Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 1

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (310)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se ještě před zhlédnutím dočetl, že scény z lesa Aokigahara nebyly natáčeny na úpatí Fudži, ale kdesi u Bělehradu, což mi pak hodně zkazilo požitek z filmu (moje blbost, před filmem si o něm nemám dopředu nic číst). A možná jsem z Forest trochu zklamaný i proto, že jsem si od něho sliboval něco víc, než jen standardní duchařské béčko. Přitom první polovina je vynikající, má příjemně těžkomyslnou a vážnou atmosféru, příbuznou obdobným japonským horrorům. Zásluhu na tom má především sympatická a herecky brilantní Natalie Dormer, na kterou byla po celou dobu radost se dívat. Ale v půli druhé už se divák dočká převážně jen ukřičených, uběhaných a chaotických nočních scén, které sice taky nejsou špatné, ale jak už jsem řekl - po zajímavém prvním poločasu jsem přeci jen čekal trochu něco jiného, výjimečnějšího, originálnějšího. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Baba ze Hry o trůny jde do lesa hledat svojí ztracenou sestru. Jak už bylo řečeno, u filmu vyvstává více otázek a odpovědí. Což mi na jednu stranu nevadí, protože aspoň může divák rozvinout svojí fantazii. Lekaček je poměrně dost. Řekl bych, tak tři jsou opravdu dobré. Jediný problém mají, že se jedná o klišoidní „bubu“ s ohuleným zvukem. Prostředí lesa v Japonsku je prostě skvělé a samotný "Les sebevrahů" má jistě něco do sebe. Potenciál je skutečný svým způsobem nevyužití a vidím, že snímek měl problémy v postprodukci a několik scén muselo jít pryč a na výsledku je to i vidět. Někde je ten pokles příběhu velmi znát. Potenciál obrovského lesa plném naštvaných duchů je vskutku obrovský a doufám, že se pod horu Fuji ještě někdy podíváme. Na druhou stranu je film ale dost děsivý a mně samotnému se do lesa jen tak chtít nebude. Takže film v tomhle jistě plní účel. Mrazivá a děsuplná atmosféra tu jistě je. Konec je správně hororový, ale to se dalo čekat. Holt tohle zmateně natočené finále mohl očekávat každý druhý. Přesto rozhodně to nebyl špatný horor a ani film. (62 %) ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Jít hledat ztracené dvojče do lesa, kterému se přezdívá Les sebevrahů, nezní jako příliš šťastný nápad... Sára na to však nijak nedbala a do lesa se vydala... S průvodcem, který očividně skrývá nějaké to nepěkné tajemství a který by velmi rád Sáru prohrábl... Nedočká se... Zato se Sára dočká několika halucinací a stoupající paranoii... No a to je asi tak všechno... The Forest je podprůměrná duchařina, tuctově zpracovaná, se silně nesympatickou hlavní hrdinkou, která dělá vše přesně naopak, než by měla... Atmosféra veškerá žádná, srbský les je zcela nestrašidelný, takže hodina a půl se zdá mnohem delší... A nejvíce nasere, že tenhle film potenciál měl, ale debutující režisér ho vůbec nevyužil... A to je škoda... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že jediné mysteriózní na tomto filmu je tvrzení, že jde o horor nebo thriller. Pro mě šlo zpočátku o velmi zdlouhavou a nudnou přípravu budoucí oběti na to, co ji může potkat při pobíhání po lese, následovalo samotné podobně nudné pobíhání po výše zmíněném lese, které bylo doplněno předvídatelnými lekačkami a ještě předvídatelnějším zakončením. Když už teď vím, čím mě mohou ohrozit japonské studny a lesy, s napětím očekávám,co přijde příště. Možná nějaká ta tajemná jeskyně či vodní tok? ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Američanka Sara prichádza do Japonska, aby v lese, v ktorom ludia páchajú samovraždy, našla svoju sestru, ktorú už síce vyhlásili za mŕtvu, ale Sara stále verí, že je nažive. Sara má šťastie, že sa k nej pridá žurnalista, ktorý chce na jej príbehu zarobiť a miestny obyvatel, ktorý lesné cestičky pozná naspamäť. Začína sa tak cesta za záchranou sestry, ktorá bude ale neuveritelne ťažká, pretože les, do ktorého trojica práve vstúpila, skrýva ovela temnejšie veci ako nádhernú prírodu a lesné zverstvo. - Dnes ráno ma potešilo, že sa The Forest objavil na verejnosti len mesiac po premiére, ale po dopozeraní sa moje nadšenie vytratilo. Už dávnejšie mi prekážal názov, ktorý tento horor dostal v distribúcii, pretože inak by som bol ovela prekvapenejší jeho témou. Na rozdiel od hereckého obsadenia majú tvorcovia niekolko skúseností s hororom, a preto som mal očakávania trochu vyššie. Nemôžem poprieť, že námet je zaujímavý, lenže to dopadlo ako klasické horory, ktoré sa u nás dostávajú do kín. Buď sú to komédie s jemnými prvkami hororu, nezmyselné PG-13 horory, alebo nádejné projekty, ktoré však vo výsledku viac sklamú, ako potešia. A tretí prípad sa týka aj konkrétne hororu The Forest. Našťastie sa tvorcovia vyhli intenzívnejšiemu kontaktu dvoch kultúr, pretože toto mi u hororov v spojení USA + Asia väčšinou vadí. Natalie Dormer si ma až tak úplne nezískala, ale verím, že v Patient Zero to napraví. Ostatné postavy nedostali dostatok priestoru na ukázanie svojich schopností, čo možno bolo jedným z dôvodov, kvôli ktorým sa The Forest nestal fascinujúcim hororom. Natalie Dormer to proste v mojich očiach sama neutiahla. Les musím pochváliť. Pekné boli zábery zvrchu, aj keď ich bolo málo. Našťastie sa tu neopakoval fail z The Blair Witch Project a tvorcovia sa nebáli zájsť hlbšie do lesa, takže za toto im patrí moja pochvala. Chýbala mi nejaká výraznejšia hudba a preto si myslím, že aj lakačky fungovali slabšie. Aj keď skúsenejšieho diváka zrejme nevylakajú, musím pochváliť snahu o obrazové lakačky, ktoré sa už dnes často nevidia. Nanešťastie sa úplne nevydarili ani masky, ktoré pôsobili dosť neprepracovane, a tak nemajú žiadnu šancu vystrašiť. The Forest je rozhodne zaujímavým projektom, ale osobne som od neho aj po dosť rozsiahlej reklamnej kampani očakával viac. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • V lese Aokigahara (les samovrahov) je spáchaných približne sto samovrážd ročne. Viac samovrážd sa spácha už len na americkom Golden Gate Bridge. (Kub_ees)
  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)
  • Aj keď sa les samovrahov "Aokigahara" nachádza pod horou Fuji v Japonsku, jeho scény sa nakrúcali v lesoch národného parku Tara v západnom Srbsku. Scény z letiska, školy či reštaurácie však v Japonsku nakrúcané boli. (Five By Five)

Reklama

Reklama