Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (588)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty je těžké přetransformovat podobný námět nějak seriózně do reality. Každopádně oceňuji skutečnost, že do popředí tu především vystupuje úděl hlavní postavy a dochází k poměrně přesvědčivému nabourávání zažitého stereotypu, podle kterého je vlastně skvělé být stále mladý. Rozvíjení tohoto motivu je vlastně dost silné a konflikt s postavou ztvárněnou Harrisonem Fordem je zajímavý. Ve výsledku je to přesně mezi 3* a 4*, protože jsem se nějak nemohl zbavit pocitu předčasného a ne úplně přesvědčivého závěru. Typický příklad filmu, u kterého bych (nejspíš) po druhé projekci šel s hodnocením dolů. Po prvním zhlédnutí jsou to takové vratké 4* zejména za ten neotřelý námět a v rámci možností nápaditý styl vyprávění. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Už aj Kája Gott spieval že by chcel byť stále mlád :) Myslím, že je to taký dar-nedar. Na jednej strane by človek mohol toho toľko zažiť, spoznať toľko ľudí, svetov, kultúr atď ... no strane druhej vidieť ako tvoji blízky starnú a umierajú je smutné. Film sa mi veľmi páčil. Úloha rozprávača bola skvelá a vôbec by mi nevadilo keby jej tam bolo viacej. Akurát mi chýbalo o niečo viacej flashbackov. Myslím, že vtedy by to bolo dokonalé. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Age of Adaline je povinnost pro beznadějný romantiky a nebo jako v mém případě pro ty, jimž se při pohledu na Blake Lively dělá poněkud těsno v kalhotech. Čekal jsem Benjamina Buttona pro ženy, čehož jsem se spíš obával. Přes rozporuplná očekávání mě film nakonec docela potěšil. Je to sice pohádka, místy hodně slazená, ale funguje to dobře. Vrchol filmu přichází s nástupem Harrisona Forda, jehož postava je zdrojem nejsilnější a nejdramatičtější zápletky, co příběh Adaline nabízí. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Hezký slaďáček na dobrou noc, sic omšelého tématu, ale krásných exterierů, dobrých záběrů a s nadhledem dobře podáno... ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Netradiční a příjemná romantika, i když s tím koncem si mohli vyhrát trochu více. Hlavní hrdinka byla neskutečně hezká a sympatická a příběh, ač se může zprvu jevit jako dost přitažený za vlasy, tak nakonec ani moc nepůsobí. Doslova jsem si užívala kostýmy a jednotlivá historická období. Chválím i fajn roli pro Harrisona Forda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Půvabná pohádka. Ať už ve vás ten dojem zanechá vypravěč, všudypřítomná magická atmosféra, hudba, nádherná Blake nebo charismatický Ford (aneb jak vedlejší role zastíní všechny okolo), budete určitě dobře naladěni, a to je jistě záměr každého pohádkového příběhu. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Musí to být super, být věčně mladý a krásný, to si snad přeje každý člověk. Ale neuvědomujeme si, že pokud nestárneme, nemůžeme strávit svůj život po boku někoho, koho milujeme a společně s ním zestárnout. Film se mi líbil, ale zas takový boom to nebyl. Nelíbil se mi konec, který si myslím, že byl už moc. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Blake oblékaly s přihlédnutím k nestárnoucí Adaline, decentně, trochu retro, přesto nevšedně a v dnešní době nanejvýš nádherně. Tématika nestárnutí je klasická od doby bájné antické Ió. Protože není horšího trestu než vidět stárnout a umírat naše nejbližší. Ale ženská je pořád jen ženská. Relativně fádní, klišoidní téma zpracované v příjemném, milém filmu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* nijak výjimečná romance okořeněná fantaskním prvkem známým už z Čapkovi Věci Makropulos. Romantici si určitě užijou a ostatní se snad nudit nebudou. Opravdu hodně průměrný film, který nelze pohanět ani vychválit a po pár dnech vyprchá z paměti. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa značne nevyužitý potenciál, ktorý bol naplnený azda tak z polovice. Akosi som aj očakával, že tento príbeh sa dostane do tejto zápletky a Adaline narazí na niekoho zo svojej minulosti, kto ju razom odhalí. Očakával som ale väčšie sekvencie z minulosti vo forme spomienok. A najmä ten vývoj deju mu prišiel až príliš hladký, s minimom problémom. Takže na moje prekvapenie ten potenciál zostal naozaj z veľkej časti nevyužitý. No a ten koniec, to mi prišlo také prvoplánové, až to človeka zamrzí, že taká relatívne zaujímavá dráma sa dočká takého očakávaného vyvrcholenia... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli trailer nebo četli popisek tak máte poměrně jasnou představu co ve filmu bude, A přesně to tam taky bude...Hodně jsem se těšila a můj názor na film se vyvíjel jako na houpačce. Na začátku jsem byla zvědavá a když se člověk překlenul přes to co muselo být řečeno, čekala jsem že se začne dít cosi, co teda nebylo v traileru...Ale ono ne a ne. Potom se vše lehce dává do pohybu a začala jsem se bavit, ale postupně to šťávu zase ztrácí, takže teď po shlédnutí tu sedím trochu v rozpacích a nevím co si myslet. Na jednu stranu, to co od filmu čekáte, to dostanete, nečekejte ale ani o fous víc. Co bych s radostí vynechala byly pasáže vypravěče a to přesto, že se mi obvykle ve filmech líbí, tady to prostě nefungovalo a působilo to moc lacině a umělohmotně. Blake nebyla špatná, ale pro mě to zachraňoval jednoznačně Michiel Huisman. Není to špatný film, ale ani žádná skvělá záležitost. Italian Proverb: Years, lovers, glasses of wine. These are things that should never be counted. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, husí kůže, zatnuté pěsti, slzy, dojetí, radost, smutek, pochopení, sexy Huisman, nádherná Blake, nádherný konec. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Žiť večný život.Je to dar alebo prekliatie?Dar večnej mladosti by sa nepochybne páčil filmovej predstaviteľke Madeline zo snímky Smrť jej pristane :-) ,lenže tento ,,dar" je lákavý len ako myšlienka.Adaline sa zastavili roky v tom najlepšom veku života,kedy je mladá,zdravá a bezpochyby plodná,proste je to kočka a o ctiteľov nemá núdzu.No ona nechcela byť šťastná,záležalo jej na priateľoch a všetko čo robila bolo na úkor seba až do chvíle pokým nestretla jeho..Snímka,ktorú možno vysoko ocenia praví romantici,no ja som to až tak cukríkovo nevidela.Samotný nápad,myšlienka poteší,rozuzlenie a gradovanie deja bolo už len povinnou jazdou,kedy som už len čakala ako budú všetci žiť šťastne až pokým nezomrú,samozrejme i vrátane hlavnej predstaviteľky.Ach,tie šediny.To Ti je taká krásna vec ;-) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Filmů o nesmrtelnosti a nestárnutí je taky spousta, ale jsem příjemně překvapen, když se objeví takovej, kterej mě dokáže obohatit něčím novým. Je klasika se stěhovat z místa na místo a nedávat o sobě moc znát, ale už kvůli nám na ty city muselo přijít, což každej očekával. Dobrý, ale ve chvíli, kdy se potkala s jeho otcem, to ve mě vyvolalo neskutečnou vlnu zvědavosti a na druhou polovinu filmu bylo vystaráno. Já jsem vlastně i rád, jak se to celý vyvrbilo, i když ten zbytek byl naprosto předvídatelnej. Konec neskutečný klišé, jak jinak, ale mám pro to pochopení. Blake Lively, přestože pro mě nová tvář, tak zahrála bez nejmenšího problému uvěřitelně. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně romantický film určitě patří k tomu lepšímu z tohoto žánru. Dobrý i když předvídatelný příběh, jehož fantastický zápletka je nám vysvětlována vědecky, má logickou stavbu a film určitě nenudí. Trochu mě mrzí ten konec, jako v Arabele: zvonečkem to začalo a zvonečkem to končí. Tady to byl místo zvonečku elektrický výboj. Ale nějak to skončit muselo ne? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Romantiku nevyhledávám, ale byl jsem nucen na dlouhé cestě zhlédnout právě tento film. Úvod mě zaujal svou strohou popisností a i když bylo víceméně jasné, kam se děj posune, přeci jen si i závěr ponechal mysteriózní (byť logický) nádech. Sice dostal děj náboj až s postavou Harrisona Forda, ale vše do sebe hezky a mile zapadlo, že jsem spokojeně dokoukal celý příběh. Jen ta zvířátka mi trhala srdce až moc. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Obří zklamání. *:o* Tuhle tematiku mám opravdu rád, můžu i romantiku, tak jsem se dost těšil. Tohle opravdu není Man from Earth pro ženy. To není ani Benjamin Button pro ženy, ani Pan Nikdo pro ženy. Tohle je nic moc pilot seriálu pro ženy. Romantika nefunkční, poetika nefunknčí, emoce nefunkční, Blake Lively funkční. Hlavně se tam toho stane tak málo, že by to vydalo na 10 minutový kraťas. Vážně jsem čekal, že tohle herecky srazí ona, paradoxně to jediná držela nad vodou, ale pořád platí, že bych jí radši viděl ve filmu s názvem Age of analine. 4/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem o trošku více než jsem nakonec dostala. Námět je sice hodně dobrý a originální, navíc se mi moc líbil důvod toho proč Adaline nemohla stárnout přišlo mi to až magické. Ale celkově se film vleče a místy je to hodně velká nuda, ale s koncem jsem spokojená. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je naprosto k sežrání,tady navíc i dobře hraje.Je to růžová limonádka ,říznutá fantasmagorií,ale kouká se na to dobře,jen škoda,že si kolektiv za kamerou nevybral lepšího herce do hlavní role.Jinak solidní.80%. ()

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama