Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Recenze (785)

verbal 

všechny recenze uživatele

Že je Rogen tlustý trapný idiot, to už v hraných filmech prokázal nesčetněkrát. Asi je mu to málo, tak svým debilním semifekálním tumorem začal kurvit i animáky. Tudíž tu máme ukrutně, ale fuckt ukrutně vtipnou a ani trochu nudnou omalovánku o tom, jak se dal nadržený potravinový regál z Kejmártu na bezhlavý útěk před úchylným klystýtrem a masakrem v americké maloměstské kuchyni za permanentního fakování a jakože děsně kůl košer multikulti žertů, aby nakonec uspořádal kulinářský grupáč, kde se mimo jiné homosexuálně vzájemně vyprcá židovské a arabské pečivo, lesbická načoska vylíže čili a nekňubovitý americký párek to na horkého hafana zasune do těžce vulvoidní housky. No hihň, hihň! Pokud jste obézní slaboduchý debil, očekávejte královskou lekraci! Pokud ne, pusťte si raději tento opravdu oplzlý a vtipný animák od Zombíkovic Robika. Už jen proto, abyste viděli, co si Falcon dovolil velkohubě prohlásit za první nepřístupný kreslený film. Přitom by tohle naprudko mohli dávat rovnou po Kouzelné školce, aniž by to předškoláky jakkoliv kulturně obohatilo: „Včela jsem doma viděl mldku na ladiátolu!“ „A co je to ten ladiátol?“ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anti-LEGO příběh. Hrdinové mají mozky vymyté (firemní) ideologií, podle které je smyslem existence čekat, až si vás vybere jeden z „Bohů“ a odnese do země zaslíbené, kde najde klid a mír židovský bagel i muslimský lavaš, jinak vedoucí nekončící spor o to, kdo má nárok okupovat „západní regály“ supermarketu. Netuší přitom, že je namísto 77 lahví panenského olivového oleje a jiných potěch čeká bolestivá smrt v hrnci vařící vody nebo mlýnku na maso. Každý pracovní den začíná kolektivním zpěvem idiotské feel-good písničky à la Everything is Awesome, ve kterém chtějí postavy pokračovat i po zjištění, že všechno možná až tak boží není. Je pro ně holt pohodlnější dál věřit iluzi, kterou si sami vytvořili a která jim namísto existenční úzkosti nabízí útěchu. Neblahá historická zkušenost od dogmatického lpění na optimismu odrazuje, raději se tedy tvařme, že minulost neexistuje a dál žijme ve lži. Zdá se, že jedinou uspokojivou alternativu k víře ve spasení, která vyžaduje mimo jiné odříkání tělesných potěch, představuje hédonismus. Všichni nakonec stejně zemřeme (vyjma trvanlivých potravin), tak proč předtím alespoň nevylízat žemli nebo nevykouřit řepu a svou neradostnou existenci si tím trochu nezpříjemnit. Proti-konzumní poselství filmu z produkce obří mediální korporace samozřejmě nelze brát moc vážně a budiž proto Buchtám a klobásám připsáno k dobru, že po divákovi ani nic podobného nechtějí. Na druhou stranu je možná škoda, že za všemi ultrasprostými vtipy trochu zaniká, jak chytrý a podvratný film Rogenova parta tentokrát vytvořila. Největším monstrem nakonec není mluvící pičifuk, ale postava libovolného člověčího konzumenta, žijícího ve víře, že bude stále co jíst. Kdyby nic jiného, za vítězství tvůrců lze považovat už jen to, že vás přimějí fandit mluvícímu párku, vyschlé žvýkačce a prsaté žemli v jejich boji proti lidem jako jste vy sami (tedy lidem, kteří se provinili svým konzumerismem). 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jednalo o vtipný nekorektní animák, tak to určitě ocením. Jenže to by Seth Rogen nesměl tak moc hulit při psaní samotného scénáře. Některé momenty sice mají nápad, ale ve většině případů bych asi musel bejt zhulenej úplně stejně, abych se mohl vůbec začít smát. Nechutnost střídá úchylnost. Vtip chybí a jedinej opravdu vysloveně zlomovej moment je v samotném závěru, který by dokázal ocenit snad akorát tak Markýz de Sáde. A to ještě v případě, že by byl párek v americké sámošce. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ať už si o Sethu Rogenovi myslíte cokoliv, hrozně na něm oceňuji, že se dokáže obklopit stejně naladěnými lidmi a čas od času vypustí do světa něco, na co obyčejně studia nemají koule. Třeba film o atentátu na Kim Čong Una nebo právě Buchty a klobásy. Na první pohled je to přesně to, co čekáte. Levný ale pořád slušně vypadající animák plný sprostých a vulgárních vtipů, z nichž některé by možná neprošly ani autorům South Parku. Závěrečná pětiminutovka je velký test diváckého vkusu. Zároveň je to však celé překvapivě inteligentní, pracuje to s tématy, která jsou na podobnou podívanou na první pohled možná až příliš ambiciózní a dohromady to perfektně šlape. Buchty a klobásy mají devadesát minut a s ničím se tu nikdo moc nemaže, takže tempo je celkem vražedné, kadence vtipů víc než uspokojivá a najdete tu i dost nápadů na to, aby vás nikdy nenapadlo považovat tuhle animovanou šílenost za obyčejnou samoúčelnou vulgaritu. Jo, vulgární to je, ale zároveň i inteligentní, překvapující a hlavně strašně zábavné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $93,182,579Tržby Celosvetovo $113,563,891Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ klasická americká bejkovina ale zas tu musím oceniť využitie toho originálne humorného potenciálu plného haluzných scén, malo to gule /videl v kine: 60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zdál se mi sen o tloustnoucích hvězdách, který zhulený na kanapi prožívají zápek nad myšlenkou filmu, v němž bude chtít mluvící párek zasunout do buclatý žemle. Pak jsem se vzbudil, byl jsem v kině na Buchtách a klobásách a celý to připomínalo spíš prvoplánovou noční můru. Body za penetraci sterilního moralistního vakua animáků, nula za jakoukoli skutečnou podvratnost a masitost. Sójová náhražka věcí od Matta Stona a Treye Parkera. Lavaš píchající bágel mi nestačí k výstřiku majonézy light, vy rauchwursti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas: trapné a přehnané. Většinu času: sprosté, přímočaré, sprosté, vtipné, sprosté a originální. Neustále: sprosté. Ve výsledku opravdu ujetě vtipné a zvrácené. Líbí se mi, jak na první pohled povrchní komedie s až pubertálním humorem dokáže mít rozměr, ať rasově politický nebo náboženský. PS: film, co vám změní pohled na nakupování v supermarketu a vaše rozmluvy s potravinami budou pro ostatní nakupující velice bizarní (prokázáno i bez perníku) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal opět primitivně obelhat svým věčně perverzním smýšlením. Podle názvu filmu jsem se totiž celou dobu domníval, že půjde o instruktážní videomanuál, kterým konečně nahradíme ty stupidní žvásty o motýlcích. Vždyť představa hmyzího páření musí být pro vaše milované haranty celkem traumatizující, zato taková pěkná demonstrace na čabajce a donutu, no řekněte sami. Na koblize můžete dítěti názorně předvést deep throat, fisting, spanking, cum swapping, při použití více vídeňských párků dokonce i double či triple penetraci, to byste na motýlích předváděli horko těžko. No nakonec šlo o animovanou komedii, která se výše nastíněné problematiky dotýká jen okrajově, leč finální interpotravinová gruppen soulož pro mě byla dostatečným pobavením. Trošku jsem ale znejistěl při představě, že v ledničce mi parta nadržených kefírů znásilňuje nedopité nízkotučné mléko, nebo že ve špajzce se zvrhlá šiška lovečáku snaží prorazit uzávěr mého nevinného panenského oleje. A já si vždycky říkám, co se mi tam zas vylilo, a to mi jen ejakuloval kečup! Závěrem bych doporučil uživatelce Pethushka, aby si tu a tam aplikovala do intimních partií taky nějakou tu klobásu, třeba se konečně uvolní a přestane být tak slizce a nechutně prudérní. Já mít doma puritánskou knedlu, kterou pohorší animovaný sex medové hořčice a chilli omáčky, tak radši budu až do skonání jsoucna prcat s tím nebohým čokoládovým donutem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak takhle parádní dobrodružnou jízdu jsem od toho nečekal. Srší to nápady a při akčním finále jsem byl vyloženě napnutý, jak to dopadne a nadšený z předváděného inferna. Hrozně se mi líbilo, jak se žrádlo dělilo na národnosti podle toho odkud je. Akorát mi to přišlo až zbytečně sprosté. Drtivá většina vtipů by byla stejně vtipná i kdyby mluvili normálně, ale mě to naštěstí nerušilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROBERTE SE! LŽOU VÁM DO OBLIČEJE. OSLAVUJETE SVOJI ZKÁZU! ZÁDVEŘÍ JE PÍČOVINA!“… /// Animovaná kuriozita pro (ne)dospělý. Nevotřelej nápad, kterej bohužel zamrzl někde ve třetině (asi hned po parádně vyděšenejch ksichtech žrádla při „prozření“). Rogenova umírněná variace na Disney péčko, která není ani tak ftipná jako spíš nadržená. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nekupuju Hot-Dog, ale šukající potravinu. 2.) Prohání mě klistýr. 3.) Straší mě konec trvanlivosti. 4.) U nás doma to neděláme s jablečným koláčem, ale s houstičkou. 5.) Thx za titule „marinovanec“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,135 // Otvárací Víkend v USA: $34,263,534 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších nápadů posledních let. Rogen/Franco/Hill nám servírují opět jejich tradiční zvrhlý a vulgární humor, který nelze nemilovat. Líbilo se mi, jak zde vystihli problémy i ze dnešní doby od náboženství, rasismus po šikanu. Závěrečný grupáč je highlight celého filmu. Uvažoval jsem o 5*, ale bylo zde pár hluchých míst, což sráželo tempo, ale solidních 80%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedělám si iluze, že by scénář vznikal jinak, než že se ústřední parta sešla nad hromadou jídla někdy kolem Dne nezávislosti, setkání proložila konzumací nejrůznějších látek a maratonem Toy Story a bylo vystaráno. V rovině parodií to pak podle očekávání dopadlo celkem vtipně, v rovině polopatických socio-kulturních komentářů a připomínek už ale upoceně a toporně. Nejvíc mě ale ničí nutnost neustále nadávat, každou scénu kdovíproč otřít o sexuální narážku a posledních deset minut tam namatlat extra hrubozrnnou šou, snad jen tak z hecu, jestli to někdo z diváků zvládne. Navíc se Rogen zdržuje u tisící variace toho, jak je libovolná postava pod vlivem drog a to mi stejnou měrou nepřijde vtipné, jako mě zaráží, že se jeho přístup k vtipům přestal vyvíjet, ba začal spíše retardovat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ešte nevymyslia,“ krútili sme s pani manželkou hlavou. A je to pravda. Bohužiaľ, ak budete naladení trailerovo, budete sklamaní – drvivá väčšina deja sa odohráva v prekvapivo nudnom supermarkete a v domácnosti, kde prebiehajú hlavné krvavé orgie, len zopár minút. K tomu priemerné postavy, ktoré diváka nemajú príliš veľkú šancu chytiť ako za srdce, tak ani za nič iné. Dobrý vtip príde len raz za cca 20 minút, čo je dosť šokujúce. Film je spočiatku úžasne (nielen sexuálne či politicky) sprostý, vulgárny a zvrhlý, ale už po chvíľke opakované vtipy upadnú do monotónnej sivosti a prichádza rozčarovanie, ktoré nezachráni ani opulentné finále (nechajte sa prekvapiť) a WTF koniec (tiež sa nechajte prekvapiť). Myslím si, že tento film je natoľko vtipný... až je nevtipný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ultra, ale fakt ultra sprostej animak, kterej snad prekonava i takovy preborniky jako South Park nebo Terkel ma problem. Skoda, ze taky neni ultra zabavnej. Ne, ze by to nebylo vtipny, jen je to spis o par megoznich forech, nez ze by se clovek chechtal celou dobu. Obcas je to tak bohuzel jen sprosty, ale zase prijemna zmena, oproti jinejm animakum, kde ty trochu pro dospely sem tam neco naznaci, tady je vse hezky natvrdo. A ted nemyslim jen sprostou mluvu, ale i vizualne jsou nektery sceny fakt hodne za hranou, vevodi tomu asi setkani s panem zneuzitym kondomem a zaverecny orgie. Co se tyce pribehu, ten je originalni, ale urcite z neho slo vytezit jeste o fous vic, na druhou stranu, zaver vypada trochu jako priprava pudy pro dalsi dil, tak uvidime. Ale za me spokojenost, 90 minut pohodovy zabavy, rad si to nekdy zopaknu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// KONEČNĚ! Konečně někdo natočil opravdu seriózní pohled na válku mezi Izraelí a Palestinou, ještě že toho Rogena máme... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hahah. Konečně pořádně sprostý digi animák, kde Rogen a spol. našli způsob jak obejít cenzuru a ujet si na nápaditym tripu prasáren. Pokud se s takovou frekvencí poperete a neztratíte zájem po 20 minutách, nebo nejste upjatá píča, nebo na to nedíváte v nevhodný společnosti (pak přeju příjemný trapný chvilky a ošívání se), je SAUSAGE PARTY fajnová sranda. Kde jinde uvidíte jako hlavního záporáka nasranou, nadrženou vaginální sprchu? Joo... Nehodlám v tom hledat na prdelní slohovku hluboký anti-konzumní poselství a přesahy - naserte si. ()

Reklama

Reklama