Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začínám mít pocit, že u Kima vždy jeden z hlavních hrdinů téměř nemluví a druhý neřekne rovnou ani slovo. A pořád znovu mě překvapuje, jak dobře to funguje. Ostrov je drsný film: hodně sexu, hodně krve, hodně bolesti, hodně překvapivých scén a velmi zvláštní láska mezi mužem, který chce odejít z tohoto světa a ženou, která žije podivný osamělý život mezi lidmi bez špetky citu. Hodně působivý film, jen je na můj vkus až příliš drsný a naturalistický. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prý poetický film? Hmm... Řekl bych, že ryba, z níž si ten dobytek zaživa ukrajoval sushi, si poetiku představovala trochu jinak. Ale zase v tom němém objíždění plovoucích chatek a rozdávání radosti osamělým a potřebným mužům svým tělem, v tom jistá poetika byla. Ano, na světě je spousta holek, které šlapou. Hee-Jin ale spíš jen šlapala vodu, aby se v životě neutopila. A její nečekaný úlovek Hyun-Shik na tom nebyl o moc líp. Opravdu kvalitně vnitřně (a taky citově) rozervaný mladý muž, řekl bych. No jo, i já se cítím poslední dobou nějak osamělý, tak jsem si koupil ve Zverimexu od šikmookého prodavače Ki-duk Kima sadu rybářských háčků a teď už jen přemýšlím, do kterého tělního otvoru si je mám strčit... Po hladině jezera plula spousta působivých obrazů, to zase jo, ale nějak se mi je nedařilo poskládat k sobě, aby to dávalo nějaký hlubší smysl. 70% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějaká divná. Prostě mě to nebralo. Ty tři hvězdičky jsou za vizuál, skvělou kameru. Určitě se mi pár záběrů bude dlouho vracet, barevné chatičky plující na hladině a se svojí loďkou mezi nimi proplouvá dívka, nabízí rybářům kávu... taky sebe, když budou chtít. Někdy chtějí. Někdy jich chtějí ještě víc a ona k nim ze břehu přiváží lehké dívky. No...byla to taková dlouhá, hodně zvláštní němá groteska, a já docela trpěla. Omlouvám se, pane Ki-duk Kime, snad někdy jindy mě uchvátíte víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vopred som vedel, že podľa okolitých komentárov a hodnotení sa mi film nemusí vôbec páčiť. A na moje prekvapenie, keďže to niekedy tak býva, som ho odsledoval s veľkým pochopením a prekvapením. Neveril som, že by hlavná postava počas jeden a pol hodiny nevyslovila ani hlásku a práve tým bola táto postava výnimočná a práve tým musela Jung Suh upriamiť pozornosť na ostatnú pripravenosť v hereckej podobe, ktorú zvládli aj s ostatnými dokonale. Nevysloviteľne surové a chladné scény sú zároveň naplnené láskou, nehou a vášňou nielen k rybárskemu prostrediu, čím vzniká príjemná atmosféra len na pár metroch štvorcových. 75%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Extrémne silný zážitok. Kim nám opäť servíruje príbeh o vzťahu medzi mužom a ženou, no opäť úplne inak, ako si ho predstavíme. Príbeh o ľudskej vášni a láske, zlobe a nenávisti, nenaplnených túžbach a tiež o tom, čoho sme schopný, a že skutočne nikto nemá čisté svedomie. Dráma o zvláštnej žene, žijúcej na malom ostrove uprostred jazera, na ktorom prenajíma rybárske domčeky mužom, ktorý v nich lovia ryby a vodia si do nich prostitútky, a ktorá prežíva intenzívny vášnivý vzťah s jedným z nájomníkov. O žene, ktorá je vládkyňou svojho malého kráľovstva, kde má nad mužmi absolútnu moc, no zároveň najposlednejšou slúžkou, ktorá pre nich za peniaze urobí čokoľvek, vrátane prostitúcie. Bez debaty jeden z najlepších Kimových filmov. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama