Reklama

Reklama

The Empty Quarter

(festivalový název)
  • Velká Británie Into the Empty Quarter
Trailer
Velká Británie / Spojené arabské emiráty / Omán, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Inspirováni významným britským objevitelem a spisovatelem Wilfred Thesigerem se dobrodruzi Alastair a Leon vydávají na cestu do nitra jedné z největších pouští na světě, do pusté končiny Rub al-Chálí (The Empty Quarter) na Arabském poloostrově. Na rozdíl od obdivovaného hrdiny si nemohou dovolit velbloudy, ale sestaví si vlastní vozík, na kterém přes písčitou a vyprahlou poušť táhnou náklad o váze 300 kg. Přesto, že se od dob Thesigera ledacos změnilo, mnoho zůstává neměnné. Vedro, hlad a žízeň , duny a pláně, ticho a noci plné hvězd, místní pohostinnost. Vše Alastair a Leon sdíleli s Thesigerem na jejich 1 600 kilometrovém treku přes Arabský poloostrov. Into the Empty Quarter je moderní pojetí klasického cestovatelského příběhu. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (9)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hele, tak asi by to mělo mít nějaký manťáky, ne? Koukat na někoho, kdo se v poušti půl roku morduje s dvoukolákem, je sexy asi jako holka ve včelařský kukle. Neřekl bych, že úplně všechno je stejně tak zajímavý sledovat jako si to sám prožít... (Obzory 2015) ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Asi nejlépe zpracovaný dokument z Expedičný kamery 2014. Příběh ale postrádal určitý vývoj, nebo přidanou hodnotu, přestože se zpočátku zdálo, že bude na co koukat. Nápad tedy výborný, realizace expedice nakonec celkem smutná. Místo pochodu přes poušť, procházka po dálnici? To asi ne. :) ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Sestřih toho nejlepšího, co se odehrálo během dobrodružné cesty napříč Arabským poloostrovem. Lze vidět, že Britové mají podobné expedice v krvi a na vylíčené zážitky, postřehy a dojmy z kráčení se dobře dívá. Z odvážného nápadu tvůrci zorganizovali výjimečnou pouť za seberealizací a zadostiučiněním a vše se povedlo zdokumentovat. ()

Barrymore 

všechny recenze uživatele

Tento film nebyl jeden z těch, na které jsem se v rámci festivalu Expediční kamera těšila nejvíc. Nakonec mě ale oslovil asi ze všech nejvíce. Obdivuji odvahu a především odhodlání Leona a Alastaira vydat se na takovouto cestu. Jejich pravdivé emoce a momentální pohled ukazují něco, co si mi ostatní "obyčejní" lidé nedokážeme představit ani pochopit, proč někteří "blázni" dělají, co dělají. 95 % ()

MeGab 

všechny recenze uživatele

Na Expediční kameře byl tento film uveden ve zkrácené podobě. Měl tam totiž pouhých 21 minut. Škoda, že nebyl uveden celý, neboť tak krátká stopáž mu vyloženě ublížila. ()

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Alastair Humphreys je velký cestovatel, který si nedokáže dát na chvíli pauzu. Sotva se zchladí na Grónském ledovci, tak už se spěchá ohřát na poušť a to ve stylu dávného anglického cestovatele jen se svým vozejčkem. Vozítko si sestavili sami a to byl první problém. Opravdu nejsou žádní inženýři a hned po přijezdu musí s místními mechaniky vozítko trochu "vytunit" a pak už to šlape přes celou poušť. Pěkné záběry slabých chvilek, Alastair jednou dokonce brečí! A krásně vykreslena nekonečná poušť. ()

Capinka 

všechny recenze uživatele

Také jsem viděla tu verzi 21 minut a musím říct, že se mi to moc líbilo. Kluci tam měli opravdu zajímavé poznámky a film mě vedl i k zamyšlení. ()

Reklama

Reklama