Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (588)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Roky, milenci a sklenky vína - tři věci, které by se nikdy neměly počítat. Po dlouhé době romantická záležitost, která splnila má vysoká očekávání. O Blake Lively značně pochybuji, vždycky jsem byla toho názoru, že je to herečka dvou výrazů, která umí maximálně svůdně zavlnit boky. Na jejím místě si v tomto počinu umím představit milion lepších hereček, ale musím říct, že k mému překvapení to sehrála dobře. Ne znamenitě, ne nadprůměrně, ale dobře. Její postava byla pohotová a opravdu působila jako stará nesmrtelná duše. Vyzdvihnout každopádně musím především dojemný příběh a Daaria... tedy, Huismana. Tomu bych klidně věnovala celou svou (ne)smrtelnou existenci. Žádná hluchá místa, únosná dávka klišé a velice příjemný děj. Kromě toho se mi líbilo pár originálních randících nápadů ("vezmu tě na místo, na kterém jsi ještě nebyla" a darování "květin" - tedy tří knih, které mají v názvu květiny). Tak to má vypadat! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zase často pálím pět hvězd, jenže když já koukám na taaak dobré filmy! :) zrovna Age of Adaline je naprostý skvost a to jsem filmu zprvu vůbec nevěřil a doslechl se o něm hlavně kvůli dvojníkovi Harrisona Forda. Přitom hlavní Blake Lively je boží (díky bohu za neobsazení Heigl), skvěle podporuje kouzelný příběh a naprosto do něj sedí ať už jí vidíme v jakékoliv historické éře. A pak je tu právě legendární Ford, který po dlouhé době nepůsobí ani trochu znuděně a procítěně se ujmul zhrzené role, které dodal potřebnou hloubku a na to navazující emoce. A v neposlední řadě ten skvělý casting jeho mladšího já..ne že bych ho hned obsadil do Star Wars, ale zde svůj prostor zaujímá dokonale. Celkově velice milé překvapení a rozhodně si film za nějakou dobu pustím znovu..10/10 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa mi nepodarilo pozrieť si celý film, dominantným pocitom z neho bolo, že sa ten námet dal stvárniť inak a lepšie. Možno nabudúce a možno niekto iný. Veď nemusí sa iba kĺzať po povrchu. Aj keď sa mi po troch týždňoch podarilo vidieť celý film, môj názor naň som nemusel revidovať. Je dobré prijať hru tvorcov filmu a nemudrovať nad tým čo je a čo nie je možné. Skôr sa zamyslieť na scestným úsilím vedcov snažiacich sa za každú cenu predlžovať život za jeho prirodzené limity. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem to a nic neočekával. Kolikrát je to tak nejlepší. Tohle setkání s Adaline nakonec přesně takové bylo. Knižní předloha Nicholase Sparkse na nás nevybafne, což je dobře, takže se můžeme plně soustředit na blonďatou dlouhonohou krásku Blake Lively, která dosud sbírala jen herecké drobky a nyní plně dokazuje, že jí herecký talent nechybí. A rozhodně je mnohem lepší volbou, než původně zamýšlená Katherine Heigl. Když cynikové přečkají úsměvné vysvětlení, kterak do jejího do vody se potápějícího auta uhodil blesk, nahodil její temnotě se odevzdávající srdce a zasloužil se o to, že se na její skvostné tváři už nikdy neobjeví vráska (a hnidopichové nebudou počítat, kolik chlapů se jí vlastně muselo dostat do kalhotek), čeká nás docela sympatické vyprávění. Máme třicátá léta 20. století a do současnosti je ještě daleko. Cestuje, mění si identity, hledá nová zaměstnání. A opět se zamilovává, tentokrát do mladého inteligentního pracháče, který netuší, že šedivá dáma v letech je ve skutečnosti její dcerou. Přijde i zajímavý zvrat, který se dá tak trochu očekávat, ale díky (po letech) velmi dobrému Harrisonu Fordovi je snesitelný a vcelku sympatický, Adaline není žádná nána, ale přemýšlivá a praktická kočka, která se v tomhle retru, které musí nějak divácky skončit, neomrzí. Hlavně je to řemeslně vymazlený kousek, kamera si vybírá zajímavá místa a úhly snímání, celkově má výsledek výborné tempo a moc milý feeling. Šťastnou ruku tu tvůrci prokázali také u ostatních herců, Lively nicméně vyčnívá a může nás těšit, že tuhle příležitost s poměrně neotřelým nápadem dokonale chytla za pačesy. Mladý režisér Lee Toland Krieger se jeví velmi zajímavě.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Šikovný nápad, bavilo ma to, ale zas mám na jazyku jedno ale. Ale, už je to tu, trošku mi v tom chýbali emócie, pretože pozerá sa na to fajn aj na ňu (Blake Lively), príbeh celkom baví, ale na hlavnej postave mi zas až ta nezáležalo. Buď mám citový rozsah čajovej lyžičky, alebo tam tie emócie fakt chýbali, v tomto v podstate smutnom príbehu. S prižmúrenými očami dávam o jednu navrch za Harrisona, ktorý v závere pekne zamieša kartami. 80% - 4* ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • V traileri sa objavuje fragment piesne americkej speváčky Lany Del Rey. Skladba sa neobjavila vo filme ani na soundtracku. Dodnes nie je vydaná. (Arsenal83)
  • Na návštěvě u Ellisových rodičů hrají deskovou hru. Poté, později večer, Elis (Michiel Huisman) s někým telefonuje a přijde k němu Jenny (Blake Lively). Zezadu ho obejme a vezme mu skleničku s pitím. Pak s ní odejde, ale v následném záběru má Elis skleničku opět vedle sebe na stole. (JessiBrikker)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama