Reklama

Reklama

Rozzářit hvězdy

  • Velká Británie Set Fire to the Stars
Trailer

Dobové drama vypráví příběh podivuhodného přátelství mezi mladými básníky v Americe padesátých let. John Binnin přiváží do New Yorku svébytný básnický talent z Walesu Dylana Thomase, aby mu pomohl proslavit se i za oceánem. Píše se rok 1950 a mladý nadějný básník z Walesu Dylan Thomas plánuje svůj první výlet do Ameriky. V New Yorku se o něj má postarat harvardský absolvent a ctižádostivý autor básní John Binnin. O postavě Dylana Thomase kolují různé zvěsti, které však nejsou nic v porovnání s realitou. Thomas sice geniálně vládne slovem, chová se ale jako utržený ze řetězu. Pije přes míru a každý den žije tak, jako by byl jeho poslední. Thomas má naplánované návštěvy na několika významných univerzitách, proto ho Binnin bere na chatu v Connecticutu, kde si - jak věří - Dylan odpočine od divokého života, pití a vlastního ega. I na konci světa ale Thomas nachází obecenstvo pro své umění, vášeň, lásku a typické řádění. (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

“Set Fire to the Stars” má svoj názov od básne Dylana Thomasa. Herci dobrí, ale žiadna extra sláva, rovnako tak ich podané herecké výkony. Príbeh síce celkom kvalita, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Hudba ušla ale taká tá nemastná neslaná. Na 50.roky som čakal väčšie pecky. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nieje snímka pre všetkých, musíte mať naozaj tento štýl filmu radi, inak to pre vás ani nič moc nebude. Takže presne takej skupine ľudí by som to doporučil. Dej celkom odsýpa, ale čo na tom keď finále snímky je už vopred jasné. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené a nedostavilo sa ani nijaké potešujúce prekvapenie. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jakýsi synek docela hezky veršuje, jenže chlastá první ligu, takž je dost nesnesitelný. Problémy tohoto filmu prohlubuje, že nikoho z tamních básníků neznáme a jejich osudy jsou nám tím pádem celkem ukradené. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Set Fire To The Stars bol veľkým očakávaním, nakoľko už sú to roky čo sme naposledy mali čiernobiely film a plus skutočný príbeh známeho básnika, no film absolútne nevyužíva svoj potenciál k tomu, aby ho niekam dotiahol. Celyn Jones v role Dylana absolútne zlyháva, film sa snaží byť príliš poetícký pre svoje vlastné dobro a ani Elijah Wood nedokáže tento film posúvať nikam, napriek tomu, že scénky, kde je na neho kladený dôraz poväčšinou fungujú a majú v sebe určitú dávu charizmy, no scenár to nevie zachrániť. Plus si k tomu pridajme fakt, že v scénke na lodi mám pocit, že sa pozerám na zelenú stenu a nekonečnú nudu a ťažko sa potom sústrediť na pozitíva. Slabý film, ktorého očakávania boli vysoké, no padol dosť nízko. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Schválil jsem jeho báseň........... Není to žádný med, zaručit se za přítele básníka, kterého předchází nevalná pověst, a ještě si ho vzít pod patronát v New Yorku. Černobíle natočený smutně komediální příběh. CITÁT - Jen čekáš na další překvapení........... Pravda je taková, že asi od poloviny se mi to přestávalo líbit, příběh stagnoval a jako by nevěděl kde skončit. Ke konci jsem se hodně nudil. Prostě jsem čekal lepší a zajímavější formu zábavy. Nejlepší scéna je ta o vyprávění hororových příběhů v chatce. CITÁT - Občas mám rád lidskou rasu, když spí, když sní............. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Básnici, maliari, bárz kto z umelcov podľa životopisu, ne. To ked nie ste zhulení alebo jeden z nich, to nechápete. Frodo sa snažil ukludnit jedneho zhýraleho anglána v zlej amerike aby v závere sa vlastne stal jeho obrazom. A do toho básne a drísty, ktorým normálny heterák nemôže rozumieť. ODPAD! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by mal vypadať ako báseň - plná emócii, charakteru a odkazov. Výsledok: skoro ani film to nie je... Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na velmi silný filmový zážitek. Zejména použití černobílého filmu mě lákalo. A z hlediska vizuálního jsem byl opravdu maximálně spokojen. Ale tím to končilo. Umělecký pohled se nevydařil, film měl velmi slabý náboj, po většinu času jsem se opravdu nudil. A to je škoda, tohle dílo by si zasloužilo víc energie, než dostalo. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Dobrý básnik musí žiť tým, čo píše. Dobrý básnik musí žiť tak, ako keby každý deň bol jeho posledným. A hlavne, dobrý básnik musí umrieť mladý, aby sa mohol stať legendou. Dylan Thomas všetky tieto kritéria do bodky splnil a teraz je už len na nás, aby sme si k nemu našli cestu... ()

Reklama

Reklama