Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Recenze (785)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit. U mě je to za plnej počet. Finální orgie byly luxusní.Jediný co mi hlava nebere je logika toho, že žemle jsou v balení po osmi a párky po desíti. Takže pokud dobře počítám tak dva párky jsou navíc. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Začněme otázkou. Líbil se vám This is the End (Apokalypsa v Hollywoodu)? Pak je takřka jisté, že se vám bude líbit i Sausage Party. Tohle je totiž další z řady filmů Rogena, Franca a spol. typu "nechápu, že nám na to Sony dalo peníze, tak si aspoň užijeme nehoráznou prdel". Za úžasné muzikálové číslo od oskarového Alana Menkena, za nespočet naprosto kulervoucích scén (Terminátor, tampon!), za překvapivě kvalitní animaci a (už tradičně) geniální výběr známých šlágrů napasovaných do naprosto úchylných situací si film zaslouží krásné čtyři hvězdy. I když se i přes svou relativně krátkou stopáž chvílemi zbytečně táhne (ona teologická alegorie tvůrcům bohužel trochu přerostla přes hlavu), za tu odvahu pustit něco tak zvráceného do kin, speciálně tu závěrečnou hromadnou scénu, ze které byla cenzory údajně vystřihnuta jen necelá vteřina (!!!), přidávám pátou hvězdu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvělá (a velmi odvážná) parodie filmových klišé, charakterových archetypů, stereotypů, a současně výborná satira na všelijaká náboženství a ideologie. Je to až moc chytré, nápadité a promyšlené na to, aby to bylo považováno jen za "dobrou vulgární komedii" (některé scény a narážky jsou vysloveně geniální). __ Je to asi jako kdyby Matt Stone a Trey Parker (tvůrci South Parku) natočil svou vlastní (tj. velmi svéráznou a nekorektní) verzi Toy Story (popřípadě skoro jakékoliv jiné libovolné pixarovky)... __ Konzervativním puritánům pochopitelně vstup zakázán, jelikož tohle je učebnicový příklad filmu, jehož tvůrcům není nic svaté, ale přitom to nejsou žádní primitivové, kteří by všem a všemu jen povrchně a lacině nadávali... 90 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Skvělý komentář na téma víry a náboženství. Ale za mě ve spojení se sprostým seth-rogenovským humorem nefunguje. Jednotlivé scény jsou opravdu dobré - vznik padoucha pičifuka (lol), závěrečné "šokující" odhalení nebo vedlejší dějová linka tlustého malého párečka. Ale žádný geniální moment se nekoná a to, jestli hlavní párek zasune do svojí bagetky, nebo jestli ho brutálně ugrilují, mi bylo úplně jedno. 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Že postavy z ríše jedál a vecí nadávajú ostošesť aj keď nemusia, môžeme odôvodniť tým, že sú iba obrazom skutočných ľudí a toho, ako sa k sebe chovajú. Napríklad keď si len tak bezhlavo zasúložia. Niektoré živé výrobky majú pritom to šťastie, že sú stále ožraté. Pretože sú to fľaše alkoholu. Je to nespravodlivé, že majú chlast zadara a my (ostatné žrádla) nie, prekvapivo nie sú v potravinách terčom nenávisti. Tu je najväčší hajzel vyhadzovač odpadu po skončení dátumu spotreby a ten si to chudák maximálne vyžerie. Možno sa jedná najchytrejší fór ohľadom fanatického konzumu. Totálnym gólom je ale žuvačka na vozíku a úplný záver, na ktorom by si mohli honiť filmoví vedci, zaoberajúci sa otázkou fikčných filmových svetov. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Konečně jsem se dočkal dne, kdy byl stvořen animák výhradně pro dospělé. Trapné vtípky pro nejmenší z nejmenších se neobjevují a moje velmi kvalitní neurony se radují. U žádného animáku jsem se doposud takovým způsobem nenasmál. Trošku se bojím zde zanechat 5 hvězdiček, protože by to mohlo leckoho dovézt k myšlence, že tu a tam používám jídlo válcovitého tvaru k mnohem více činnostem než je pouhá konzumace. Velice úchylná podívaná, při které moje puritánská duše uronila nejednu slzu. Tvůrcům kreativita rozhodně nechyběla. Během psaní scénáře i během samotné tvorby bylo jistě zkonzumováno nemalé množství drog všech vůní, barev a účinků. Ze scénáře je dost cítil Seth Rogen. Ostatní pány přečtené nemám. Opravdu neskutečně hravá záležitost, která s obrovským nadhledem využívá všech možných stereotypů současnosti při zobrazování pokrmů a jejich vzájemných interakcí. Dost se mi líbilo zobrazení toho, když se lidé pokoušeli zabít jejich papání. Úplně nejlepší je ovšem samozřejmě závěrečný potravinový grupáč. Kdybych byl na snímku v kině, tak bych netušil jak se mám tvářit a kam se mám dívat. Dost šílená záležitost. Dokonce i konečně vyplula na povrch skutečná orientace Edwarda Nortona. Lepší 4 hvězdy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě vlastně docela příjemným překvapením. Není to sice asi taková pecka, jak někteří tvrdí, ale fórů je tam víc než dost. Komediální dvojice James Franco a Seth Rogen mě opět nezklamali. Film obsahuje spoustu originálních nápadů, takže je vidět, že se na něm vážně vyřádili. Je tam taky dost zajímavých filozofických otázek. Celkově film obsahuje spoustu narážek, ať už na filmy jako je například Terminátor, tak na geopolitickou světovou situaci. Hodně si střílí také z náboženství. Děj se tedy odehrává v obchodě, kde se potraviny každý den těší, až je bohové (lidé) koupí a odnesou je to věčného ráje. Vše se ale změní, když potraviny zjistí nepříjemnou pravdu. Hlavní protagonisté filmu jsou párek Frank a žemle Brenda, kteří se vlastně celý film jenom těší, až na to vlítnou. Další postavy jsou taky dost vtipné. A hlavní záporák je vaginální sprcha jménem Pičifuk, který jim jde celou dobu neúprosně po krku. Je tam taky spousta rasových vtipů. Někomu už se to možná může zdát až přes čáru. Každopádně jsem zvědavý, jestli bude pokračování. O dabing se stará spousta známých osobnostní a film byl poměrně levný, takže asi dost vydělá. "Černé kafe v prdeli!" :D Recenze ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Proboha, co jsem to viděl? Takovou animovanou, bezduchou slátaninu aby svět pohledal. Závěrečná scéna mluví za vše! ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený výtvor. Skvělá zápletka i celkové provedení. Ale ten konec? To jsem vážně nepobrala a připadalo mi to jako totální narušení úrovně celého filmu. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Od tejto partičky som čakala viac , viac vtipných scén, viac zvráteností, viac uchýlností ,proste kvalitné animované psycho so sexuálnym podtónom. Smršť nadávok z úst celkom originálne zanimovaného jedla mi nestačila na to, aby som sa nejak výnimočne bavila a to som navyše sedela pred veľkým plátnom. Posledných desať minút však začala poriadna párty, na čo som sa rýchlo prebrala a konečne ma to začalo skutočne baviť. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Kto nechcel tohto roku vidieť "Sausage Party?" Myslím si, že už je to dlho, čo sme naposledy mali animovaný film, ktorý je iba pre dospelých. No som presvedčený, že všetci 12-roční chlapci budú chcieť tento film tajne vidieť aj tak, lebo sa budú cítiť dospelejšie. Každopádne všetkým rodičom vopred píšem - Nečakajte tu žiadnu rozprávku pre deti o jedle. Toto je niečo úplne iné. A už len úvod to dokazuje svojou vulgárnosťou a sexuálnymi a náboženskými narážkami. Myslím si, že je to skutočne dobrá komédia. Je to rozhodne jeden z najbizarnejších filmov roka a myslím si, že ak chcete dobrú komédiu, tak sú tu skutočne klenoty. Dokonca musím povedať, že sa mi páči ako je film prezentovaný z pohľadu potravín ako absolútny horor. Ale funguje to vynikajúco. Príbeh