, jsou proměněni ve zvíře dle vlastního výběru a vypuštěni do Lesa. Zoufalému muži se podaří uprchnout z Hotelu do Lesa, kde žijí Samotáři, a zamiluje se tam, ovšem něco takového je proti jejich zásadám. (Falcon)

(více)

Recenze (544)

thorax65 

všechny recenze uživatele

Při tomhle určitě příjdete na jiný myšlenky. Trošku mi to připomnělo Vaterland. Námět parádní. Lehce trhlá záležitost, hodně zábavná obzvlášť první půle. Druhá polovina pozvolna obrušuje původní tesáky a z drtícího stisku zbývá jen mačkání gumovýho medvěda jazykem proti patru. Vyzdvihuji scénu paní s žerykem a závěrečnou (ne)akci. 70/100 ()

PSyk 

všechny recenze uživatele

Je to sqělá zábava pročítat komentáře všech těch chytrolínů tady, kteří buď nepochopili z tohoto filmu nic, nebo pochopili všechno, nebo pochopili jen něco. Tento film není ani romantická, ani komedie, ani sci-fi. Je to pečlivě vyvážená kombinace mírně ujetého humoru, surrealistických "pocitovek", pečlivě skrývaných důležitých informací a reálného násilí. Takto by možná nyní své nejlepší filmy "lepil" Buñuel. Bohužel panu režisérovi se nedaří udržet tempo a nadhled po celou dobu filmu. Ale věřím, že se v tomto polepší a jeho filmy za takových 30 let budou nepřekonatelné, Buñuelovi také trvalo několik desítek let než vyzrál... Lesní část je degradována pouze na čekání na pointu. Ta se dostaví v posledních sekundách a film zachrání, ale na pátou hvězdu Colin, Rachel, Ben a lesní velbloud u mne nedosáhli. ()

ztracenyDen 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla téměř i veselá, v druhé se to obrátilo do nepříjemných až nechutných okamžiků. Tempem pomalejší, vizuálně pěkný. Krásná atmosféra společnosti bez emocí a hledání lásky prvně ve skupině, která tvoří páry násilím a pak ve skupině, která násilím vztahům brání. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Farrell mi vo filme prišiel veľmi komický pri prvom zábere na neho som sa musel zasmiať. Film bol totálne divný prečo by nejaké mesto vydávalo taký zákon to nemôže byť ani sfi-fi snáď ale skôr nejaká fantas magória. Páčilo sa mi označenie Romantický aj keď film bol bez hocijakej emócie v podstate, dve hviezdičky dávam za Rachel a to prostredie a kamera tiež neboli najhoršie, ale inak žeby som si mal toto druhý krát pozrieť tak to nie. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnechutnejších ale pritom stále romantických filmov, čo som kedy videl. A je to vďaka bizarnosti, nezmyselnosti, zúfalosti a surovosti zobrazenej "reality". Určite nič pre psíčkarov a iných zvieratkárov. Jednoducho na servítky scenáristovi nezostalo.↵  Hlavná myšlienka pritom nie je moc extrémna ani bizarná: srdcu nerozkážeš - lásku nemožno vnútiť ani zakázať.↵  Na tréning posluchu angličtiny je to však výborný materiál. ()

moniii 

všechny recenze uživatele

Byl by to zajímavý námět o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby se láska, partnerství i sex staly jen dalším produktem konzumní společnosti kontrolovaným státem. Jenže se to celý pokazilo tím, že postavy nejen že tupě mluví, ale úplně absurdně i jednají. Kvůli tupým monologům a dialogům se děj neskutečně vleče, a dvě hodiny jsou zkrátka moc. Hodně mě zklamala alternativní skupina Samotářů, od které by člověk očekával trochu revoluce a svobody, a místo toho Samotáři jen vynucují další seznam nesmyslných zákonů, reprezentovaných vlastně jen zrzkou, kterou všichni poslouchají kdoví proč. Zkrátka velká škoda, potenciál na dobrý a trochu umělecky perverzní příběh tam rozhodně byl. ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi výjimečný a netypický film, později se přelévá ve sbírku klišé a typických šablon obrácených naruby. Na závěr se režisér nemohl rozhodnout, jak film zakončit, tak ho nezakončil nijak. K tomu v celém filmu není sděleno to hlavní - PROČ? Malý spoiler alert - když umí z člověka udělat zvíře a dělají to vyříznutím mj. očí, proč neumí navrátit zrak...? ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně nezáživný a nudný film až to zaráží. Farrell občas vezme nějakou blbost jako práci, ale tohle patří na špici blbostí. ()

