Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Touko, Hiro, Sachi, Yanagi a Yukinari – pět kamarádů, kteří spolu tráví čas nejen ve škole, ale i mimo ni. Sice mezi nimi panuje obava, že až odmaturují, už se nikdy v plném počtu nesejdou, ale Touko během festivalu slíbí, že ať už jim život přinese cokoliv, ona tu bude, aby to napravila a udržela je pospolu. Jenže jak už to chodí, když spolu lidé tráví hodně času, stává se, že se do sebe zamilovávají. Což není nic špatného, pokud ovšem neexistuje nepsané pravidlo, že členové party nerandí. Preventivní opatření, které by mělo zabránit případům, kdy nejsou ony city opětovány a naopak náklonnost milované osoby tíhne k někomu třetímu. Proto je snad i skutečně někdy lepší mlčet. Změna ovšem nastává, když na jejich školu přestoupí nový student jménem Kakeru. Zdá se, že ho s Touko něco spojuje. Říká tomu „střípky budoucnosti" – útržkovité vize budoucnosti, které jim vytanou na mysl pokaždé, když se dostanou do kontaktu s určitým spouštěčem. Co všechno příchod nového studenta způsobí? (EMIA)

(více)

Videa (3)

Promo 2

Recenze (7)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si řikal jaká to pěkná animace a snad i nějakej ten zajímavý příběh s trochou mystérie, ale ke konci jsem byl bohužel naprosto zklamán. Nevím proč, ale tenhle příběh nemá správnou kontinuitu a ještě k tomu tam není nic pořádně vysvětleno. Co jsou ony fragmenty? Kdo s kým jak teda co? Jak to nakonec dopadlo? Tohle opravdu není příběh, ale jen nesouvislý guláš s pěknou animací a celkem slušnou hudbou. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Věru, jednou to asi přijít muselo, jednou mě některý z výtvorů studia P.A. Works musel zklamat. Očekával jsem však snad, že by Glasslip byl až taková diletantská pitomost? Pravda, neočekával, o to trpčí je pak mé zklamání a rozhořčení. Již po zhlédnutí prvního dílu, kde snad polovinu stopáže tvořily jen zpomalené záběry na vybuchující ohňostroje, čtvrtinu zas rozjímání nad slepicemi s tajemným novým spolužákem a v endingu tančily slepice a čibi postavičky hlavních hrdinů, mi bylo celkem jasné, že u „skleněného pysku” jsem se minul očekáváním. Další díly mě v tomto tvrzení bohužel nejen utvrdily, ale navíc mi dokázaly, že Glasslip selhává ve více rovinách, než jsem myslel. Nejzásadnější problém vidím asi v postavách. Ty nejsou v podstatě nijak představeny, s výjimkou Tóko nemají více než jeden rozměr, a abych pravdu řekl, tak si nepamatuji ani jejich jména, natož tak kdo koho a proč v onom mnohoúhelníku miluje či nemiluje. Mají se rády asi jen prostě proto, že tak určil pan scenárista, stejně jako z vlastních – mně neznámých – důvodů rozhodl v případě zanesení dějové linky s oním tajemným novým spolužákem, jenž Tóko neustále říká, jak oni dva dokáží vidět budoucnost. Říká jí to vskutku neustále, ale v jakém smyslu to myslí, co to má být přesně za schopnost, co tam v té budoucnosti uvidí…, to se nedozvíme. Stejně jako důvod, proč tam byla vůbec tato linka zanesena a jaké má vůbec opodstatnění. Skleněný pysk je zkrátka mindf*ck, ovšem velmi pravděpodobně naprosto nechtěný mindf*ck, který ani k smíchu není. Pokud někteří diváci minulý rok tak nadávali na postavy a milostný mnohoúhelník v předchozím počinu studia, Nagi no asukara, jež třeba mně bylo vcelku po chuti, tak by mě zajímalo, co by řekli právě na Glasslip. Hvězdu dávám za tradičně pěknou kresbu a animaci a ucházející soundtrack, jinak končím po pátém díle. ()

Reklama

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Budu souhlasit s uživatelem Hromino, ani po shlédnutí všech dílů se nic nemění děj téměř nulový, většinu stopáže tvoří záběry přírody a postavy jsou ploché. U seriálu mě udržela zvědavost, protože aby se v tomhle někdo vyznal musí mít ne o pár, ale o hodně koleček navíc. Ke konci se něco vysvětlilo, něco ne, ale koho to vlastně zajímalo. Záměrem bylo zřejmě stvořit něco co oslavuje návrat do přírody, jednoduchý styl života, cudnost, ... Endingy a openingy neřeším dají se přeskočit, výtvarný styl pěkný, pokud chcete třináct epizod zírat na platonickou lásku několika náctiletých rozhodně doporučuji, pokud chcete aby anime ( film, písnička, seriál,..) dávalo smysl, tak RUCE PRYČ! ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Když tady vidím všechny ty většinou negativní názory, tak jsem potěšen, pamatuji si, že po shlédnutí tohohle anime jsem si kladl jen jednu jedinou otázku: "Je to vážně taková debilita, nebo jsem to jenom nepochopil?". Sledovat tohle dílo bylo pro mě osobně opravdu neskutečnými duševními muky, kdy jsem absolutně nechápal o co jim s těmi vizemi jde a kdy mi úplně lezlo krkem řešit nejrůznější vztahy mezi hlavními hrdiny, sakra tohle bylo ještě horší, nežli sledovat puberťáky z Beverly Hills. Nejhorší bylo, že se tam kromě těchto dvou věcí prakticky nic jiného neřeší a tak jsem ke konci trpěl jak zvíře. Na jedné diskuzi jsem dokonce oslovil jednu zapálenou fanynku s tím aby mi to všechno, co se tam děje vysvětlila a zkusila mě přesvědčit, že není retardovaná když ke každému dílu píše, jak je to "great anime" a musím říct, že vysvětlení, která jsem od ní dostal jsem taktéž vůbec nepochopil. Takže jsem se smířil s tím, že tohle dílko je buď tak geniální, že ho pochopí jen lidé s IQ nad 130 a nebo je totálně debilní a pochopí ho jen pár zvláštních jedinců, no a vzhledem k zdejším komentářům to vypadá, že by správná měla být ta druhá možnost. Jediný důvod proč jsem tomu nedal odpad je, že to mělo hezkou animaci... ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Moje oči ronia slzy nad neschopnosťou spracovať relatívne potenciálnu látku bezbranných detí, ktoré prekvapene odhaľujú svoju budúcnosť. Prvou nevydarenou stránkou je nezmyselnosť, ktorá vrhá charaktery do nepochopiteľných situácií, ktoré jednoducho degradujú dej (napríklad nepochopiteľný zákaz randenia úvodnej pätice priateľov, Toukyn strach z bozkávania, či Kakerova schizofrénia). Všetky, z jednotlivých faktov by si totiž zaslúžili adekvátný čas, pre ich vysvetlenie, čo sa však nekoná, najmä pre nevybalancovaný dej, ktorý je permanentne narúšaný nevydareńým strihom, ktorý mnohokrát predbieha pôvodnú líniu a ukazuje udalosti, ktoré nie sú vôbec podstatnými. Zvláštne, že popis navádza k príbehu ašpirujúcej umelkyne so sklom, ktorej prirodzeného vývoja sa okrem toho romantického dočkáte iba sotva. ()

Galerie (330)

Reklama

Reklama