Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro desetiletého Jacka je rodina to nejdůležitější na světě. Jednoho dne však jeho matka zmizí. A tak se ji společně se svým malým, šestiletým bratrem vypraví hledat... Přestože je Jackovi pouhých deset let, je zodpovědný nejen sám za sebe, ale i za svého mladšího bratra Manuela, což v něm vzbuzuje zvláštní hrdost. Jejich svobodná matka celé dny pracuje a večer často vyráží ven. A žádného otce nemají. Jednoho dne se Manuel při koupání opaří vařící vodou a z této nehody je obviněn Jack. To už je dostatečný důvod k tomu, aby si pro něj přišli ze sociálního odboru péče o dítě a umístili jej do státního zařízení, kde se mu zoufale stýská. Brzy se dostane do potíží a rozhodne se utéct domů. Tam však zjistí, že je jeho matka zase pryč. Jack a Manuel se potloukají po městě a snaží se ji najít. Přespávají v parcích a podzemních parkovištích, utíkají před policií a potkávají se s lidmi, kteří se jim buď snaží pomoci, nebo jsou k jejich osudu zcela lhostejní. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní německý drama z prostředí dost šedivé části Berlína, která nic zajímavého neukáže, kromě jedné neuvěřitelně disfunkční rodině. Jack a jeho bratr jsou třeba hodně zajímavé postavy a je vidět, že v Jackovi celý ten jeho pojem pro rodinu v hlavě šíleně šrotuje. Nejbrutálnější je ale máma, která má děti čtyři dny v prdeli a vůbec to neřeší. Závěr mě vysloveně nasral a taky mě trošku zklamalo, že celej ten příběh tvůrce nakonec hodil na bedra právě desetiletému Jackovi, ve kterém se ke konci filmu probudilo něco, co jeho máma nikdy mít nebude a proto to dopadlo tak, jak to dopadlo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či sa chalanisko v úlohe Jacka narodil s takým hereckým talentom, alebo mu iba povedali, aby bol sám sebou... ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Jack má prima rodinu a má hodně rád svýho bráchu. Nakonec se ukáže, že zas tak prima rodinu nemá, neb svérázně žijící matka myslí víc na sebe a své osobní štěstí. Takže Jack v ústrety společnosti, kde je takřka nikdo nepostrádá, procitne a převezme roli otce na sebe a je nucen se o budoucnost svou i mladšího bratra postarat sám. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Spoilery:  Velmi vydařený německý film o jedné hodně disfunkční rodině a o matce, která si nikdy nezasloužila mít tak skvělé děti. Postava Jacka byla skvělá a obdivuhodná, co všechno musí zvládnout desetiletý kluk a ještě se i tak krásně staral o mladšího brášku. Hodně smutné a realistické, konec byl překvapující, ale myslím, že takhle by se vážně rozhodlo jen málokteré dítě, jestli teda vůbec nějaké... Nejhorší je, že si myslím, že až se ta matka probudila, bylo jí stejně zase úplně jedno, kde má děti.. ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Miestami až dojemný príbeh o 10-ročnom Jackovi, ktorý má v sebe viac odhodlania a zodpovednosti ako všetci dospelí v jeho okolí dokopy a jeho životaschopnosť a umenie prežiť sú až neuveriteľné. Kvôli ľahkovážnej matke je nútený predčasne dospieť a robí všetko preto, aby udržal rodinu spolu, na čom jeho matke zjavne až tak veľmi nezáleží, čo v závere pochopí nakoniec aj samotný Jack. Výborne natočené a vo svojej podstate nesmierne smutné... ()

Související novinky

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama