Reklama

Reklama

Epizody(4)

Kdo by neznal Jamese Bonda, agenta 007 britské tajné služby s povolením zabíjet. Ale co muže, který Bonda stvořil? Byl jím spisovatel Ian Fleming, který vždy tvrdil, že všechno, co píše, má svůj precedens v pravdě. Čtyřdílná britská minisérie sleduje nejdramatičtější etapu Flemingova života, kdy v letech 1939–1945 sloužil jako pobočník admirála Johna Godfreye, šéfa tajné služby britského královského námořnictva. Sotva třicetiletý Fleming, který předtím zkoušel štěstí jako novinář, ale i bankovní úředník, se v nové práci našel. Mohl v ní totiž uplatnit svou výjimečnou představivost, sklony k nezodpovědným dobrodružstvím i zdravé pohrdání autoritami. Povaze protagonisty odpovídá i zpracování minisérie, která není klasickým suchopárným životopisem, ale nabízí poutavou podívanou, plnou dramatických situací a krásných žen. Jak také jinak u muže, proslulého tím, že nikdy nenechal fakta pokazit dobrou historku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

DarkKnight 

všechny recenze uživatele

„Fleming: The man who would be Bond“ je další minisérií z dílny BBC, přesto že o tomto seriálu nebylo v České republice skoro vůbec slyšet, jedná se o dílo, kterému rozhodně stojí za to věnovat pozornost a to již jen kvůli velice zajímavému zpracování životopisu. Recenze k první části (90%): http://www.edna.cz/fleming/extra/recenze-pilotu/?_fid=3i00. Recenze k druhé části (96%): http://www.edna.cz/fleming/extra/recenze-k-druhe-epizode/ ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dominic Cooper sice není hoden stát se agentem 007, tak si alespoň spravil chuť na jeho literárním otci. Cooperovi role Iana Fleminga opravdu sedí. Casting je povedený, atmosféra perfektní a bondovské odkazy potěší. Pro bondofily povinnost, avšak musíme občas neřešit lehké historické nepřesnosti. Hlavní mínus: zbytečně krátké! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda bondovky, hlavně ty starší. Jejich autor byl zde dle vykresleného portrétu stejné šovinistické prase jako 007. Seriál se nedá brát moc vážně, protože i když za války se děly různé věci, tak pochybuji, že by britská tajná služba zaměstnávala a dala velké pravomoci takovému tlučhubovi a sedmilháři. Ještě ke všemu se jeho osudy soustřeďují hlavně na milostné peripetie. K dobru přidávám, že motivy z bondovek zapojili do autorova životopisu. SHRNUTÍ: Prasák napsal čtivo o prasákovi. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Minisérie poměrně dost o ničem, nikam směřující, nic neříkající. Stačila by i druhá půlka prvního dílu a díl poslední pro jeden stejně nic neříkající smyšlený film plný narážek na postavu Iana Fleminga a jeho rodinných příslušníků a vznik Bondovek. Musím uznat, že třetí hvězdu bych asi dal, kdyby si to Ian rozdal ještě i s jedním nebo lépe oběma admirály, to tam vysloveně chybělo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malinko nesourodá jednohubka rozdělena na dvě naprosto protichůdné části. Flemingovy zápletky ohledně špionáže a stylových dobrodružství diváka baví od začátku do konce, stejně jako šťavnatý charakter v podání sympatického Coopera. Jakmile se však řeší romantická linka s éterickou Larou Pulver plná klišé a plácání po zadku, tak už to bohužel tak zábavné není. Přemíra klišé a závěr vyšumělý do ztracena pak tuto minisérii posouvá jen do vod oddychového průměru. Z této postavy se však dalo vytěžit daleko více. ()

Galerie (399)

Reklama

Reklama