je dobrý, postavy sú niektoré zaujímavejšie a iné zase vôbec. Napríklad musím povedať, že hlavný zloduch tohto filmu ma akosi moc nebral. Ale tak možno budete mať na to iný názor. Musím ale pochváliť veľmi dobrý dabing, kde skutočne vybrali dobrých hercov, ktorí dali týmto postavám život. A funguje to dobre. Seth Rogen a Kristen Wiig sú dobrá dvojka a ladí im to. Animácie sú podľa mňa ale dosť slabé. Viem, že film vznikal s oveľa nižším budgetom, ale je tu vidno, že to nie je najlepšie vyzerajúci film tohto roku. Animácie sú okey, ale nič nejaké výrazné, čo by som pochválil. Než ale skončím komentár hodnotením je ešte nutno spomenúť jednu vážnu kontroverziu, ktorá sa s týmto filmom spája a to je fakt, že mnohí animátori pracovali skoro zadarmo na tomto projekte, a mnohí ani neboli kreditovaní v titulkoch, nakoľko boli z produkcie vyhodení. Ale aj tú prácu, ktorú ešte spravili nikto z manažmentu neocenil. To je veľmi smutné. Hodnotenie: B+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To je až hřích, mít tak geniální nápad, a pak se nechat převálcovat nevybouřenými hormony a spláchnout ho i se všemi možnostmi, které nabízel. Mohla to být skvělá komedie, mohla to být skvělá animovaná akční jízda, mohl to být skvělý děsivý animovaný horror. A co místo toho máme? Trapnost zrozenou z vlhkých snů nadrženého zastydlého puberťáka, které přes velmi slibný rozjezd s výborně nahozeným světem potravin a přes několik následných výborných momentů (kuchyňská scéna) dojde dech i humor ještě před poločasem. Zklamání, které nezachrání ani snaha zamaskovat duševní beďary politicky, sociálně či nábožensky nekorektními, byť v podstatě neškodnými vtípky. Jednoznačně zklamání. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už od traileru jsem nevěřil, že by tenhle nápad šel roztáhnout na celovečerní stopáž. Nakonec musím uznat, že se to tvůrcům povedlo, i když nejde o žádné veledílo. Nadpoloviční většina humoru je založená na tom, že postavy mluví sprostě. Bohužel jsem v kině nebyl ani opilý ani zhulený, takže mi to nestačilo. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nápad originálny, niektoré hlášky vskutku vydarené a ešte kopec dvojzmyslov, ktoré ma po chvíli už otravovali. No a ten koniec? ... môjtyboh, ešteže to nevidela moja mama. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Uchylnej a nechutnej animak. Co taky jineho od Rogena a ostatnich čekat? Po dlouhé době jsem se trochu pobavil i když bych spíš radši od Rogena příště hraný film. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho všechno možné, jenom ne tohle.Politicky naprosto nekorektní, brutální, úchylné, extrémně sprosté a více či méně překvapivě opravdu velice vtipné.Rogen nikdy nebyl úplně můj oblíbený herec/komik, ale když má den, dokáže udělat opravdu výborné scénáře.Není to sice tak trefné a vtipné jako třeba první South Park, ale jako další generace plnohodnotného fekálu se s tím počítat dá.Ten konec z hlavy nevymažu asi už nikdy...ty vole.75%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemám nic proti jednoduché animaci ani kulometné vulgaritě ve filmu, ale pokud je na ní film postavený, musí bavit. A to "Buchty a klobásy" určitě nezvládají. Nuda, která sice byla točena s láskou a v partě kamarádů, ale divák (nebo aspoň já) se u ní nepobaví. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je nechutný a tak z jeho pera (alebo to bolo z péra?) mohla vzniknúť len nechutnosť. Mám pocit, že on si takto vo filmoch a scenároch ventiluje svoju úchylnosť, v poriadku určite nebude. Viem si dobre predstaviť, ako píše tento scenár a strašne sa pritom chcichoce, že aký je vtipný. Snáď mu pritom spolu s Goldbergom nespadla jarmulka z gebule. ()

Reklama

Reklama