Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické, komorně laděné drama, oceněné za režii Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 1980, líčí zvláštní nedobrovolný vztah dvou cizích lidí na sklonku 2. světové války. János a Kata se setkávají v pronajatém bytě a v zájmu podzemního hnutí předstírají, že jsou manželé, ačkoliv oba mají své vlastní rodiny. Kata netušila nic o manželově odbojové činnosti. Snímek postihuje vnitřní kolize a nejistoty muže a ženy, jejichž vzájemný vztah i citové vzplanutí byly podmíněny a ovlivňovány vyhrocenou situací válečného provizoria. Dramatizujícím momentem je ochromující strach mužského hrdiny, jehož bytostná nedůvěra je znásobena rizikem ilegální činnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

5150 

všechny recenze uživatele

Kata je před koncem 2. světové války přinucena okolnostmi žít s falešným manželem. Za pozornost stojí zejména výkon Ildikó Bánságiové v roli Katy. // Febiofest 2005 ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé psychologické drama na konci WW II v Budapešti. Strach, podozrievanie, obava o najbližších, ponorková nemoc dokáže neuveriteľné zmeny v ľudkom myslení a správaní. Je to žáner ktorý sem tam pozriem, tento film zaujal. Možno sa treba na chvíľu pokúsiť vžiť do situácie protagonistov...ako by som reagoval na situáciu ja? Výborne zahrala Ildikó Bánsági, István Szabó potvrdil kvality skvelého režiséra. ()

Reklama

Reklama