Reklama

Reklama

Gekkan šódžo Nozaki-kun

(seriál)
  • Japonsko 月刊少女野崎くん (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Keď sa Sakura rozhodne priznať svoje city spolužiakovi Nozakimu, na ktorého má už dlhšiu dobu zálusk, kvôli nedorozumeniu je vnímaná ako fanúšička, túžiaca iba po jeho autograme. Krátko po následnom pozvaní k nemu zisťuje, že Nozaki je vlastne renomovaným autorom dievčenských manga komiksov. Pod zámienkou dostať sa k nemu bližšie sa stane jeho asistentkou, čo pokračuje sledom zábavných udalostí a stretov s ostatnými spolužiakmi, ktorí hlavným hrdinom slúžia ako inšpirácia pre postavy do ich ďalších príbehov. (HDeer)

(více)

Recenze (14)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Uf, a já se bála, že už nenarazím na žádné dobré shoujo. Je to svěží a vtipné. Dělá to to, co romantická komedie dělat má - vtáhne prostě kvůli zajímavým, sympatickým postavám a jejich interakci. Děj seriálu přece odráží námět mangy, kterou hlavní hrdina píše (a naopak), a víme, jak to v shoujo mangách chodí... Sice mě trochu zaráželo, na co pan renomovaný mangaka teprve přichází po takové době tvoření, ale po pár dílech jsem to přestala vnímat a začínala si to užívat jako důvod, proč to tak vytvořili... A hlavně, |Mikorin| ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Čijo Sakura se konečně odhodlala vyznat, byť nemotorně, lásku svému spolužákovi Nozakimu. Ten má však oči jen pro šódžo mangu, již píše. A to po celou dobu seriálu. Wakamacu miluje hlas tajemné Lorelei z pěveckého kroužku. Přitom netuší, že je to totéž bezohledné třeštidlo, které mu dělá ze života peklo. A to po celou dobu seriálu. Hori, předseda divadelního kroužku, má těžkou hlavu z androgynní a děvčaty zbožňované Kašimy, která mu podivnými způsoby vyjadřuje přízeň. A to po celou dobu seriálu. Zpočátku milá (romantická) komedie, jež se však postupně stává úmornou kvůli nulovému vývoji vztahů postav a s tím souvisejícímu recyklování obdobných komediálních situací. Jediný, s kým tvůrci nakládají obezřetněji, a kdo se tedy neomrzí, je Mikošiba oscilující mezi touhou po obdivu a stydlivostí. Tohle si krásná hlavní hrdinka a pěkná ústřední melodie nezasloužily. 4/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Proč 5*? V podstatě hlavně proto, že toto dílko představuje neskutečně zajímavou plejádu unikátních postav a kde skoro každý je trochu jiný, než na první pohled vypadá. Máme tu hlavního hrdinu, který vytváří velmi úspěšnou shoujo mangu, ale jeho reálné zkušenosti s láskou a vůbec celková citlivost je někde na úrovni pařezu. Máme tady Mikoshibu, který ačkoli to neuměle maskuje a vypadá jako delikvent, je tak delikátní a jemný, že by mu to mohla spousta dívek závidět, školní princ a idol většiny studentek je holka a pěvecký idol s andělským hlasem je vlastně drzé děvče bez špetky taktu... A ono to funguje, vzájemná interakce těchto charakterů, jak mezi sebou tak i s jinými ne tak překvapivými postavami, je mnohdy neskutečně zábavná a povyšuje toto jinak poměrně slušné shoujo alespoň u mě na opravdu skvělý zážitek na který jsem se těšil. A tak mi nezbývá, než tuto originalitu, které se mi v poslední době dostává jako šafránu a fakt, že jsem se u toho opravdu královsky bavil a ani mi nevadilo, že se to vlastně nikam během těch 12 dílů neposune, ocenit plným počtem. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Svěží šódžo satira o klišé šódža. Prvek, kolem kterého se vtípky a situace generující u našich hrdinů udivení či až nemalé pozdvižení je ironický nekonečný cyklus "Nozaki si bere životní inspiraci z ostatních pro svou mangu, ostatní si berou inspiraci z jeho mangy pro jejich život". Každá ze 7mi hlavních postav je něčím velmi typická a zároveň i něčím atypická, jen ne úplně normální, přičemž nikdo zrovna si není ničím jistý až na sem tam trochu gumového Nozakiho. Je zde tuna situačního humoru a dokud se s postavami seznamujete, je to švanda a bránici pauzou neobdaříte. Špicou pro mě byl 4. díl, který je gagy perfektní alegorie na to, když dva duťáci hrají seznamovací simulátor (a Tomoda je nejlepší postavou seriálu, říkejte si ostatní co chcete :-)). Jenže tato šódžo satira je stále "pouhým" epizodickým šódžem bez jakéhokoliv vývoje, takže všechny ty časté překvapené výkřiky a výrazy začnete už brzo očekávat jak složenku od elektriky, přičemž postavy jsou až moc zatlučené v jednom bodě a v jedné charakteristice. Půjdu proti proudu, ale vyloženě mě začal znepříjemňovat čas příšerně nejistý Mikorin, který by neustále nevyhledával nic jiného, než jak vyloudit levný kompliment na svou osobu. Nicméně, až na tyto drobnosti + dosti předvídavě zazděnou romantikou, tomu nemám co vytknout. Graficky je to malebně hravé, samotná Chiyo je svým vzhledem příjemně až unikátní a popácké OP i ED bych si stylem nedokázal představit lepší. Od komediální jednorázovky bych víc očekávat nemohl a odcházím spokojen. 75% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Velice, velice příjemná oddychovka. Jedna postava lepší než druhá, jejich vzájemné interakce ještě lepší, hora vtipu v každé scéně, originalita, dokonce i nějaká ta nenucená romantika se místy najde, hezká animace i soundtrack, atmosféře ladící opening s endingem... Jednoduše názorná ukázka toho jak by měly vypadat anime komedie kdyby nebyly jenom samé fanservice. Takovýchto seriálů bych rozhodně uvítala víc. 9/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Toto anime je v podstate hlavne o písaní mangy a vlastne prezentuje to, že za každým autorom sa skrýva nejaký "týpek", "týpkina", ktorý sa tomu venuje a má svoju divnú osobnosť. Vcelku príjemné anime obsahuje výborne odhadnutú porciu dielov tak, aby Vás nenudilo k smrti, ale aj trošku bavilo. Postavy sú zaujímavé a s pribúdajúcou dĺžkou anime získavajú väčšiu hĺbku a stávajú sa viac pochopiteľné. Bohužiaľ v anime sa nič absolútne výnimočné nedeje a tak Vás len čiastočne raz baví a inokedy nie a proste plávate s prúdom a necháte sa unášať a tí čo nezvládnu takéto volné tempo sa začnú nudiť. Dá sa povedať, že hlavnou esenciou tohto anime je romantika a city hlavnej hrdinky a keď Vás to zaujme bude Vás baviť aj toto anime a vlastne musíte na takýto počin mať v tom momente aj chuť...takže s chuťou do toho. (Hodnotenie 3,5) ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Ironií seriálu je, že nejméně zajímavými postavami, jsou hlavní dva protagonisté. Nozaki své kamarady celou dobu v podstatě jen využívá a pozoruje, aby jejich chování a pocity, které si sám nedokáže ani představit, mohl zaznamenat ve své manze. A Sakura je taková obyč roztomilá stydlivka. Nebýt ostatních bezvadných postav, nebylo by to ani z daleka tak vtipné a odlehčené, což je přesně to, co mě na Gekkan shoujo nejvíc bavilo. Líbí se mi, že hlavní záměr je pobavit diváka komediálními prvky a situacemi, které se seriálu poměrně daří a romantika je nám servírovaná jenom jako taková fajn barevná příloha navíc, přičemž klasické shoujo prvky jsou zde spíš karikované. Navíc to byla prostě velmi příjemná podívaná a hudba byla taky skvělá (obzvlášť jsem si užívala opening). edit: Speciály jsou taky super, určitě doporučuji je zhlédnout. :) ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Zábavné vtipy a situace, které se ale časem omrzí, nejen kvůli tomu, že se většina chlapů chová jak ženské a ženských jako chlapi, ale i kvůli tomu, že se vlastně celou dobu nic nemění. ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Vážne som veľmi prekvapený, už dlhšiu dobu som nevidel seriál ktorý by bol takto vtipný a to úplne bez pomôcok ako moe a ecchi... Ako fanúšik Slice of life žánru som sa cítil ako v raji. Postavy sú skvele prepracované, nápad výborný. Niektoré vtipy po čase omrzia, napríklad keď niekto povie niečo ako "jéj to je krásne, to si určite urobil kvôli mne" tak je pravidlo že to kvôli nej nebolo, aj keď to vždy vyjde vcelku vtipne. Sakury mi bolo ľúto celý seriál, ale smutné je že také tupelo ako Nozaki vážne môže existovať :) (známy) Keď sa chcete zasmiať na niečom s celou (s anime oboznámenou) rodinou, Nozaki je dobrá voľba. Vážne som sa niekedy váľal od smiechu! 4* ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu to nazvat jinak než anime naruby. Jednotlivé klišé prvky jsou tu zpracovány v trochu jiném podání, než je zvykem. Máme tu ženské postavy, které se chovají jako pánské a naopak, což je krásně pak ještě promítnuto v manze hlavní postavy. Klasická nedorozumění nejsou způsobena ani tak klasicky natvrdlostí postav, ale vysloveně špatnou komunikací. Po příběhové stránce to zezačátku má celkem slušný rozjed, kdy se drží velice povedená vtipnost, která později trošku jde do ústraní a objeví se později jen sem tam, kdy je nahrazena spíše úsměvnými momenty. Obecně je to taková vtipná oddechovka zpracovaná netradičním způsobem. Člověk se celkem do toho prostředí vžije, kdy tu není žádná vysloveně otravná postava, ale chybí tomu vážnost, kdy je opět otevřený příběh, kdy následuje jen další vtipný scénář, než by se to zaměřovalo na ucelený příběh s určitým zakončením, kdy jsem si nemohl pomoct to trochu srovnávat např. s Bakumanem. Po animační stránce je to celkem povedené a po hudební stránce mi to nějak uniklo. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi hľadanie inšpirácie pre mangu v reálnom živote. A to, že prenesené do mangy je všetko krásne, úžasné, no jednoducho sen. A páčilo sa mi hľadanie inšpirácie pre život v mange. A to, že v reále je to všetko úplne inak :-). ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Spíše oddychovka - v tomhle seriálu se nic moc závažného neděje. Ze začátku se sice seznámíme se zaláskovanou hlavní hrdinkou, která se chce dostat ke svému idolu Nozakimu, ale posléze jsou hlavním námětem seriálu vtipné a trapné zážitky několika školáků, které spojuje spolupráce při výrobě Nozakiho mangy a romantická náplň jde poněkud stranou. Jednotlivé díly nemají vyloženě navazující děj, spíš to připomíná sitcom. Animace je velmi hezká. Není to zrovna typ seriálu, který udělá díru do světa, ale zasmála jsem se u toho vícekrát. Doposud shlédnuto 9 dílů a určitě budu koukat i nadále. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně zábavná podívaná, i když asi ne zrovna typ seriálu, co bych si pouštěla pořád dokolečka, ale na to jedno zhlédnutí to bylo moc fajn, hodně zábavné, komediální, odpočinkové, ale taky naučné skrze tvoření mangy. Postavy byly zajímavé, i když v základu docela šablonovité, tak každá měla vždycky něco vlastního navíc. Animace byla na středoškolský rom-com docela slušná, hudba taky fajn. Akorát řešení některých romantických linek mohlo být víc do hloubky. 7/10 ()

Reklama

Reklama