Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (588)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval teď o víkendu chytil v Jizeře kouzelnou rybku, padlo by první přání na to, aby byla Blake moje věčně mladá a druhým přáním bych zařídil, aby to nevadilo dalším. Trojku bych pak prodal a koupil za to Blake letenku. Nemůžu psát nic o filmu, protože pokaždé, když se usmála a já se jí podíval do očí zapomněl jsem, že sedím v kině a přede mnou je jenom plátno. Sice se časem budu muset smířit s tím, že spíš někdy sbalím to plátno než Blake, teda pokud nechytím kouzelnou rybku číslo dvě ovšem. Zážitek mi ale zůstane napořád, a to nejen z pohledu na Adaline, ale i díky vkusné romantice, vyvedenému humoru a - světe div se - dobrému Fordovi, přičemž nemám na mysli auto. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukat se 112 minut na nádhernou Blake Lively - kterak nestárne byl pro mně zážitek. A jelikož roky šly kolem ní i móda, s úžasem jsem čubrněl jak jí sluší úplně stejně třicátkový či čtyřicátkový outfit stejně jako šedesátkový a soudobý... Pořád jsem tápal kde jsem jí viděl a pak mi to cvaklo! Mělčiny! Film, kterému opět sama kraluje, tentokráte v plavkách a snaží se odehnat hodně dotěrného žraloka kterýžto má na ni chuť. Žraloku se ovšem nelze divit, chápal jsem jej zcela a to nejsem mořský predátor. U filmu asi nejde úplně moc přemýšlet protože by pak efekt nadpřirozena splaskl. Někdo přirovnává Věčně mladou k Forrestovi, já bych ji spíše dějem přirovnal k Podivuhodnému případu Benjamina Buttona, byť se tam pochopitelně jednalo o cosi trochu jiného... Dovolím si tvrdit, že první co vás do očí praští je kamera. Mockrát jsem si to u filmu uvědomil jak si ji užívám, hlavně ty půdorysné pohledy na ulice... A také jsem si uvědomil po Tátově volze, že co tam nefungovalo, tady úplně podobné ano. Stále přemýšlím kde je ten rozdíl. Ty průlety s hudbou nad jedoucím autem, ty úsměvy hlavních hrdinek... Zatímco volha a pitvořící se Vilhelmová mne nechávala chladným, tady jsem si to užíval a ty úsměvy Blake byly vážně magické. Film jsem viděl s cz dabinkem a tomu koho napadlo namluvit hlavní hrdinku hlasem Jolany Smyčkové bych dal metál. Dědula Ford byl příjemným překvapením a vůbec to celé mi hodně sedlo. Dlouho, hodně dlouho jsem neviděl tak hezký mysteriózní a zároveň romantický film. K dokonalosti chyběl snad už jen krůček... Dávám tedy za 4 fotografie z různých období. * * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Začátek výbornej, výpravnej... pak nastala nuda, kterou zachránila až příběhová linie s mladým i starým Fordem. On na tom škobrtnutí velkej podíl asi má i ten Huisman, kterej mi byl celej film děsně nesympatickej, toho bych si nepustila na gauč, ani kdyby mi bylo devadesát a on po mě jako mladíček pálil. To pak není divu, že mi ani konec nesedl, když Ford měl charisma úplně na jinym, o dost vyšším komíně. Ale dobře se na to koukalo, na to i na Blake Lively, taková pannensky krásná ochechulka, že bych do ní šla bez ohledu na věk. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opět originální a zajímavý romantický snímek, který má velmi příjemný nádech už od začátku. Od první vteřiny jsem se vžil do děje i příběhu. Herecká sestava skvělá, nemám ani námitku. Poslední klad je i hudba .. 8/10 = 87% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Marně jsem si myslela, že se film bude více zaobírat životem Adelaine, že tam alespoň lehce bude nastíněno jak vyrůstala, jak se zamilovala, jak se jí narodila dcera, pak jak se stala "nesmrtelnou" a následně jak se s tím smiřovala. Ani ve snu mě nenapadlo, že to bude všechno obsaženo během pěti minut a ještě vypravěčem. Celkový příběh ze současnosti mě pak moc nezaujal, docela dlouho se tam nic nedělo, pak se objevil otravný stalker, který si Adelaine vyhlídnul a nedal se odradit. Nějak mi uniklo kdy přeskočila jiskra, pořád to vypadalo, že ji spíš otravuje a pak si to najednou během vteřiny rozmyslela. A celkově pak ta další zápletka s Harrisonem Fordem mi přišla více než zvláštní. Po skončení filmu jsem zůstala trošku v rozpacích, film by měl dobrý námět, ale nebylo to dobře zpracované. Mohl toho nabídnout hodně, místo toho to bylo takové průměrné. Neurazí, ale ani nenadchne. 3* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Není to celých 80%, ale 60 % by bylo málo. Známé nicméně zajímavé téma zastavení času, bystré dialogy a skutečně krásná Blake Lively jsou jednoznačné klady. Nicméně Věc Makropulos to zkrátka není. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný romantický film s nádechem magie a sympatickou Blake Lively. Zajímavý nápad, který se v počátku, díky výbornému vypravěči představí, dostává postupně větší a větší spád. Ovšem až po příchodu Harrisona Forda, jenž si zde střihl roli ušitou přesně na tělo, přichází ta pravá zápletka a strhující drama. Celkově zde není moc co vytknout, ale kromě poslední třetiny snímku, není ani moc co zapamatovatelného vypíchnout. /75%/ (Kino - Prom.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na oko príjemná žánrovka, divácky atraktívne natočená. Akýmsi spestrením je tu postava rozprávača, postavy, ktorá akoby celý dej "kočírovala". Nedá sa tu uprieť výborný námet, proces starnutia alebo mladnutia vo filme je atraktívna téma, ktorá vždy dokáže pritiahnuť širokú divácku základňu. Naposledy čo si tak spomínam to bol Podivný prípad Benjamina Buttona, mimochodom výborný film. Aj v tomto prípade sa autori s námetom popasovali celkom slušne, len s tým rozdielom, že tu sa nemladne, ale človek ostáva "primrznutý" na určitej vekovej hranici (29 rokov). Podarilo sa tu vypichnúť niekoľko problémov a starostí súvisiacich s týmto fenoménom a výborne ich rozpracovať. Páčila sa mi aj z toho vyplývajúca psychológia hlavnej postavy. Samozrejme odhliadnuc od úvodného pozliepaného pseudovedného zlepenca ohľadom vysvetlenia, prečo hlavná hrdinka prestala starnúť. Škoda toho záveru, tu sa mi žiadalo niečo dramatickejšie a nekompromisnejšie, cukríkový koniec toho veľa z môjho pohľadu pokazil. 70/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě okouzlil krásou Blake Lively, jakož i samotným námětem. Zcela originální ten nápad sice není - s nestárnoucí hrdinkou přišel už v r. 1922 Karel Čapek ve své hře Věc Makropulos - ale zpracován je zde podle mě neobyčejně působivě. Divácký zážitek mi sice mírně kalilo obsazení 2 hlavních mužských postav - Michiel Huisman ani Harrison Ford rozhodně nepatří mezi mé herecké oblíbence, a zvláště ten Huisman mi tedy vadil hodně - a stejně tak jsem jako mírně otravný shledal voiceover vševědoucího vypravěče na začátku a na konci - ale jinak jsem z toho byl prostě nadšený a dojatý. Tak hezká role musí být podle mě snem každé herečky a Blake Lively je v ní zcela úchvatná. Už kvůli ní nemohu nehodnotit plným počtem. UPDATE 30.10.2019 - Strašně mě to bavilo i na podruhé, postava Adaline je prostě neodolatelná - mj. kvůli těm výhodám, které jí přinesla její dlouhověkost (plynulé ovládání několika jazyků, excelentní znalosti historie...). V tom hereckém ztvárnění Blake Lively je to láska na první pohled, které nejde odolat. Nově mi sice trochu přišlo, že filmařsky to zas tak zdařile natočené není (ve své podstatě je to veskrze klasická romantická látka o tom, jak se v závěru dají konečně dohromady muž a žena, všem překážkám navzdory - tou hlavní překážkou je zde právě ona dlouhověkost, která se nakonec sama vyřeší), a dojem z filmu i dost oslabil nevalný český televizní dabing, v němž jsem to podruhé viděl, a ten finální voiceover je tam vyloženě směšný, ale toto všechno stále považuji jen za malicherné výtky, a osobně na ten film nedám dopustit - už proto, jak moc se mi trefil do vkusu a jak skvělý únik od reality představuje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

"Tak tohle je přesně film pro mě. A po 50 odstínech je to druhý nejlepší film, co jsem od smrti svého manžela viděla," nadšeně prohlásí dvaapadesátiletá Květa, žena zvolna zarůstající vousem. Její manžel před pěti lety skonal zcela nepřirozenou, avšak dobrovolnou cestou, šlo o náhlý kolaps z toho, jak se mu jeho choť měnila před očima. Když její transformace dosáhla vrcholu, tzv. prasnice, kdy by asi tak trvalo rok, než by za pomoci potápěčské výbavy a přístroje pro noční vidění našel otvor do její tvarůžkové píči, raději volil odchod. Myšlenky černé jak černé kafe směřovaly jen k tomu, že by si musel nejdříve prosekat cestu houštím plnou dravé zvěře a netopýrů mačetou jak princ v pohádce O Šípkové Růžence. Tomu ta cesta stála alespoň za to, protože věděl, že smočí do kvalitní výstelky, ale pomyšlení, že když tuhle prasnici má prstit, musí mít prsty dlouhé jak "ítý", ho den ze dne ničilo. "Na tenhle film se vyplatí jít do kina dvakrát," s těmito slovy volá Květuš své stejně staré kamarádce Heduš, která je nevidomá. "Já už to viděla a chci na to jít znovu!", sdělí nadšeně Heduš do telefonu. Jdou na to spolu do kina, Květa každých patnáct minut popisuje Heduš, co se děje na plátně, ale film ji znovu pohlcuje. Od poloviny už jen mlčí, je do něj zabraná a užívá si jej. Vždyť je to taková romantická paráda, působivě natočená a krásně zahraná. Blake Lively v tomhle filmu vypadá jako Květa nikdy vypadat nebude. A až ten film vyjde na dvd, pořídí si jej za sníženou cenu v Tescu na Clubcard. A pak bude roky a roky čekat na podobně laděný film pro ženy, jejichž zevnějšek není nestárnoucí na rozdíl od zevnějšku titulní hrdinky tohoto dojemného filmu. Typicky ženský film netřeba hanit, i když prostřední část je rozvleklá. 80% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nakousnutá témata a celkový feeling filmu, ale nemůžu si pomoct - tvůrci se zkrátka nechali unést postavou Adaline a udělali z ní něco jako bohyni. Je sexy, krásná, chytrá, laskavá a bůhvíco ještě. Kromě toho, že se vyhýbá závazkům, u ní vlastně nenajdete vadu, nevidíte bolest a únavu, která by se správně měla vázat s tak dlouhým životem. Adaline se nikdy nezastaví a sentimentálně nevypráví o tom, jak to bylo dřív - což je něco, co staří lidé dělají. Možná přestala stárnout fyzicky, ale psychicky by stárla určitě. Film nás tak připravuje o hloubku, kterou by mohl být - mohl být o tom, jak Adaline znovu nalézá důvod dál žít. Osobně jsem nevěřila romanci mezi Adaline a Ellisem - pokud je Adaline opravdu tak skvělá, Ellis by toho musel předvést mnohem víc, aby ji získal. Byl taky velký potenciál říct něco o životě, ale tvůrci se matlají v té levné romanci a melodramatu, takže nakonec film působí izolovaně a male. 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na The age of Adaline je toho veľa pozitívneho, v prvom rade je to inteligentný film pre ľudí dávno po puberte. Je v ňom dosť na zamyslenie, forma rozprávača akoby dokumentárneho vedeckého filmu je na štúdiový film pomerne inovatívna. Film mohol byť o rôznych veciach, ako napríklad o starnúcej duši v stále mladom tele, ktoré si žiada rovnako mladé telá, ale zmýšľanie ktorých musí byť pre Adaline v podstate infantilné. O tom tento film nie je. Je to film romantický, ktorý má za úlohu decentne dojať. Čo mi vadilo, je absencia určitého momentu, kde by sa režisér odklonil od nablýskanosti a elegantnosti a dotkol sa tak skutočnej podstaty problému. Čakal som, že film bude retro, ale nie je, pôsobí dosť moderne a má svojskú atmosféru. 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa mi nepodarilo pozrieť si celý film, dominantným pocitom z neho bolo, že sa ten námet dal stvárniť inak a lepšie. Možno nabudúce a možno niekto iný. Veď nemusí sa iba kĺzať po povrchu. Aj keď sa mi po troch týždňoch podarilo vidieť celý film, môj názor naň som nemusel revidovať. Je dobré prijať hru tvorcov filmu a nemudrovať nad tým čo je a čo nie je možné. Skôr sa zamyslieť na scestným úsilím vedcov snažiacich sa za každú cenu predlžovať život za jeho prirodzené limity. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Chytrá romantika, taková, kde není vše růžové od začátku a neomýlá 100x viděné klišé! Půvabná Blake Lovely v nevšedním příběhu s nádechem fantasy! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že keby sme na konci neskončili u už trošku scenáristických klišé, tak by som tento film ocenil maximálnym počtom bodov. Takto sa bude musieť uspokojiť so 4 hviezdami. Začína to sľubne, vysvetlenie prečo Adaline nestarne je kreatívne a vtipné, Blake Lively je veľmi sympatická a okrem toho aj veľmi pekná vo svojej role, chémia funguje, ostatné postavy sú taktiež veľmi sympatické a film nepôsobí pateticky, alebo že by chcel z nás emócie vytlačiť. Naopak si myslím, že idú veľmi prirodzene a chcete vedieť kam sa to všetko nakoniec posunie. Toto je niečo, čo narozdiel od filmov alá Twilight alebo Hacker´s Game veľmi dobre zvláda. Keby však posledných 20 minút filmu neskončilo v bežných klišé, o ktorých si myslíte, že prídu ale nechcete ich tam, myslím, že by sme tu mali veľmi kvalitnú romantickú drámu. Ale stále ide podľa mňa o veľmi dobrý film. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemná a netradiční romantika, která je možná až příliš pohádkově pojatá a motiv času není tak výrazný, jak se Blake Lively snaží předstírat, ale jako fanda romantiky to filmu nevyčítám (a dokonce jdu tak daleko, že budu Blake věřit, její stesk po vráskách, šedých vlasech a stárnutí). to mě spíš trochu mrzí lehce přepísklý princ, napsaný až moc sluníčkově a podle mustru klasické červené knihovny z počátku minulého století. A také nedostatek odvahy k zajímavějšímu závěru, jenž by vše dotáhl k dokonalosti. Jinak ovšem šlo, s výraznou pomocí Harrisona Forda, o příjemně strávené dvě hodinky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky vypadající romance s fantastickou zápletkou je po všech stránkách příjemnou žánrovou podívanou. Je celkem zbytečné vyčítat scénáři nepravděpodobné náhody, když na nich je tento žánr postavený. Blake Lively je pro mne neznámou tváří, takže v tomto případě pozitivní překvapení. Role starých hereckých pardálů Ellen Burstyn a Harrisona Forda také potěšily. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Blake veľmi nemusím, ale táto rola jej naozaj pristala a bola krásne oblečená celý film. Michiel, kvôli ktorému som film chcela vidieť, bol očarujúci. No a ku tomu všetkému ešte zaujímavý príbeh, výborní herci vo vedlajších rolách ... a ako bonus krásna hudba. Môže byť ... 3,5* ()

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama