Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý padouch Gru má problém. Mezi prsty si nechal utéct aktuálně nejhledanějšího zlosyna na světě, a tak ho vyhodili z práce v Antipadoušské lize. Jeho Mimoni jsou navíc čím dál nespokojenější s tím, že už páníček není zlý. Nejmladší dcera Agnes touží po živém jednorožci, který bude neuvěřitelně heboučký. A do toho všeho se Gru dozví, že má dvojče, které je mu k nerozeznání podobné. Až na ty vlasy. Vraťme se ale k tomu lumpovi, který přechytračil Grua. Jmenuje se Balthazar Bratt a v osmdesátých letech minulého století byl dětskou hvězdou populární televizní show. Ke své smůle se nedokázal přenést přes její konec a od té doby škodí, kudy chodí. Nosí retro oblečení a nemožný účes, poslouchá staré písničky na kazetách a jako zbraně používá Rubikovu kostku a žvýkačkové bubliny. Prostě odporný typ. O mnoho větší sympaťák je další nováček v příběhu, Gruův bratr Dru. Je to neuvěřitelně přátelský a milý chlapík, který si ze všeho nejvíc přeje, aby ho bratr zasvětil do umění zločinu. Jenže Gru začal být zatvrzelý dobrák (dokonce tak zatvrzelý, že s ním nehnula ani otevřená vzpoura Mimoňů, kteří ho kvůli jeho dobrému chování opustili). Jediný, kvůli komu by byl Gru ochotný přejít alespoň dočasně na stranu zla, je jeho věčný soupeř Balthazar Bratt. A když si mu tenhle zastydlý klon Michaela Jacksona dovolí sáhnout na rodinu, využije všechny padoušské zkušenosti k tomu, aby své blízké zachránil. V tom mu nadšeně sekunduje jeho nově nalezený brácha Dru a jeho Mimoni, kteří si až ve vězení uvědomili, co je pro ně v životě nejdůležitější. (CinemArt)

(více)

Recenze (262)

misterz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celej sérii Ja Zloduch pomaly ale iste dochádza dych. Už nemá čo nové povedať, a to ani detskému divákovi. Z tohto pohľadu je to síce stále dostatočne zábavné a detsky lákavé, no dospelý divák sa už začína trochu nudiť, aj keď grafická stránka je opäť výborná a Mimóni očarujúco roztomilí. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná nedosahuje kvalit dvojky, ale i tak mi tady přijde Já, padouch 3 trochu podhodnocený. Já jsem se opravdu bavila. Hlavně nový záporák "Evil Bratt" byl s těmi svými tanečními pohyby v rytmu osmdesátek naprosto k popukání. A do toho ještě nově nalezný brácha Grua... zkrátka nové postavy jsou na jedničku, každá má něco do sebe svým vlastním originálním chováním. Mimoni jsou samozřejmě kapitolou samou pro sebe a nutno říct, že ve filmu s "padouchem" Gruem jim to přece jenom sluší víc, než když byli odkázání na svůj vlastní (nepříliš úspěšný) film. Podařilo se z nich opět vytěžit další dávku komiky. Za mě proto nadprůměrné hodnocení - není to zbytečné pokračování, ale příjemný a vtipný animovaný film. ~(3,8)~ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Solidní vykoupení po nemastném druhém dílu. Z mála nápadů bylo nakonec hodně muziky. Hity osmdesátek přivezl na scénu hlavní záporák - pařmen, který uvízl v době svého dětství, kdy býval hvězdičkou. Gru už se dost okoukal, takže k němu přibylo jeho o stupeň retardovanější dvojče. Mimoni byli klasicky výborní. Nejvíce mě dostal zřejmě úsek ve vězení. Děj nestál ani za starou belu, ale snímek prostě dokázal být vtipný, což jediné jsem po něm žádal. V mých očích tedy rozhodně spokojenost. V závěru se to celé už dost vleklo, ale ve správný čas to dokázalo skončit. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Díl od dílu je slabší. Stále více mi to připadá jako pohádka pro opravdu malé děti. Člověk se už pomalu ani nezasměje. Nebo jsem jenom já dospěla a stal se ze mě suchar. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Zatím si to tu moc dobře nevede ohledně hodnocení, ale dejme tomu. Třetí padouch se ani nesnaží o emocionální náboj a myslím si, že je to tak lepší. Není to nebezpečně infantilní, je tam mnoho narážek pro starší, některé i výborné a i ti Mimoni se tu využili víc než dobře. Děti to pobaví hodně a dospělé příliš neurazí, pokud mají aspoň menší smysl pro humor. Já jsem si to překvapivě užil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto bude asi najväčšie sklamanie roku. "Despicable Me 3" bolo najväčšie animované očakávanie tohto roku, nakoľko rok 2017 sa netvrátil, že by plánoval priniesť super silné animáky. A Illumination to mali v tomto smere zachrániť. Výsledne som však maximálne sklamaný, lebo toto je podľa mňa tak zbytočne nalinajkovaný a klišéovitý film, že neviem ako som sa naň mohol tešiť. Prvý trailer navnadil, no zvyšok už akosi strácal dych a jediné čo mi ostávalo bolo dúfať, že to tvorcovia nepokazia. Výsledne je to však sklamanie. Nie katastrofa, ale veľké sklamanie. Hudba je super a hlavní hrdinovia sú stále super, a dokonca si myslím, že aj náš nový zloduch Balthazar Bratt je schopným padouchom. To sú ale elementy filmu, na ktoré sme sa mali sústrediť viac. Miesto toho tu ale máme mimoňov, ktorí už nechcú pre Gru-a pracovať, lebo sa z neho stal klaďas. A ešte viac ich to naštve po tom, ako ho vyhodia z AVL a môže byť opäť padouchom. A potom sa tu buduje vzťah s rokmi strateným bratom dvojčaťom. Plus Dru (nie tyčinky) je podľa mňa neskutočný blbec a je to ťažké pre mňa mu nejako výrazne fandiť, alebo len myšlienke, že budú zlodušská dvojka. A rovnako aj to hľadanie jednorožca. Načo? Nemôžeme mať film, kde sa Lucy snaží byť dobrou mamou pre dievčatá a Gru musí zápasiť s novým zloduchom? Jednoduché, ale funkčné. Toto je komplikované a zbytočne x-krát videné a mňa to nebavilo. Okrem toho kríva aj humor, ktorý bol minulé filmy na vyššej úrovni. Veľké sklamanie, ktoré ešte budem nejaký čas pociťovať. Hodnotenie: C ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Na jedničku a dvojku to fakt nemá, tady není nic, co by stálo za pozornost nebo za zapamatování, padouch je klišoidní a nezajímavej, asi jako ta z Mimoňů, mimoni nejsou už ani vtipní a jen parazitují na svých groteskách z předešlých dílů. No prostě zklamání... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Třetí díl vsadil na příběh a odstavil Mimoně úplně do pozadí, za čož jsem tvůrcům vděčný, protože jak u předchozích filmů fungoval děj hlavně s nima a veškerý humor stál na nich, tak tady dokáže scénář bavit i bez nich a to je v týhle sérii nevídaný jev, ale diváci už asi tak nadšení nejsou. Já jo. Gru se tentokrát postaví perfektnímu osmdesátkovýmu záporákovi, navíc hudba z té doby to osvěžila mrtě a dějová linka s Gruovým bratrem Dru byla super. Animák paradoxně víc pro dospělý kteří vyrůstaly na osmdesátkových béčkách a muzice. Do mýho vkusu se to trefilo perfektně.75%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 08.07.2017) První dva díly Já, padouch byly znatelně a kvalitativně lepší, o tom (aspoň pro mě) není pochyb. Jako některým zdejším uživatelům tak i mně vadil fakt, že Gru už není čistý záporák, a že se ve filmu až příliš řeší rodinné záležitosti, které jakýmsi způsobem zabíjí kouzlo jedničky a dvojky. Dokonce už ani "malí žluťásci" nejsou tak vtipní jako dřív. Musím sice uznat, že jsem se párkrát zasmál, a vedle toho se mi opravdu líbil soundtrack, ale i tak na mě trojka zapůsobila silně průměrným dojmem, což nezachránila ani přítomnost dvojčete Drua ani nápaditá osobitost záporáka Balthazara Bratta. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Špatná zpráva je, že Gru už hodně zfotrovatěl a důraz na idylické rodinné soužití ve filmu je až násilný. Prostě se usadil a nechce více padouchovat, na rozdíl od jedničky, kdy se téměř stejně zlotřile choval doma i ve své padoušské práci. Dobrá zpráva je, že ve trojce jsou ze všech dílů nejpovedenější akční scény. Je to dáno tím, že retro zloduch Bratt je zatím nejlepší protivník. V porovnání s nerdovským Vektorem a kolotočářským El Machem je Bratt hodně vtipný a jeho arzenál zbraní a písní z osmdesátek spolehlivě pobaví i ty, kteří onu dobu nezažili. Takže, když přetrpíte trochu přeslazené rodinné scény, odměnou vám bude akce s bublinami, zabijáckým moonwalkem Michaela Jacksona a smrtelně odpudivé ramenní vycpávky a plandavé kalhoty, což všechno využívá Bratt, aby se pomstil za svou vyhaslou slávu bývalé televizní hvězdy. ____ Scén s mimoni ubylo, ale jsou jako koření: kde se objeví, tam potěší a rozesmějí. Jejich vystoupení na talentové soutěži by si zasloužilo ještě jednou zopakovat aspoň po závěrečných titulcích. Což se nestane, protože film žádnou potitulkovou scénu nemá. Při té předtitulkové se ale dozvíte, jak Nemo přišel o svou ploutvičku. Škoda, že takových škodolibostí nebylo víc, třeba právě na úkor toho trochu otravného sbližování se rodiny. /27. 6. 2017/ ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

5 paralelních dějových linií mi na animovaný dětský film přijde opravdu nějak moc. Následek je pak logický. Děj je rozháraný, nesourodý a skládá se spíš z jednotlivých scének a gagů. Některé jsou fajn, zbytek je však nuda a nuda. Nemluvě o nekonečné přítomnosti otravných rádoby cool 80kových songů. 4/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zápach vyčpelosti je již nevyvětratelný. Mimoni jsou zde prostě jen do počtu, jako by si tvůrci už nevěděli co s nimi ale bylo jim jasné, že by tam být měli. Prostě zbyteční. Hodně jsem oceňoval úlitbu rodičům v podobě osmdesátkového záporáka, ten pobavil, včetně hudebního doprovodu. Jako děti to asi pobaví a i dospělý se tu a tam zasměje, ale už se to prostě svíjí v křečích. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Třetí pokus se tvůrcům opravdu nepovedl. Jednu hvězdičku jsem filmu udělil za výbornou animaci, druhou jsem přidal za osmdesátkový soundtrack, ale faktem je, že jsem se tentokrát nejen nebavil, ale chvílemi jsem se otevřeně nudil. Je možné, že bych si snímek užil, pokud bych byl dítětem, ale na dospělého diváka se tentokrát vcelku kašlalo. Mimoni byli v předchozích dílech roztomile ujetí, tentokrát byli jen nudní, většinou jsem měl dojem, že už jsem to někdy viděl a ani BatGru a SpermDru mě příliš nenadchli. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už samostatný film s Mimoňmi pre mňa nefungoval. A toto je už číra obludnosť. Zaujímavé nápady aj zloduch, ale v úplne nezaujímavom podaní. Všetky ústredné dejové línie ( brat, jednorožec, mama) sú strašne nedotiahnuté a je ich tu toľko, že sa ani nedá všetkým dostačujúco venovať. Skvelých vtipov a hlášok je tu strašne málo ( dokonca aj zo strany Mimoňov, ktorý to humorom často zachraňovali). Tri dávam kvôli postavičkám, ktoré mám rád. Inak je to čistá zloba, ktorá nesiaha prvým dvom filmom ani po členky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

První dva filmy byla příjemná, zábavná podívaná pro celou rodinu, které trojka nesahá ani po kotníky a spíše navazuje na podprůměrné Mimoně. Zápletka je stupidní slepenec nahodilých scének, nikterak originální a jedná se vyloženě o bezduché ždímání značky. Veškeré dialogy mezi bratry a postavičkami jsou minimálně vtipné, cílí jen na ty nejmenší a jednotlivé skeče působily mnohdy až trapně. Celovečerní Mimoni nudili, ale zde si překvapivě kradou veškerou pozornost pro sebe a jejich scény film drží nad vodou. Jen díky výbornému záporákovi je trojka o něco lepší než Mimoni, nicméně celkově převládá obrovské zklamání a zatím nejhorší animák roku.......4/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Očakávane som neočakával nijaký umelecký upgrade v tejto sérii, dokonca po iba priemerných MIMOŇOCH (2015 ) by sa skôr dal čakať ďalší mierny (s)pád. Ani tak, ani tak. Drží sa to svojej predpísanej kvality zubami nechtami, útočí sa hlavne na mozgy 10 a nižšie ( aj keď pochybujem, že osemdesiatkové popové songy im niečo povedia ), čím je cieľ dosiahnutý a tým pádom sú tržby zaručené. Minimálne na ešte jedno pokračovanie a státisíc Mimoňovských spin-offov. ()

Související novinky

Které loňské filmy měly největší zisk?

Které loňské filmy měly největší zisk?

08.04.2018

V Hollywoodu se (stejně jako v kterémkoliv jiném byznyse) zásadně rozlišuje mezi tržbami a ziskem. Když váš film vydělá 100 milionů dolarů, můžete slavit i křičet zoufalstvím - vždycky totiž záleží… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Reklama

Reklama