Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lola žije se svou matkou v hausbótu zvaném „Hrášek". Od té doby, co zmizel její otec, je ve škole považována za outsidera. Doufá v jeho návrat a ve svém životě nechce nic měnit. Z její osamělosti ji však vytrhnou dva lidé. Tím prvním je matčin nový přítel Kurt, druhým pak nový, tajemný student Rebin, který přijde k Lole do třídy. Rebin je Kurd, který je se svými rodiči v Německu nelegálně. Obě děti se pomalu spřátelí. Rebinova matka onemocní, ale díky svému statusu nemůže navštívit lékaře. Lola tedy požádá o pomoc Kurta, který je jediným lékařem, jemuž důvěřuje. Dalšího dne je však celá Rebinova rodina pryč a Lola je přesvědčena, že za jejich odchod může ona. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (2)

lu1 

všechny recenze uživatele

Jasně, že je kýč jak bič, ale jsou tři důvody, proč jsem ohodnotila, jak jsem ohodnotila: 1. Hudba 2. pan Barkelt 3. naše děti ten film milují. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Už pár rokov tvrdím, že Nemci by sa mali poučiť od Švédov, ako robiť dobré rodinné filmy. Neurobili to, no napriek tomu sa stali kráľmi nielen rodinného európskeho filmu. Ich drámy a vzťahovky, mi za posledné 3 roky neraz vyrazili dych. Povedzme si, že Sever píše stále 10x lepšie scenáre. Lenže sú to väčšinou depky. Nemci robili a stále robia gýče. Ale keď sa zmierite s istou mierou afektu a jednoduchosti, ich filmy vám vyčaria úsmev na perách. U Loly som sa prvú pol hodinu bál, čo z toho vylezie. Je to krásny film o priateľstve a rodine. Vôbec nevadí, že je to zároveň gýč s trápnymi vtipmi a divným castingom. Mal by som oprášiť nemčinu :) ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama