Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (322)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže výborný námet (tesarakt), trochu nezvládnutý scenár (prekombinovanosť) a dosť slabá réžia (príšerné triky). Na druhú stranu fajn atmosféra (biela farba) a prvý film, v ktorom bola spracovaná téma tesaraktu. O tom som čítal v jednej sci-fi poviedke od tvorcu Hviezdnej pechoty a tam ten svet bol oveľa jednoduchší a zrejme teoreticky reálnejší. Takže bolo otázkou času, kedy sa tejto trikovo vďačnej témy ujme aj nejaký tvorca. Takže zopakujem, že triky tento film strhávajú o jednu hviezdu dole, v rukách takého Nolana a za väčšie prachy by to bola pecka. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ak už nič, tak je Hyperkocka aspoň ukážkový materiál toho, ako by pokračovanie filmu nemalo vyzerať. No nielenže je Hyperkocka zlé pokračovanie, ono je aj dokonca veľmi zlý film. Prostredie kocky je neoriginálne a nezmyselné, herci sú odpadoví, no najviac deprimujúci je na tom extrémne zlý scenár. Technická stránka už tak márna nie je a aspoň sa to neberie prehnane vážne, no nepáčilo sa mi to. Proste nie. ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale stále to nieje na zahodenie. Chválim modernejšie otváranie dverí a väčší počet postáv, ale na druhej strane bohužiaľ kocke chýbajú pasce. Niektoré úmrtia som si ani nevedel vysvetliť a bolo to 1000x väčšie sci-fi než bol prvý diel. Koniec som nepochopil do dnes a bohužiaľ už asi nikdy nikto nevysvetlí pôvod kociek (a to som videl i tretí diel). Film ma na prekvapenie bavil a užíval som si ho. Nie som sklamaný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Obšlehnutá jednička (schéma, postavy) bez její atmosféry (bíle nasvícené kostky nepůsobí tak tísnivě a ani to celé není tak dusné, klaustrofobické a fyzické), ale s haluzovějšími pastmi, převážně mizernými počítačovými triky a s částečně vysvětlující koncovkou, která podle mě zklame víc, než nic nevysvětlující konec jedničky. Děj nenudí, postavy neiritují a kameraman se i v drasticky omezeném prostoru sympaticky snaží, takže i když už to nemá ten moment překvapení a ani podobně silnou scénu jako byl minule průlez kostkou se zvukově aktivovanou pastí, o ztrátu času nejde. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První kámen úrazu Kostky 2 je v tom, že se zbytečně snaží jít dál, být velkolepější, záhadnější a na vyšší mystické a matematické úrovni než Kostka 1. Výsledkem jsou tak méně pochopitelné hrátky s čtvrtým rozměrem, nelogicky rozdílné plynutí času, pár točících se lesklých předmětů a žádné opravdu reálné pasti, kterých by se člověk u obrazovky mohl bát. Druhým kiksem jsou postavy včetně jejich slabších dialogů, které jsou doslova vykradeny z první Kostky. Přitom charaktery nebyly zrovna to, v čem by se oplatilo od Kostky 1 inspirovat. Výsledkem je tedy trapné béčko podávané v dárkovém balení tvaru kostky, které má jedno jediné štěstí, a to, že já osobně mám rád ztísněné thrillery se záhadným námětem, takže Kostku 2 úplně nezatracuji. 4/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Okolo 8. minuty je možné zahlédnout, že Kate (Kari Matchett) má na těle přichycen mikrofon. (Terva)
  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)

Reklama

Reklama