Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick prichádza v deň svojich 23. narodenín za svojou matkou do nemocnice pre duševne chorých. Napriek dlhej dobe, čo s ňou nekomunikoval, jeho zámer je jasný. Rád by sa dozvedel pravdu o svojom otcovi. Namiesto toho, aby sa dostal bližšie k poznaniu, odchádza ešte viac zmätený. Na jednej strane mu matka tvrdí, že si ho nepamätá, na strane druhej ho varuje, aby si pred ním dával pozor. Osem mesiacov po matkinej tragickej smrti zdedí Nick starý rodinný dom. Rozhodne sa ho spolu s niekoľkými priateľmi navštíviť, aby získal odpovede na svoje nezodpovedané otázky. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (47)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEBOJ SE. TĚCH 23 DÁME. ZNOVU POVSTANEŠ. MY VŠICHNI POVSTANEME.“… /// Mámě hráblo, když mu bylo 8. Teď vidí divný věci (když se tě dotkne vole…). Dlouhá, záhadu slibující půlhoďka, zakončená hezkou sekerovou lesní pasáží. To už ďábelskej plán jednoho baráku (dobrá, možná trochu kecám…) naplno nabírá na vobrátkách. Ano, je to poněkud natažená procházka světem démonů, ve který ovšem chování není až tak úplně debilní (jen trochu…), nikdo nechce voslnit řezničinou, ale (aspoň doufám) příběhem, kterej se na konci dá - při troše dobrý vůle, vocenit. Škoda, že to má blíž k k rejžovejm hororovejm pokusům, než k Běláskovi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant nám začal malovat barák. Furt jeden a ten samej.... 2.) Nepoznám, kdy se z mýho rodnýho domu stává barák na vodstřel. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mladík pátra po svojej minulosti a svojom otcovi, a po záhadnej smrti matky sa vyberie na menší výlet, no a stopy ho zavedú do opusteného baráku, odkiaľ niet návratu, takže sa môže začať boj o život. Je to taká príjemná sekerková vyvražďovačka s mysterióznym nádychom, solídne nakrútená so sympatickými postavami. Veď Victor vlastne nie je žiadny nováčik, takže sa dalo čakať, že žiadny prepadák nenatočí. Neohúrilo ma to síce až tak, že by som bol z toho na vetvy, ale tie posledné mesiace hororových noviniek boli tak mizerné, že keď tie biedne 4 nedám tomuto, tak už neviem čomu, aj keď je to skôr také s mávnutím ruky. Gore ujde (v prípade, že je v zábere), horor nenudí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téda já jsem mile překvapen. Za mě asi nejlepší Salvův horor. Od 30 minuty se film svižně rozjede a nepoleví. Dark house je na jednu stranu strašně hloupý a primitivní film, ale na druhou neuvěřitelně zábavný, napínavý, maskérsky perfektně zvládnutý a jistá originalita se filmu určitě upřít nedá. Již zde níže zmíněný excelentní "sekerkový tanec" byl parádní over the top! Bavil jsem se. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tradičný Salva: dobrá atmosféra, fajn masky a občasné drsné gore a oproti tomu nepochopiteľný (blbý?) scenár, únavná a unavená réžia a nesympatické postavy. Dark House toto všetko (ne)má. K tomu pôsobivý dom, priľahlé scary lesy, skvelé zlo (opičí bezdomovci so sekerami) a Tobina Bella (zároveň koproducenta filmu). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I loňská čarodějnice z The Wicked byla strašidelnější než démoni z Dark House. Victorova další zastávka před třetím Jeepers Creepers dopadla ještě hůř, jak jeho sousedský thriller Rosewood Lane. Tahle novinka totiž selhává jako horor ve většině aspektech, zejména pak v budování mysteriózní aury onoho domu, absenci napětí, nebo jakéhokoli překvapivého zvratu. Dark House se vlastně nikdy nerozjede, spousta okecávání a odkrývání "zakopaného psa" mu doslova házejí klacky pod nohy. Armáda vlasatých "negga" démonů se sekyrami je postupem času pak vyloženě k smíchu. Jediným fajn charakterem zůstal pouze Jigsaw. Takže bohužel, tohle se nedá doporučit ani fandům light horroru. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

" Viki mi nikdy" nepripadal ako nejaký H-špeciál no nedá sa mu uprieť cit pre atmosféru a minimálne špendlíkový prínos do žánru. Jeho blanokrídly Jeeper ma tučne neoslovil a tu sa pokúša odskúšať svoju fandovskú komunitu , či sa J.P. 3 odpáli, alebo ee. Ako atmosfear, tak aj práca s dorastom mu ide a v tomto prípade aj ten " sekerkový tanec " posilnil hodnotenie. Jigsaw by si ale mal svoju pílu zbaviť hrdze a zbytoćne necloniť ( svoju škatuľku už má ) Tie minútky postupne zvýrazňujú Victorov rejžopis a to je dobré.( myslím, že ešte má čo pridať). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladík s nadprirodzenou schopnosťou sa po smrti svojej bláznivej matky dozvedá možné stopy vedúce k jeho neznámemu otcovi. Cesta za odhalením ho dovedie ku starému, opustenému baráku, v ktorom číha nielen otázka minulosti, ale aj samotného prežitia. Victor Salva je jedným z mojich najobľúbenejších hororových tvorcov a som rád, že ani v tomto prípade nesklamal, ako vlastne skoro nikdy. Vo filme je xy jeho trademarkov, ktoré ma potešili a zároveň tu opäť raz dokázal vtlačiť aj kúsok neopozeranosti a originality. Zaujímavý príbeh s obohacujúcimi zvratmi, dostatok napätia, atmosféry, krvavých scénok, ale aj zábavnosti. Nenudil som sa v podstate ani minútu a aj keď by som ocenil trochu iný (plynulejší a menej rozsekaný) záver, po dopozeraní som potešený a dúfam, že čakanie na tretieho Jeepersa nebude nekonečné. ()

zelvopyr

všechny recenze uživatele

Nu, tak mám právě rozhozena veškerá hodnotová měřítka. Na začátku vidíte divné mladé lidi, co na sebe machrují s lehounkým nádechem nadpřirozena, nejvíc z nich hlavní hrdina, který se herectvím a hlasem stylizuje do Sama Winchestera (a má parťáka, starý koráb silnic atd., takže si říkáte, že...). Pak se rozjede/nerozjede nezajímavý děj, kdy se konečně už po čtyřiceti minutách začíná něco dít. Inspirace Supernaturalem pokračuje máničkami, jejichž sekyrkovaná je jedno z mála plus filmu (nelogičnost první části věty bych rozptýlil leda spoilerem). Stupidita houstne na pomalém plameni, herci hrají čím dál hůř a mají víc a víc zhulené kecy a pohledy. A do toho se tu a tam překvapivě vynoří vtípek. Asi nejsem schopen hodnotit, objektivně něco kolem slabých 2, ale může to být i více či méně, dle hladiny intoxikace... protože toto je po velmi dlouhé době film, který není hrozně stupidně nudný, ale hrozně stupidně zábavný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nick prichádza v deň svojich 23 narodenín za svojou matkou do nemocnice pre duševne chorých. Napriek dlhej dobe, čo s ňou nekomunikoval, jeho zámer je jasný. Rád by sa dozvedel pravdu o svojom otcovi. Namiesto toho aby bol bližšie k poznaniu, odchádza ešte viac zmätený. Na jednej strane mu matka tvrdí, že si ho nepamätá, na druhej ho varuje, aby si pred ním dával pozor. Osem mesiacov po matkinej tragickej smrti, Nick dedí starý, rodinný dom. Do danej oblasti sa spolu s pár priateľmi vyberá aby získal odpovede na svoje nezodpovedané otázky. "Haunted" je obyčajným, priemerným, tuctovým ( asi ) hixploitation, ktorého "jediným" plusom je mysteriózna "vsuvka" a striedavo fungujúca atmosféra. Keď sa dostavilo na scénu nejaké to gore, napriek solídnej snahe bolo cítiť, že akosi postráda kvalitu prevedenia.Navyše ho bolo pomenej. Záver nijak originálny a navyše veľmi priehľadný. Škoda pár debilných scén, ktoré si Salva mohol odpustiť, ale čo narobíme. Na to si už fanúšik hororu zrejme musí zvyknúť. Nie síce najhorší, ale tak isto nijak výnimočný horor - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Variace na Omen a Rosemary má děťátko zkombinovaná s lesními slashery a Robinem Hoodem. Zpočátku vypadá film značně ošoupaně, postavy moc sympatií nepobraly (zejména Nick), ale pak přijde les, dům, ohrožení. Bokem běhající houmelesáci se sekerami (jejich pravá totožnost mě pobavila ještě více) vzbuzují široký úsměv, jak ale začnou létat sekery vzduchem, situace mírně zvážní. Fajn gore (zejména rozervané hrudníky), slušná hudba i kamera. Škoda, že Lilith se více nevybarvila. Jen mi nechtějte namluvit, že blbá blondýna přežije....(třeba ne, páč ona je v závěru fakt blbá). Žádná bomba, ale příjemný horůrek na dobrou noc - 3,5*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Victor Salva zažil svoje maximá a minimá. Osobne sa domnievam, že jeho Jeepers Creepers bolo trochu šťastným víťazstvom, pretože Salva sa absolútne pokúša obnoviť tú istú nezávislú hororovú vibráciu. Šialenci, ktorí majú sekeru na všetkých štyroch hrdinov, prenasledujú našu skupinu obetí, lovia ich a tento pokus Salvy sa stáva krutejším hororom, než aké od neho poznáme. Herci neznámi, ale podávali veľmi slušné výkony. Temný dom končí ako dokonalý nápad, ale vedie točivú, spletitú cestu, aby dosiahol náš cieľ. Musíte sa do tohto snímku naozaj vcítiť aby vás zaujal ako mňa. Ja rozhodne oceňujem snahu o takýto typ hororu. Bravó. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplný dojmy. Něco se povedlo něco ne. Když si shrnu všechny plusy a mínusy tak mi z toho vyleze, že pár dobrejch nápadů se najde ale jako celek mě to spíš nebavilo. Rozhodně jsem od toho čekal víc. Určitej potenciál tu byl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Salva je kvalitní režisér a umí udělat celkem strašidelný film, proto je mi záhadou proč si vybral takovou obyčejnou látku. Není to vyloženě špatnej film ale je jen naprosto průměrnej a obyčejnej. Nicméně třeba začátek je slušnej a celou dobu jsem se těšil až zjistím co se děje ale bohužel na konci jsem byl zklamanej. A třeba celej ten gang co byl s Bellem byl naprosto srandovní. Gore je málo a celá ta sračka s démonama byla směsná. Ale i tak jsem se moc nenudil a film příjemně odsejpal ale prostě je to jen průměrný kousek na který jsem po 2 hodinách zapoměl. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Wau, za mě docela překvapení. Oceňuji skvělý nápad, který mě potěšil a tak mě snímek bavil o špetku víc. Co se týče akce, gore a dalších to bylo o trošku horší, ale nějak jsem si vlasy netrhal. Sekyrníci byli prostě super a jejich běh a celkově pohyby dokázali se správným hudebním podkladem vytvořit skvělou atmosféru. Poslední sekyrový boj se mi zamlouval, jen kdyby byl o trošku delší a detailnější. Je to hezký průměr, který si podle mě zaslouží nějakou tu pozornost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem už nějaké Salvovy filmy viděl, zhruba jsem tušil, co mě čeká. A tak mě nijak nevyvedly z míry všelijaké dějové bizarnosti a fantasmagorie, nebo absurdity v dialozích či chování postav. Ba naopak jsem si Dark House docela dobře užil. Abyste si ho ale užili i vy, musíte být předem připraveni na to, že vás nečeká úplně standardní horrorové béčko. Nejvíc mě asi zaujalo zobrazení sekernických "andělů", kteří jsou opravdu na hony vzdáleni kýčovitým prdelatým batolatům z barokních kostelů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pár spoilerů. Nick má schopnost předvídat násilnou smrt. Kromě toho má matku, která si v blázinci povídá s odvětráváním. Když matka za záhadných okolností odejde do Věčných lovišť, Nick zjistí, že zdědil kdesi v zapadákově dům. Vyrazí dům hledat. Ale tam kde má dům stát, nic není. Ovšem o kus dál, hluboko v lesích, se náhle dům objeví. Údajně ho tam voda odnesla. V domě bydlí Tobin Bell převlečený za hipíka a velí skupině Quasimodů se sekerami. A pak se tam všichni honí, místňáci taky mluví do světlíku a to důležité je ve sklepě. Na to, jaká ja to slátanina, to mělo moc dlouhou stopáž s kvantem hluchých míst a zatemněných scén. Atmosféra strašidelného domu se také příliš nepovedla a ani napětí si divák příliš neužuje. Pár scén sice za něco stojí, herci nejsou nesympatičtí, ale celkově se jedná o tuctovou záležitost, která ničím nevybočuje z podobně laděných podprůměrů. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi páčil ale len z polovice.Bol tam náznak originality a aj príbehovo bol zaujímavý.Ale čo sa mi vonkoncom nepáčilo bolo prekombinovaný dej,stále tam bolo vysvetlovania až sa divák s tých všetkých informácii stratí a prestane ho to zaujímat.A tý sekerkový démoni boli prehnane trápny a debilný,neskutočne mi tam vadili,utekali ako jeblí.Ani Jigsaw to tam nevytrhol ale bol aspoň zaujimávejší ako tí jeho trápny kolegovia.Tak som dúfal že to zachráni aspoň finále,no ale ani to nedopadlo podla mojich predstáv,bolo veľmi krátke a neukázalo masakrovský potenciál na ktorý malo našliapnuté. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že chce být film jiné a dává dohromady něco, co společně nemůže fungovat a dělá to jen proto, aby diváka trochu zmátl a nedal mu hned tušit, jaké bude vyústění, stává se z originality tohoto filmu jen zástěrka. Zástěrka proto, jak diváka zaujmout a pak mu přinést naprostý blábol, který je tak unavující, že se všechny, i ty prvotní, dobré dojmy z filmu promění pouze v negativní pocity. Škoda. ()

Reklama

Reklama