Reklama

Reklama

Umění padělání

  • Německo Beltracchi - Die Kunst der Fälschung (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poutavé dílo s myšlenkovým nábojem, a přesto nečekaně zábavné. Tak můžeme charakterizovat dokumentární film o životě Wolfganga Beltracchiho, který už bezmála čtyřicet let balamutí světovou uměleckou veřejnost falšováním a prodejem obrazů malovaných údajně umělci ze začátku dvacátého století. Tento muž neblaze proslul jako protagonista největšího skandálu s falšovanými uměleckými díly poválečného období. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (8)

sator 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh,dokument až tak ne... Celkový odhadovaný zisk Beltracchi vyrobený z jeho padělků se odhaduje přes 100 Milonů $ . V roce 2011, byl Beltracchi odsouzen na šest let v německém vězení, manželce Heleně, bylo uděleno čtyřleté vězení, a oběma bylo nařízeno, aby zaplatily miliony v restitucích. Beltracchi byl propuštěn v roce 2015, tedy po polovině vykonaného trestu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, že robiť umenie nie je až také umenie. Ale chce to veľa šikovnosti, a aj talentu, a vznikajú umelecké diela nevídanych kvalít a hlavne ceny. Len sa nenechať chytiť. Tento človek je lepší ako Jánošík, a nedá sa nedržať mu palce, keď obeťami sú všetci tí snobi, čo potrebujú mať svoj „originál“. Aj ho majú. Dokument je trochu dlhší, ako by sa patrilo, a tak je hviezd menej. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco takového? Rozebírají zde umělce, který se přiživoval na slavných jménech. Podle zákona dělal trestnou činnost, kterou kdyby vykonával dál, je mi to úplně jedno... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Na to, že spadol aj s rodinou do bahna priemerného života to bral Wolfie veľmi športovo. Nuž toľko sa chodí s džbánom po vodu až... ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Dokument, poutavej, snadnej, o týpkovi, kterej byl asi trochu genius ve špatný (naší ) době. Dobrý vidět, jednou stačí, člověk si udělá prima obrázek o hodnotách umění dnešního světa, o tom, jak jeden borec je schopen bleskově mistrovsky nahradit všechny ty Fan Gogy, Pikasy, atak. P.S. Takže si pak kupte nějakej ten drahej vobraz :-) ()

Chapi 

všechny recenze uživatele

V jeho úsmeve som videl spokojnosť, jeho "falošné" obrazy visia v múzeách a súkromných zbierkach po celom svete a je len málo žijúcich umelcov ktorý by to dokázali. Je to rana pre umenie, ale verím, že Beltracchiho vytvoril trh a on využil svoj talent a svoj potlačený pud zodpovednosti k dejinám umenia. ()

Mike_BossO 

všechny recenze uživatele

Úprimná výpoveď človeka, ktorý už nemá takmer čo stratiť. Toľko času a talentu venoval napodobňovaniu, namiesto toho aby toto všetko investoval sebarealizácii. Prečo si vybral, tak ako si vybral?! ()

Reklama

Reklama