Reklama

Reklama

Einstein Revealed

(TV film)
  • Slovensko Odhalený Einstein
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dvojdielny dokumentárny film prináša podrobný portrét Alberta Einsteina, ktorý prispel k modernej vízii fyzikálnej reality viac ako ktorýkoľvek iný vedec. Sleduje jeho cestu študenta, ktorý vyletel zo skúšok, až po post najrenomovanejšieho fyzika sveta. Zarážajúce je, že táto transformácia sa udiala za menej ako desať rokov. Čo bolo tajomstvom Einsteinovej kreativity? Ako mohol skromný úradník bez pravidelného prístupu k akademickej literatúre alebo styku s vedcami prísť s troma revolučnými teóriami v priebehu jediného "zázračného" roka 1905?
Alberta Einsteina vnímal svet ako múdreho rozvážneho vedca – génia. Existoval však aj iný, takpovediac súkromný Einstein, ktorého myšlienky a pocity sa podarilo odhaliť len nedávno. Nové objavy jeho dokumentov, zošitov a milostných listov Mileve a Else nám konečne poodhalili muža, ktorého objavy, týkajúce sa svetla, priestoru a času, zmenili náš pohľad na vesmír. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Einstein je jistě nejznámější vědec na světě. Míra jeho přínosu pro lidské poznání je natolik veliká, že dalece přesahuje rámec jeho profese. On přinesl zcela nový pohled na svět. Díky obecné teorii relativity už pro nás vesmír není tím vesmírem, co byl dříve. Úplně jiné (a správné) chápání světla, energie a gravitace, působily ve své době jako fantasmagorie. Dnes z nich vychází většina moderních univerzálních teorií „všeho“. Včetně slavné a dlouhou dobu diskutované Strunové teorie, která dosud nenašla svou experimentální interpretaci. Einsteinův osobní život, díky neustálému zamčení se ve světě myšlenek, těžce skomíral. V tomto dokumentu máte možnost se dozvědět jednak o osobním životě, jednak laickým pohledem o jeho práci a přínosu světové vědě. ()

FortKnox 

všechny recenze uživatele

Excelentní dokument o nejvyznanějším fyzikovi světa vypráví jeho neuvěřitelný příběh o teorii relativity. I kdybyste vůbec nevěděli co to ta teorie relativity je, tak vám zde bude vše vysvětleno velice poutavou formou, kdy konečně pochopíte čím byl tenhle vědec tak výjimeční. ()

irelevant25 

všechny recenze uživatele

Ja, obdivovateľ fyziky, takýto film o najväčšom fyzikovi určite poteší. O to viac ak to pochopí každý. Pointu, základnú pointu teórie relativity z tohoto film pochopí naozaj každý stačí iba trošku chcieť a špetku predstavivosti. ()

Reklama

Reklama