Reklama

Reklama

Epizody(4)

Kdo by neznal Jamese Bonda, agenta 007 britské tajné služby s povolením zabíjet. Ale co muže, který Bonda stvořil? Byl jím spisovatel Ian Fleming, který vždy tvrdil, že všechno, co píše, má svůj precedens v pravdě. Čtyřdílná britská minisérie sleduje nejdramatičtější etapu Flemingova života, kdy v letech 1939–1945 sloužil jako pobočník admirála Johna Godfreye, šéfa tajné služby britského královského námořnictva. Sotva třicetiletý Fleming, který předtím zkoušel štěstí jako novinář, ale i bankovní úředník, se v nové práci našel. Mohl v ní totiž uplatnit svou výjimečnou představivost, sklony k nezodpovědným dobrodružstvím i zdravé pohrdání autoritami. Povaze protagonisty odpovídá i zpracování minisérie, která není klasickým suchopárným životopisem, ale nabízí poutavou podívanou, plnou dramatických situací a krásných žen. Jak také jinak u muže, proslulého tím, že nikdy nenechal fakta pokazit dobrou historku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malinko nesourodá jednohubka rozdělena na dvě naprosto protichůdné části. Flemingovy zápletky ohledně špionáže a stylových dobrodružství diváka baví od začátku do konce, stejně jako šťavnatý charakter v podání sympatického Coopera. Jakmile se však řeší romantická linka s éterickou Larou Pulver plná klišé a plácání po zadku, tak už to bohužel tak zábavné není. Přemíra klišé a závěr vyšumělý do ztracena pak tuto minisérii posouvá jen do vod oddychového průměru. Z této postavy se však dalo vytěžit daleko více. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Ide o jeden z najlepšie natočených seriálov v poslednej dobe. Večná škoda, že sa nepridržiaval historický reálnych faktov, tak by seriál mal obrovskú výpovednú hodnotu. Fleming mal zaručene búrlivý život a mňa viac, ako jeho milostné romániky, zaujímala reálnosť deja v dobe 2. svetovej vojny. Na začiatku 2. svetovej vojny, mladému Flemingovi je celá medzinárodná situácia totálne ukradnutá, neskôr naviazal spoluprácu s veliteľom britskej námornej výzvednej služby (NID) Johnom Goldfreyom, ktorý ho menoval svojim poradcom. V jeho hlave sa zrodil nápad o vytvorení zvláštneho komanda zloženého zo zločincov. Táto Úderná jednotka 30 tvorili najefektívnejšiu zvláštnu jednotku a tvorila základ pre film Tucet špinavcov, 1967, okrem iného krátko po invázii v Normandii, toto komando obsadilo nemeckú radarovú stanicu a zajali 300 Nemcov. Taktiež jeho plánom bolo zničenie jedného z Hitlerových najvernejších Rudolfa Hessa. Ďalej pôsobil ako agent v USA, Severnej Afrike, Francúzsku, Portugalsku a Nemecku. Hlavná postava jeho románov agent 007 je zložený zo života reálnych agentov a samozrejme aj z agenta 17F Iana Fleminga ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v půlce minisérie zatím solidní,koukatelná a dobře obsazená záležitost,která ale nikterak nevybočuje z linie "životopisných" filmů/seriálů.Určitě dokoukám a jsem zvědav co přinesou zbylé dva díly,ale na vyšší hodnocení to zatím není.To pomrkávání na Bondovské fanoušky je ale každopádně fajn...70% (zbylé 2 díly to bohužel nedokázaly zvednout na vyšší hodnocení.Konkrétně třetí díl je vůbec nejslabší z celé série.Jsem sice velký fanda Bondovek a jsem rád za tenhle fajn vhled do Flemingova života,ale znovu už vidět nemusím) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nečekal, že mě finální díl tak zklame - nestalo se to u mnoha seriálů, které jsem si oblíbil. Po prvních třech dílech, které byly našlapané až po střechu sakrasmem a drsňáctvím nám tu přichází poslední, který je našlapaný jenom na oko. Ve skutečnosti tady máme velice nemastnou a neslanou romanci, podivnou akci za nepřátelskými liniemi a vlastně žádnou závěrečnou katarzi. Místo ostrovtipu, kterým minisérie překypuje, dostáváme konec, který jakoby napsal někdo úplně jiný než všechny předchozí díly a jen použil stejné herce. A za ten poslední díl musím dát hvězdu dolů a podotknout "jen" 70%. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý pohled na tvůrce nejslavnějšího agenta na světě a já po dvou dílech marně přemýšlím, zda mě víc zajímá a přitahuje linka milostná, či válečná. Zatím to má náběh na plný počet! Závěrečný díl trošku zklamal, ale celkově fakt povedená minisérie s úžasnou dobovou atmosférou plnou erotického napětí i špionážních her. Tohle dílko má opravdový šmrnc a herci tomu dodali tu správnou šťávu. Pecka ()

Galerie (399)

Reklama

Reklama