Dzedzy 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad, ale špatně zpracovaný. Navíc tak nějak bez konce. Čekala jsem od toho víc. Něco na způsob Divergence. Škoda no. ()

petra8619 odpad!

všechny recenze uživatele

FIlm jsem dokoukala do konce. Nechápu, kdo tento film může nazvat romantickým a nebo někdo o něm říct, že se u něj smál. Film se snaží být velmi inteligetní a má plno zápletek, ale během filmu vzniká více otázek než odpovědí. Ve filmu je plno nevysvětlitelných děr. Celý film je o ničem. Nic vám nedá. Jen vezme čas. Je pravdou, že je originální. Celý film provází deprimující hudba. Rozhodovala jsem se, zda mám přidat nějakou hvězdu. Film by neměl být trestán za to, že to prostě není můj šálek čaje. Je prostě jiný. Ale z mého subjektivního pohledu je to prostě jedna velká hnusná bizardní nuda. ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Smekám, větší bizár jsem už dlouho neviděl a i po opakovaném shlédnutí mne to nutí podívat se znovu protože smekám, větší bizár jsem už dlouho neviděl. I kdyz O kuřatech a lidech..mno :-) ()

zero_zelo 

všechny recenze uživatele

hm. to mělo bejt asi kontroverzní a uchvacující svou mrazivou necitelností. nudná, zdlouhavá hipsterská blbost, která mě strašně rozčilovala, lezli mi na nervy snad úplně všichni. má-li to ovšem skrytý vzkaz, pak se omlouvám ()

barbiequte 

všechny recenze uživatele

Puvodne jsem dal 3/5. Ale pak kdyz jsem o den pozdeji sel na pivo s kamaradem a zacal jsem mu tenhle blaznivej film popisovat, jsem si teprve uvedomil ty perfektni sceny a genialni napady. Ze srdce jsem se tomu musel smat. Proto zvedam na 4/5 a urcite si to pustim jeste nekdy znova. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

No nevím ... zajímalo by mne, jestli aspoň autoři věděli, jaký to má smysl .. a hlavně jsem se od půlky tak nudil, že jsem do konce doskákal posunama. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Skvělé provedení! "Kdo by chtěl pusu od pitomé holky, následně ji kopne do holeně....teď budeš kulhat, budeš více podobná otci." Brečím smíchy :-) zároveň si dokážu představit, že by to nebylo špatné. Plnoštíhlá ženská s obrovskými nároky a minimem nabídky, by rázem byla proměněna. Chci Lobster 2, kde se bude řešit integrace šlap...mladých matek do párů(nebo je zastřelí/promění) Komedie o svobodných plné klišé, paniců a škaredých lidí co najdou lásku? Kdepak! Cynické provedení s kterým se mohu ztotožnit :p ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl velice spokojen, zvláštní konstrukce sociální sítě ve které se pohybují postavy je neotřelá a zaujala mne a s chutí jsem si zkoušel dekódovat c o se smí, nesmí, děje a neděje. Bohužel druhá polovina filmu jde krok za krokem pod kytičky, protože zvláštní vztahy v hotelu se posouvají do nečitelných vztahů v komunitě lesa, výlety do hotelu a města nedávají moc smysl, víc a víc se autoři soustřeďují jen na styčné body dvojic, film ztrácí tempo (porušuje i vlastní nastavená pravidla soužití, jejich porušení se někdy tolerují a někdy nikoli) a podle mne filům ztrácí i smysl. Konec jsem už sledoval jen z lehce zoufalé zvědavosti, kam to chtějí autoři dovést, za což jsem byl po zásluze potrestán. ()

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

09.02.2014

Řecký režisér Giorgos Lanthimos před několika lety šokoval a bavil svým unikátním filmem Kynodontas, který ve festivalových kruzích rozděloval diváky a poutal pozornost ke kvantitativně velmi skromné… (více)

Reklama

Reklama