Reklama

Reklama

Aldnoah.Zero

(seriál)
  • Japonsko アルドノア・ゼロ (více)
Trailer 2
Japonsko, (2014–2015), 9 h 17 min (Minutáž: 23–26 min)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Ei Aoki předkládá divákům z postu režiséra zcela nový pohled na přistání Apolla 17 na Měsíci. Jeho posádka zde objevila hyperprostorovou bránu na Mars. Následně vyslaní kolonisté si technologii přisvojili, založili impérium Vers a mezi nimi a rodnou planetou vypukla válka, která vyústila roku 2000 Pádem nebes, při němž byla spolu s hyperprostorovou branou zničena část Měsíce. Mír byl uzavřen roku 2015, kdy je na Zemi vyslána Verská princezna Asseylum za účelem prohloubení diplomatických vztahů. (Geriel)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (15)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Člověk si celých jedenáct dílů říká, zda to vůbec dělal Urobuči, když se mu před oči a uši servíruje jen vcelku prostoduchá mecha rubačka s primitivním námětem, mizerně napsanými postavami a absencí nějakých zajímavých myšlenek či nečekaných smrtí postav, jež bývají Urobučimu často tak vlastní, dokud nepřijde poslední díl. A právě až v posledních minutách onoho dílu se z obrazovky a speakerů ozve: „This is Urobuchi!” — a bum, prásk, najednou zjišťuji, že na tohle jsem celou dobu čekal. Jen škoda, že jsem se toho dočkal až v posledních minutách, neb předtím mě čekala jen nudná podívaná plná nejrůznějších chyb, povětšinou úplně zbytečných. Výše jsem již zmínil primitivní námět a lineární děj. Byl opravdu takový problém jej trochu rozvést či přidat nějakou tu dějovou kudrlinku? Vysvětlit, proč celou Zemi zachraňuje pár puberťáků (ti zejména) a pár dospělých z Japonska a nikdo jiný? Nebo snad napsat trochu zajímavější postavy? Plejádu postav zde tvoří jen provařené kusy typu neohrožený, inteligentní tvrďák s pestrým fondem výrazů, jenž ochraňuje urozenou dívku s naivními světonázory, mezi nimiž to zákonitě musí zajiskřit, dále postava, která chce pomstít smrt nějaké blízké postavy, a samozřejmě nesmí chybět nějaká ta postava, která neví, na čí straně má stát… a mohl bych pokračovat. Akční scény, jichž opravdu v seriálu není málo, jsou občas nepřehledné, poněkud rozplizlé, napětí se v nich tvůrci často pokouší tvořit jen halekáním rozkazů a proseb, což se ale v mém případě míjí účinkem. Hudba budování napětí taktéž příliš nepomáhá, z velké části je jen recyklací sebe samé, předchozích soundtracků od téhož skladatele a náhodných soundtracků k hollywoodským akčním filmům. Opět jsem se tak utvrdil v názoru, že by se měl Hirojuki Sawano věnovat jen psaní skladeb pro svůj vybraný harém zpěváků a zpěvaček, neb instrumentální kousky z jeho pera jsou ve většině případů nudným opisováním a sebevykrádáním. Ve výsledku bych tak ocenil jen úvodní znělku od Kalafiny, asi dvě vokální skladby z OST, návrhy postav, kresbu (i když některé CGI modely občas trochu ublížily mým očím) a již zmiňované zajímavé zakončení. Z vlastního zájmu zkusím v lednu mrknout na začátek druhé řady, abych zvěděl, zda se tvůrcům podařilo dobře navázat na konec první řady. Pokud tomu tak nebude, bezesporu trpce zklamán budu. — Edit: Trpce zklamán jsem. Tvůrci zakončili první řadu velikým cliffhangerem, jenž naznačoval, že by se druhá řada mohla vyvíjet rozumněji než ta první, ale po zhlédnutí prvního dílu druhé řady se ukazuje, že onen cliffhanger sloužil jen na efekt a druhá řada bude zřejmě pokračovat ve stejně stupidním duchu jako velká část první řady. Se seriálem tedy končím, dávám 1* a nedoporučuji, pokud nejste vyznavačem či vyznavačkou prostoduchých děl, kde mizerně napsaná parta malých fakanů s mechy zachraňuje celý svět před hrozbou z vesmíru. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Zase budu sršet chválou, protože po zhlédnutí Aldnoah.Zero to prostě jinak nejde... Anime plné úžasných momentů, sympatických postav, nečekaných obratů a také skvělé a epické hudby. Vše do sebe hezky zapadá a dává smysl (v rámci možností). I když jsem už viděl lepší, tak musím uznat i velice povedenou animaci, včetně soubojových sekvencí. Při sledování tohohle anime jsem byl neustále jako na trní a netrpělivě jsem očekával, co se stane příště. Co se týče konce, tak mám poněkud smíšené pocity, ale to si posuďte sami... Opravdu se snažím, ale nemůžu najít prakticky žádnou chybu, kterou bych zde mohl zmínit. Pak tedy zbývá jediné... Aldnoah.Zero rozhodně doporučuji, stojí to za to. Jedno z nejlepších anime, co jsem viděl. Škoda, že pravděpodobně nebude pokračování... - 100 % ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Je zábavné číst ostatní recenze. "Nečekal jsem od toho moc, taky to nebylo moc, tudíž 5*". Už se těším, až někdo napíše "Čekal jsem naprostý sh*t, byl to naprostý sh*t, tudíž 5*...". Pro ty, kdo si teď v duchu říkají "No jo, kecá, ale aby to zdůvodnil, to ne", jednoduše: Příběh:2/10, Hl. Hrdina: -2/10, Ostatní postavy:: -5/10, Animace: 6/10, Hudba: 5/10, Míra nudy při koukání:: 9/10, Zklamání z toho, že je další série: 20/10. Shrnuli to: Nemůžu něco hodnotit pozitivně, když krom animace a hudby je to naprostý sh*t... Není třeba o tom dále diskutovat. 15% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie tak zlé, ako by mohlo byť. I keď je nanajvýš priemerným, zaujal ma Aldnoah.Zero koncepciou z diaľky pripomínajúcou šachové partie Legend of Galactic Heroes, kde proti sebe tiež stoja dvaja potenciálne sympatickí mladí hrdinovia z dvoch veľkých frakcií. Príbeh nie je nijak objavný a zatiaľ pomerne plochý, ale napriek prítomnosti určitých nelogickostí a podivných javov (napr. SPOILER prečo sa princezná v okamihu postavila proti svojim bojovníkom, alebo prečo rieši hlavný pozemský hrdina všetky problémy s až nadprirodzeným pokojom a strategickým uvažovaním lepším, ako množstvo dospelých dôstojníkov, pričom ale rozhodne nie je predstavený ako geniálne dieťa s mimoriadnymi schopnosťami - to sa v tom Japonsku majú, keď majú tak inteligentné deti :-) ) si svojou vážnosťou a snahou o navodenie pocitu bezvýchodiskovej situácie na chvíľu získal moju pozornosť. Len škoda, že sa ju tak výdatne snaží zničiť hrdinské konanie detí, ktoré razom objavia spôsob, ako zničiť nezničiteľného nepriateľa a prekonajú tak, ako je už zvykom, armády celého sveta. Navyše, narozdiel od spomínaného LoGH je to seriál s detskými protagonistami a deťom určený, takže podľa toho aj vyzerá. Animácia má zopár nedostatkov a dalo by sa jej vytknúť všeličo, ale pozerať sa to dá a bežného diváka neurazí. Ambície tu sú, ale veľmi malé a bojím sa, že ich ani náhodou nezrealizuje. I tak si snahy cením a budem sa to snažiť dopozerať aspoň do konca prvej série. Zatiaľ ma to celkom nenáročne baví. Prvé tri epizódy: 60% Mám pocit, že som v úvode čosi prehliadol. Zrejme fakt, že tento nenáročný seriál skutočne neponúka nič, čo by stálo za zmienku. Hromino to popísal celkom dobre - príbeh sa za celých 12 dielov nikam neposúva a z nepríliš objavného námetu, ktorý by v správnych rukách mal aký-taký potenciál, neposunie ani o milimeter a zakrátko začne nudiť. Zato sa na povrch začínajú stále urputnejšie drať chyby, nelogizmy a absurdné scény, ktoré vôbec s ostatným dejom nesúvisia (zatiaľ čo deti zachraňujú svet, dospelí si stihnú nájsť aj čas na pokec o randení a podobných témach, alebo rozoberajú svoju temnú minulosť - Marito - ktorá je rovnako plochou rekvizitou, ako postavy samotné), a naopak, tie, čo s dejom súvisia, sa obmedzujú len na šteky do prázdna (ako rola panovníka Versu v celom konflikte). Animácia postáv ma pomerne slušne iritovala podobne, ako kamenný výraz hlavného hrdinu, utajovaného brilantného stratéga. O ďalších postavách sa radšej ani nerozpisujem. Záver je z úplne iného ranku, ako by sa tu ktosi rozhodol pre nový seriál, ktorý však trvá len jednu epizódu a príbeh svojho druhu uzatvára. K openingu len toľko, že som ho viac než rád preskakoval. Samotná hudobná zložka seriálu na tom oveľa lepšie nie je. Nemastné, neslané a po väčšinu času neskromne hlúpe. 1. séria: 25-30% ()

MEW2 

všechny recenze uživatele

* komentar muze obsahovat mirne spoilery* prvni serie za 5*, druha za 2* po prvni serii to vypadalo, ze tu mame vyborne dospele anime, ktere se neboji divaka sokovat a presne vi, jak vyvolat emoce... o druhe serii tohle rict nemohu. hned ze zacatku udelaji tvurci z divaka debila... a to hned trojnasobneho a ja prestal tvurcum verit i ten nos mezi ocima. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama