Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (322)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hmm, ani neviem čo na to povedať. Film bol strašidelný, to horor má byť, takže ok. Záverečná pointa mi vlastne celkom vyhovuje - vyriešila aspoň niečo. Zároveň sa tak stratila určitá mystika nerozlúštiteľného z prvej Kocky. Niektoré elementy boli zaujímavejšie ako v jednotke, iné zase vyzerali ako narýchlo povymýšľané barličky... Film 2*, za tú strašidelnosť 1*. Obe Kocky som videla raz a myslím, že to aj stačí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Kocka" považujem za jeden z najlepších horrorov z kanadskej produkcie. Je to výborný, originálny, atmosferický film, ktorý som ohodnotil plným počtom hviezdičiek. Päť rokov po jeho premiére, v roku 2002, bola natočená druhá časť "Kocka 2: Hypercube". Ako to už väčšinou býva pokračovanie nedosahuje kvality svojho predchodcu. Tak to je i v tomto prípade. No i tak ma to zaujalo. Klaustrofobické prostredie gigantickej kocky, kde prestávajú platiť fyzikálne zákony a slovo realita stráca svoj zmysel, som si užil. Skvelý multidemenzionálny kvantovo paralelny sci-fi horror. **** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem sám, kdo ten konec moc nepochopil. Do doby, než se začala hyperkostka hroutit, tak to byla ale docela zábava. Za to dávám dvě hvězdy...s jedničkou samozřejmě neporovnatelné. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vzali "Kostku 1", ponechali původní zápletku skoro do detailu, ale vysekali z ní všechno dobré, zvláště pak myšlenku. Spláchli do hajzlu veškerou atmosféru a nahradili ji debilními počítačovými triky, reálně vyhlížející pasti zaměnili za hyperkrávoviny ála rotující nesmyslné něco a podobně. Pro jistotu také vypustili veškerou logiku, obsadili necharismatické herce, všem místnostem dali sterilně bílou barvu, snad aby divák nevypadl ze stereotypního, nudného tempa. A ten konec - what the fuck...?!? Jak dokazuje nízkorozpočtová, leč úspěšná jednička: méně je někdy více. Velice chabé pokračování, ani nevím, proč hodnotím tak vysoko... snad, že jsem viděla i horší filmové průjmy. 39% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že už celé pojetí je nesmysl mi zde vadili špatné triky a ubohé hercké výkony. Napětí se jaksi nedostavilo a to činí tento film nezábavným a nudným. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi lepší než dokopaná trojka, ale přitom o dost horší než pikantní jednička. Pasti jsou až příliš hnané do té největší geniálnosti, což nepůsobí moc dobře. Konec divný. Podprůměrná zábava, čekal jsem víc. Škoda. 40% ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Spousta zajímavých nápadů, které docela zábavně populární formou znásilňují kvantovou fyziku, které ovšem netvoří komplexnější celek. Kdyby tenhle syžet zpracoval někdo schopnější (nebo kdyby měl Sekula alespoň trochu vyšší rozpočet), mohlo by z toho vzniknout docela zábavné a hravě neotřelé komorní sci-fi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som naozaj čakal s veľkým napätím, pretože predchádzajúca Kocka bola naozaj zaujímavá. Bolo jasné, že originálnosť predchádzajúceho dielu, rozhodne nemôže prekonať, ale autori sa i tak mohli pokúsiť ísť ďalej a napríklad aj za hranice kocky. Takto sa tu opäť prebudí niekoľko uväznených obetí, ktoré sa pretĺkajú labyrintom a postupne umierajú. Z dômyselne "reálnych" vraždiacich nástrojov predchádzajúcej Kocky tu máme trikovo lepšie dômyselné vraždiace nástroje, ktoré však odporujú fyzikálnym zákonom. Už to nie je ten klasický horor, ale viac tu smerujeme do sci-fi. I tak si to drží vysokú úroveň a veľmi ma to bavilo. Skvelý nápad. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O dost horší než první film, ale i tak se tu dá najít pár dobrých a pořádně nepříjemných scén. Postavy jsou asi tak stejně sympatické jako v původní "Kostce", což by se dalo počítat jako plus... O obrovské mínus se postaral především dimenzionální mišmaš, dále pak totální absence originálně-brutálních pastiček a v neposlední řadě také konec... Tvůrci se nejspíš snažili odhalit nám tentokrát trochu víc, a právě to byla osudová chyba číslo jedna. Proč? Protože přávě KONEC s velkým K zapříčinil vystřelení jedničky mezi top ve svém žánru.;-) ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Strach z novej dimenzie je v Kocke 2 nielen metaforou, ale priamo východiskovým bodom. Štvrtá dimenzia je tu prezentovaná ako absolútna hrôza (pokiaľ ide o hororový aspekt, Hyperkocka ma vydesila viac než originál) a keďže nikdy nikde nebola prakticky "sprevádzkovaná", skúste dokázať, že tvorcovia sa mýlia a že ide o celkom neškodný fenomén... Od matematiky pôvodného príbehu prechádzame k fyzike, od troch dimenzií k štyrom, pričom sa zachováva základné východisko dané prostredím (kocka) a situáciou (ľudia v nej). Človek by si myslel, že nápad hraničiaci s genialitou sa už nedá zmysluplne rozvinúť a že opätovný pohľad na čosi tak banálne ako je šesť stien znechutí alebo unudí na smrť. Omyl. Tu je notoricky známa pesnička prerozprávaná v celkom inej tónine. Konštrukcia Hyperkocky je ešte väčší cvokhaus než tomu bolo v origináli, takže diváka ani v najmenšom neprekvapí, ak dvaja hrdinovia dostanú absurdnú chuť na sex (s neznámym človekom, v neznámom prostredí) a iný hrdina zase chuť na... ("Ten hyperpriestor nemá chybu.") Jediné, čo mi na tomto filme vadilo, boli nasledujúce dve vety: "Toto je najhoršia nočná mora. Najradšej by som sa prebudila". Všetko ostatné je dokonale premyslené a prevedené. Neverte povedačkám o lacných efektoch - tie, ktoré majú počítačový look raných 90. rokov nie sú hlúpe, pretože vizuál zodpovedá charakteru daného fenoménu (vpád abstrakcie do reality mi pripadá geniálny, lebo je myšlienkovo mnohovrstvový a de facto neopakovateľný) a zavesená vyschnutá mŕtvola mne osobne silne pripomína zavesené vyschnuté mŕtvoly v kapucínskych katakombách v Palerme (tie teda lacno nevyzerajú). A predovšetkým neverte povedačkám o lacnom príbehu. Ak sa v Kocke narába s logickými výpočtami, tu je potrebné spoľahnúť sa na schopnosť abstrahovania, čo ľudia nemávajú radi, keďže všetko, čo nie je konkrétne, automaticky zneisťuje. Ak v pôvodnej Kocke išlo o reálny svet vložený do výstredného, excesívneho, ale predsa len reálneho rámca (daného troma dimenziami), v pokračovaní má reálny svet do činenia s realitou, reálnosť ktorej vonkoncom nie je jednoznačná. Myslím, že pravú povahu sveta vystihuje v pozoruhodnej metafore skôr druhý príbeh, ktorý nám môže v umeleckej skratke pripomenúť nielen naše pochybnosti, ale i fantáziu ako nespochybniteľnú alternatívnu dimenziu, nie nevyhnutne štvrtú, ale reálne fungujúcu. A nie vždy príjemnú. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hlouposti tohoto filmu už se vyrovná jen zábavnost jeho imbecilních dialogů, protože promluvy zdejších postav jsou opravdu neskutečně špatně napsané a navíc pronášené vyloženě prkennými herci. Potenciál látky je skoro nevyužit - nejsou tu prakticky skoro žádné pasti (!!!), taktéž zlé efekty hodně kazí dojem. O blbém závěru se snad ani zmiňovat nemusím. Od jedničky je to obrat o 360 stupňů do vod podprůměru. Jsem ovšem stále zvědav na další pokračování. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Původní film je určitě lepší i když zas taková pecka to přeci jen není. Ale je to zábavné, nenudí to, tak proč být kritický? Tento rádoby druhý díl je už dost béčkovitý, mě to však nevadilo. Pouze bych vytkl trochu retardovanou myšlenkou paralelních postav, přišlo mi to už trochu přehnané. Zejména konec mě už moc nebavil. Jinak to byla celkem obstojná záležitost. Pastí zde moc nebylo, ale co se týče postav – zábavné to bylo až až. Furt se tu něco dělo, mělo to spád, takže na zabití večera ideální záležitost. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tak předně nejde o pokračování Kostky. Společná je jen kostka, která má ale naprosto jiné vlastnosti. Takže jestli čekáte na vysvětlení "jedničky" tak jako já, jen ztratíte čas. Za další nejde moc o horor, ale o nejšílenější sci-fi, jakou jsem snad viděl (pardon, asi tak na stejno s matrixem). Výhodou je, že celý film má i závěr, takže aspoň částečně pochopíte, o co šlo; po fyzikální stránce si myslím, že to je nesmysl, ale to je jen názor, třeba ho po pár letech studia fyziky změním :) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ten film byl tak debilní a bez pořádného smyslu, až byl dokonale vtipný. No vážně, mám tenhle film za komedii, protože s jeho blbostí se nedá jinak než se smát. Jako nějakému hororu nebo thrilleru bych tomu dala asi 1 hvězdčiku, jako komedii moje hodnocení dopadlo takhle. Nikdy nezapomenu, jak jsem v jedné scéně dostala takový záchvat smíchu, že jsem skoro spadla z gauče. Úžasné. ~(3,9)~ ()

Reklama

Reklama