Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Utíkej, Milo, utíkej, honí tě Brosnan divokej…“ Mile natočené, avšak nemile unylé a fádní honění Mily napříč Londýnem. Prostě takové nedomrdlé Tři dny s kondomem osazené asexuální Redfordvičovou a precizně záporným Bondem, co se jí snaží Piercnout skrz hlavu. Ale pokud zrovna nemáte do koho píchnout, je to určitě lepší než monoskop nebo počítání hrbolů v omítce. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Okoukaná špionážní naháněčka s příchutí devadesátých let. A nemyslím to v dobrém. Survivor by chtěl být variací na Bourna nebo Uprchlíka, ale na to je v něm až moc divných náhod, extrémně neschopný záporák a hrdinka, která přežívá ne díky inteligenci a svým schopnostem, ale blbé náhodě a umění vyškrábat protivníkům oči. To, že Milla Jovovich a James McTeigue jsou patlalové, jsem víceméně věděl. Brosnanovi dávám ještě dva takové filmy a zařadím ho hned vedle nich. Survivor má blíž k novým seagalovkám než kvalitním akčním thrillerům. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $3,629,000▐ mohol to byť len taký všedný video film s pomaly vyhasinajúcimi hviezdami Brosnanom a Jovovich, ale nakoniec mal to pod opratami obratní James McTeigue a ten čo to z toho vydoloval, celkom svižný thriller s dobrou akciou a vypätými scénami /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DĚLÁME TO PROTO, ŽE VĚŘÍME V ONU STAROMÓDNÍ PŘEDSTAVU O ZEMI, ŽE? NEBO ASPOŇ V TO, ŽE MUSÍME CHRÁNIT NAŠE OBČANY. NAŠE PŘÁTELE…“ /// Milla se snaží pomáhat a chránit. Jenže se to trošku posere, takže pomáhá a chrání hlavně sebe. V tom bordelu má kurevskou kliku, že ji honí důchodce (stejně jako by měl kliku každej důchodce, kdyby ho honila Milla). Za odhalení spiknutí (+ další jakýsi nesrozumitelný pohnutky), ji jde ztrestat zlej strejda Brosnan, kterej se sem bohužel pranic nehodí. Ne že by nedělal svinský věci, jen je prostě divnej (zřejmě taky nikoho dlouho nehonil). Tempo to celkem drží, ale je to dost dementní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při výbuchu mám orgáč. 2.) Baví mě, když Millu J. honí zombíci. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer nalákal na víc, i tak se jedná o přijatelnou žánrovku. Milla Jovovich je jedna z mála akčních ženských hrdinek, která mě baví, Pierce Brosnan jako terorista působí profesionálně, film si drží slušné tempo, nenudí a má fajn old school look, ale nenabízí už nic jiného. Film se snaží tvářit vážně a inteligentně, to se mu příliš nedaří, po akční stránce spíše průměr ( Souboj 1 a nevýrazný) přestřelky ujdou, ale chybí krev, efekty spíše na škodu. Ve výsledku tedy stravitelný průměr, ovšem oproti Asii až příliš nevýrazné. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"O našich nejlepších bychom si neměli myslet to nejhorší a hned je házet přes palubu." Tak to je pravda a taky hrozný blábol, kterými se tentokrát ani trošku nešetří. Ono je to vůbec celkem pitomé, protože nejlepší nájemný vrah světa stylově vytváří jednu chybu za druhou a nejlepší expertka na bezpečnost si nedokáže nasadit ani čepici na hlavu, aby se skryla alespoň před jednou bezpečnostní kamerou. Jenže mě to pobíhání v dešti zmatených kulek bavilo tak, že mě výjimečně nestihlo řádně vyprudit ani další zobrazení americké paranoie, ve které je chce kdejaký doktor otrávit, sebrat jim svobodu mlčení a přistát letadlem v mrakodrapu skvěle pojištěné společnosti. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat, ale takový bezduchý akční filmy se točily možná tak někdy v dobách videokazet. Na dnešní poměry je to celkem slabota. Navíc mi byl teda mnohem sympatičtější záporák Pierce Brosnan. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to tak chytré, jak by asi chtělo (neschopný elitní zabiják, nemaskující se hrdinka na útěku) a chybí tomu i drajv, ale díky slušnému obsazení se to docela dá. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Milla beží o život... Aj keď ten príbeh je v podstate len taký balast, ako aj vážne sa berúca špiónsko-teroristická omáčka, ktorú navyše dochutili niektorými ingredienciami, čo mi v USA hitovkách vyložene dvíhajú žalúdok (patriotický nádych, extra-dôležité bezpečnostné kamery vždy na správnych miestach, nekonečný komplex z 9/11, novoročná NY guľa...), tak som s tým nakoniec problém nemal. Millu mám rád, do takýchto úloh sa bezproblémovo hodí a bavila ma jej chytľavá, nepoľavujúca naháňačka s Piercom, ktorý s anti-bondovskou eleganciou zase ukázal, že nájomného vraha vie zahrať x-krát inakšie (moju najobľúbenejšiu kreáciu predviedol pred 10 rokmi v "The Matador"). Navyše je film kvalitne natočený, príjemne sa pozerá, odohráva sa vo fajn prostredí a má trochu ten old-school nádych, ktorý zafungoval aj v minuloročnom "Jack Ryan: Shadow Recruit". Mne to medzi závalom preefektovaných či preafektovaných akčákov dnešnej doby proste sadlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než November Man. Scénáristicky promakanější s lepšími postavami a jejich motivacemi. Ze začátku se to rozjíždí velmi dobře a ty oldschool špionážní hrátky prostě vždycky byly, jsou a budou fajn a chvílemi to vypadá, že to může zdatně sekundovat Bournovi. Bohužel pak se to zvrtne a naháněčka po Londýně už je slabší, aby to zakončilo naprosti dementní finále podle toho nejhoršího scénáristického klišé. Naštěstí tvůrcům došlo, že Brosnan je nejšťavnatější jako záporak a tady jeho 100 pure born to kill hitman The Watchmaker byl zatraceně cool. Bohužel jim to došlo až po téměř 15ti letech od jeho největší akční role klaďase a svůdníka žen. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Josef Frolík - agent ŠtB, ktorý zdrhol z ČSSR na Západ v roku 1969. Spolu s rodinou so sebou zobral kopu informácií o agentoch a fungovaní tajnej služby. Tie následne odovzdal americkej CIA, za čo bol tuná v neprítomnosti odsúdený na trest smrti. Vo svojich pamätiach, ktoré vyšli pod názvom Špión vypovedá opisuje, ako pri myšlienkach o emigrácii absolútne zavrhol veľkú Britániu, pretože jej tajné služby boli prešpikované agentami KGB a ŠtB a ktoviekoho ešte. Emigrácia do Londýna a odovzdanie informácii tamojším bezpečnostným zložkám by sa podľa jeho slov rovnalo čistej samovražde. Survivor ukazuje, že obdobný stav v Anglicku trvá dodnes: ambasády sú infikované pomocníkmi dnešných sofistikovano-chemických teroristov. Tí na infiltráciu používajú osobné motívy. Britské tajné služby a polícia riešia všetky pochybenia streľbou do podozrivých. Pre nich je podstatná len informácia o dopadnutí niekoho, nie zistenie pozadia a príčin. To je stručne o motiváciách a zmysle príbehu. Skvostný úvod v tomto smere navnadil na oveľa viac než na naháňačkovú jazdu, končiacu spásou v hodine dvanástej. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu šanci, jenže v druhé půlce se to úplně utrhlo ze řetězu, přesto dál jelo na vážné notě, až by se bezpečnostní agentury měly stydět. Stejně jako otrávený Pierce Brosnan, který se nechá shodit ze střechy jak stopadesátikilové hovado se třemi promile v krvi. A obecně tu navíc platí za extrémně neschopného zabijáka. Nejvíc úsměvná je pak asi IT teta na vozíku s vizáží Evy Zaoralové, ale postupně. Tohle béčko leckoho vykrádá. Jenže špatně. Opakuje ustálený model, kterak je tu jedna oběť nespravedlivě obviněná, jdou po ní ti „hodní“ i ti zlí. Tady podobnost třeba s Davisovým Uprchlíkem, který je sakra jiná liga, končí. Tvůrci totiž cpou do příběhu neuvěřitelné množství náhod a divných momentů, až z toho bolí oči. Prostě Milla Jovovich, která odhalila děsivé spiknutí, se někde objeví, vyřeší, co potřebuje, a o píď unikne zabijákově kulce. Do toho zachrání rozjuchaný New York, přičemž ještě před pár hodinami trnula hrůzou v Anglii, kde na všech letištích visel její ksicht. Survivor je akční thriller s příchutí devadesátých let. Měl se držet při zemi, odpustili bychom mu i „obyčejnější“ akci. Jenže on se tváří zatraceně vážně, zatraceně přemýšlivě a přitom je zatraceně směšný. James McTeigue si získal docela dobré renomé díky V jako Vendeta, od té doby se ale ukazuje jako rutinér, který se tváří, že je něco víc. Není. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Milku honěj, honěj, honěj, a když už je skoro vyhoněná až do krve, najednou se to otočí a honí ona je! Zajímavé. Co bych tak vyzdvihl... nic. Tak takové to asi bylo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pane bože zač mě trestáš... Říkal jsem si nejdřív co tu má zase ta banda kverulantská za problém, ale musím jim dát tentokrát za pravdu. Tohle se vážně nepovedlo. Je mi líto Pierce který dokázal, že ani jako chladnokrevný zabiják v obleku by se neztratil, ale jeho místy extrémní neschopnost je až zarážející. Ok dokázal bych ještě v rámci dějových klišé odpustit, že nemůže po celej film nahnat a zabít jednu nehorázně šikovnou puťku která evidentně moc akčních schopností nepobrala, ale ten konec to už je totální parodie a já souhlasím z Lacem, že v tomto případě dostal záporák co si zasluhoval. Škoda mohlo to dopadnout o dost líp, ale holt není každý den posvícení. Každopádně Pierce má na víc o tom není sporu. Snad se příště pochlapí.30% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to dosť podarený snímok, ktorý rýchlo odsýpa a nenudí. Herecké obsadenie je presne podľa môjho gusta a teda to isté platí aj o samotných hereckých výkonoch. Pierce Brosnan a Milla Jovovich k sebe poriadne pasujú. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Hudba nehrá druhé husle a zaznejú veľmi známe a pekné piesne. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Rozhodne ma ale nenapadá žiadna skupina ľudí, ktorej by som tento snímok nemal odporučiť, myslím že ho ocení každý fanúšik filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nepřítel státu vs. Šakal vs. Smrtonosná past. Dřív byl na vše sám Bruce Willis, dneskaj Milena. Tohle je 15-25 let pozadu, ale pobavit to jakš takš dokáže. 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Tak jsem se pustil do tohoto dílka. Trailer ve me vyvolal rozporuplné pocity. Obával jsem se, aby nebyl děj moc složitý. Politické tahanice a podobné záležitosti - to mě znepokojovalo. No, to se naštěstí nestalo, ale zase to melo jiné zápory. Respektive to byly drobné chyby a hlavně to celé působilo dost nezáživně a i to nepřineslo nic nového. Hlavní hrdinka byla po herecké stránce ok, scénáristicky to bylo místy trochu přehnané - myslím tím to, jak dokázala snadně odvrátit velký plánovaný útok. Ale i tohle bych celkem toleroval, spíš mě to moc nebavilo. Neshledávám vyloženě zásadní problémy, to ne, ale i tak je to podprůměr jak vyšitý. Herecké obsazení je takové normální. Jovovich mě celkem bavila, ikdyž v sérii Resident evil mi sedla víc. Dále mě dost zaujal Pierce Brosnan v roli záporáka. Škoda, že se scénář moc nevydařil, k tomu to mohlo být Rko a hned by se mi to víc zamlouvalo, např.aby Brosnan drsně zneškodňoval své oběti atd, no to bohužel nevyšlo. Akce tu moc nebylo, občas nějaké ty obyčejné pronásledovačky a přestřelky - alespoň to, no. Takže i díky relativně krátké stopáži to uteklo, občas se něco dělo, takže jsem to přežil bez újmy na zdraví. Hudba byla nevýrazná, ale ani mi tu nechyběla. Celkem zbytečný snímek, ale na zabití večera to šlo. Toť vše. ()

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama