Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mnohem horší než první Kostka. Vlastně se ve filmu celou dobu celkem nic neděje, až na konec přijde rozuzlení. A taky žádná bomba. Protože jsem první Kostce dala 4 hvězdy, této musím nejméně tři ubrat. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Tohle už mi přišlo lehce překombinované teda. Sice jsem se orientovala, ale tak v půlce filmu jsem si už nebyla jistá, jestli se chci orientovat. Nic moc. 2* ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ak už nič, tak je Hyperkocka aspoň ukážkový materiál toho, ako by pokračovanie filmu nemalo vyzerať. No nielenže je Hyperkocka zlé pokračovanie, ono je aj dokonca veľmi zlý film. Prostredie kocky je neoriginálne a nezmyselné, herci sú odpadoví, no najviac deprimujúci je na tom extrémne zlý scenár. Technická stránka už tak márna nie je a aspoň sa to neberie prehnane vážne, no nepáčilo sa mi to. Proste nie. ()

Mr. Filuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle blábol měl kliku, že jsem ho viděl před jedničkou, takže na mě dokázal zapůsobit takovým způsobem, kdy mi nevadila a neovlivnila mě exploitace předchůdce. Ta abstrakce prostě měla svoje kouzlo. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

8888. hodnocení. No, mohlo to vyjíti na větší blbost. To mi připomíná mou oblíbenou slovenskou(?) slovní hříčku...Dal by si skotskou, ale bez kocky.:))) Až na prvních 10min. to nenudilo. Takže na to 1 kouknutí, klidně za 3. Konec se mi líbil, i když ho považuji za totálně mimózní. A hl. představitelka je snad jednovaječné dvojče krásné Hayden Panettiere (Scream 4 nebo ještě lépe, 1 z the best horrorových her vůbec, Until Dawn). A jako comicsáka mě pobavila herečka jménem Barbara Gordonová. To se nevidí každý den. ;-) Ovšem, rež. bych rozhodně nepochválil za těch pár přiblblých trhaných záběrů, kterýžto druh do jisté míry, domrvil Residentní Evil: apocalypse. Mám rád trhané maso či trhané nudle. Nikoli však tyto exhibiční hrátky s kamerou. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaša, ktorú pri mojom druhom zhliadnutí zráža najmä hrozný dabing. Už sa dlhšie rozhodujem, či zraziť jednu* alebo nie, ale je to u mňa čistých 50%. Nápaditosť myšlienky jednotky sa stráca, nastupuje silenejšia efektnosť a prekombinovanosť (nie matematiku naozaj nemusím), ale akokoľvek pozerá sa mi to stále celkom fajn a pominiem niektoré záverečné trikové scény akoby 2001: Vesmírna odyssea znásilnila Matrix, ten vizuál zase tak neodpudzuje. Postavy sú horšie zahrané ako v jednotke a niektorým by ste tú smrť dopriali o dosť skorej (a to pomlčím o returnoch). V podstate je to tak prehnane zlé, že to má v sebe roztomilo paranoidnú zábavnosť a ak to človek berie ako béčko, tak tie tri smelo môžu zostať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem si pamatoval, že mě série „Kostka“ po prvním sílu nakonec zklamala, ale nemohl jsem si vzpomenout, proč to zklamání přišlo. No, teď jsem si to osvěžil a docela se děsím nulté „Kostky“. „Kostka 2 – Hyperkrychle“ je filmem, který nesmírně kazí to, co bylo v prvním filmu nastoleno. Druhý film nemá atmosféru, nemá neustálé napětí, které vás provází, a nakonec nemá ani potřebnou nápaditost, ta se stává jen zběsilou nesmyslností, která vás utrápí. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Film videný v TV. Celkom ma pobavil Jednotku som vtedy nevidel. Ten večer keď som to sledoval ma to celkom pobavilo. Zopár ľudí sa prebudí v kocke a nevedia ako sa tam dostali tak prechádzajú s jednej kocky do druhej. Situácie sa vyhrocujú, nervy praskajú a nikto nevie ako sa odtiaľ dá dostať. Nečakaný koniec ma pobavil ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hyperkocka je príkladom toho, že niektoré filmy by proste pokračovanie mať nemali. Síce je pochopiteľné, že sa z úspechu pôvodnej verzie snažia filmové štúdia alebo režiséri vyťažiť, ale nedokážu sa pôvodnej verzii ani len priblížiť a dokonca svojim spôsobom uškodia ešte aj kvalite prvého dielu. V tomto prípade asi najviac uškodilo odhalenie na konci, pretože závoj tajomstva nad prvou časťou bol jedným z dôvodov prečo bola Kocka 1997 tak výborným filmom. Ani snaha o zopakovanie rovnako rozmanitého "osadenstva" ako v prvej časti nevyšla, presne tak ako ani vývoj charakterových vlastností postáv či kvalita dialógov sa ani zďaleka nevyrovnala prvej Kocke. Jediné, čo obstálo je hudobná a vizuálna stránka filmu, tá zniesie aj prísnejšie kritériá, pretože Hyperkocka sama o sebe pôsobí ešte viac beznádejne ako Kocka. Celkovo mi to na viac ako 45% nevychádza.A je to škoda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Hyperkrychli" jsem viděla v dětství na tajňačku v televizi a moje paměť mě docela zradila, protože jsem si pamatovala napínavý horor s rafinovanými úmrtími. Rafinovanost dejme tomu, napětí ale vůbec ne. A jak píší ostatní, oproti prvnímu dílu snad ještě horší herci a efekty. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když natočíte druhej díl k originálnímu filmu. Až tolik trapnej dojem to nechat nemuselo, kdyby to nebylo úplně stejný jako ten první díl (můj dojem 10 let od vydání a +/- 9 od shlédnutí), mělo to horší - evidentně fujtajbl digitální - efekty, a celkově všechno. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nudné,ale velice zajímavé. Jako horor to absolutně nefunguje, přesto jsem byl nesmírně zvědavý co se z toho vyklube. Vyklubal se shit konec. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé pokračování úspěšného filmu. Děj je nesmyslný a v podstatě se nic zvláštního neděje. Fyzikální zákony tu neplatí a snaží se to vysvětlit nějakým šálhým 4. rozměrem. Sci-fi by mělo být podloženo vědeckými teoriemy a mělo by být aspoň malilinko možné. Konec filmu je stejný jako celý děj, nemá smysl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kostka 2 je len slabym odvarom podarenej jednicky, ktore mala fungujucu klaustrofobicku atmosferu. Tu po atmosfere niet ani chyru ani slychu, herecke vykony su tragicke /ako cely film ...../, no a k tomu spackany zaver filmu. Zosumarizovane a podciarknute : 10 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film, trpící klasickou dvojkózou. Tajemno je pryč a místo důmyslných pastí se autoři zhlédli v tricích, ne příliš nákladných, navíc pastí bylo pomálu. Nejvíce mě tedy potěšil šílený detektiv v roli, připomínající silně kanibala z Hale and Pace. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je pro mě nejlepší z celé série. Snad proto ,že jsem ho viděl jako první, těžko říct. Ale nejlíp mě přijde zpracovaný co se týká vzhledu kostky to jest její bílé provedený, které je hodně světlé a tudíž mnohem líp vynikne. Pasti sice nejsou tak krvavé jako dřív, ale to nevadí naopak je to spíš víc dělaný na psychyku. Určitě co musím zmínit je pěkně vyřešený průlez mezi kostkou ,kdy stačí přiložit jen dlaň a už se to otevře. Je sice od začátku jasný kdo "přežije" přesto je obsazení kostky dobré. Následná pointa, kterou všichni kritizujete mě přišla velice dobrá. Absurdní konec mě rozesmál , ale i zaskočil. Určitě se tvůrci vydali dobrou cestou, jelikož se nesnažili kopírovat první díl. Ale posunuli děj dál. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejprv klady: Na film se kouká dobře, nenudí to, postavy pořád nejsou tak blbé, je i komu fandit a některé části jsou docela napínavé. Teď ale to špatné: smrti jsou nudné, jednička má ty smrti uvěřitelné. Konec stál za prd a vlastně celý ten film ničí. Některé části jsou nelogické. Celek: Já nevím, oproti jedničce je to hodně slabý, vlastně to jedničku totálně kopíruje a chybí tu logická řešení toho, které kostky jsou bez pastí. Dávám hodně, ale sakra hodně slabé tři jenom proto, že mě to nenudilo. ()

darm 

všechny recenze uživatele

První Kostku jsem ještě neviděl a tak nemám s čím srovnávat, ale vím, že druhá Kostka se mi líbila. Horor? Neeeeee... Napínavé? Tak trochu.... Zajímavé? Každopádně! Parta 8 osob uzavřených v síti tisíců krychlí řeší, jak se dostat ven... Jen to, jak se pokoušeli ti lidé vyřešit jak se dostat z krychle bylo takové... trošku suché, že toho divák moc nevěděl. Až skoro do posledních minut jsem znal jen číslo 60659 a toť vše :) Ale rozhodně jsem se nenudil, sice vlastně pořád jen chodili z jedné místnosti do druhé a blábolili, ale nuda to rozhodně nebyla. A jakmile v dalších místnostech začali objevovat zase sami sebe v jiných časech, tak bylo o zábavu postaráno :) Jen ten konec jsem trochu nepobral, úplně závěrečnou scénu, nějak mi nedošlo co to vlastně mělo znamenat. Ale určitě mě druhá Kostka zaujala a jdu si někde sehnat první díl. 3,5*. ____ Po zhlédnutí jedničky i trojky hodnocení neměním. Kvalitativně je dvojka pod jedničkou a podle mě na podobné úrovni s trojkou, i když se mnou určitě hodně z vás nebude souhlasit.. Mě se i dvojka prostě líbí! :) ()

Reklama

Reklama