Reklama

Reklama

Recenze (4)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Rozdejte karty, připravte si žetony, jdeme zase hrát... tento rok už potřetí. Trošku si zrekapitulujeme situaci (pokud jste četli mé komentáře k předchozím dílům, můžete přeskočit) - V roce 1989 vznikl film God of Gamblers s Chow Yun Fatem a Andy Lauem a v roce 1991 byly natočeny filmy v hlavní roil se Stephenem Chowem - All for the Winners (inspirováno původním GoG), God of Gamblers II (střet obou linií - čili GoG a AftW, za účasti Andy Laua) a God of Gamblers III: Back to Shanghai. V All for the Winners přibyly do vínku postavám speciální schopnosti, jako možnost vidět skrz předměty (a tak zjistit protivníkovy karty), měnit předměty (z esa udělat krále a obráceně) a hýbat předměty (padly špatné kostky? No co, upravíme...). GoG III je na těhle schopnostech celý postavený. Na začátku se vlivem abnormální koncentrace gamblerské verze "Síly" přesune Chow se svým strýcem a partou zloduchů časem a z Hong Kongu roku 1991 se ocitnou v Shanghai 1937. Větší část filmu se pak změní na řežbu "supermanů" a za celou dobu příjdou jen dvě nebo tři krátké hrací scény. Akce je tentokrát méně krvavá než v předcházejícím díle (mrtvol je pořád hodně, jen toho z nich moc neteče), humor pro evropana více snesitelný a při sledování mě napadlo, že autor scénáře je asi velkým fanouškem Návratů do budoucnosti. Trochu zamrzí určitá epizodnost děje. Například ve třicáté minutě objeví Chowova postava ztracené umění "prokládaného kung-fu" (čím víc je vrstev mezi protivníkem a úderem, tím je větší síla), jenomže tahle sympatická blbost vydrží jen jeden souboj a následně se už ve filmu nevyskytne. Mohla vzniknout další bojová legenda, jako třeba "opilé kung-fu" Yuen-Wo Pinga, ale nestalo se. Škoda. Přesto filmu nemohu dát menší hodnocení než plný počet. Pro kreace Stephena Chowa mám slabost, děj je zajímavý a je v něm několik skoro geniálních momentů. A výborná muzikálová scéna... :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pořádná ujetost, která není špatná, ale tak nějak se od celkem realistického akčního filmu, který v sobě má humor, přešlo k fantasknímu filmu, který má sice humor, ale už nemá tak dobrou akci a rozhodně nemá tak dobré gamblerské scény, jako původní "Bůh gamblerů". Je to škoda, že se z toho dělá spíše divadlo. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Napotřetí, ale dopadlo to vůbec nejlíp. Chow s Ngem zařadili ještě větší komediální stupeň, ke kterému přidali více speciálních schopností a příběh velmi dobře přesunuli díky cestování časem do roku 1937 do Shanghaie. Snímek ještě okořeňuje úžasná Li Gong, která dá nejvíce zabrat až na konci:-) Celkově ještě lépe povedená komedie s prvky fantasy než u předchozích dílů. 90% ()

muti 

všechny recenze uživatele

film som si chcel pozriet koli Gong Li a tak som nevahal skocit rovno na trojku, s cim napokon velky problem nebol. co bolo bolo a po uvodnom chaotickom zaciaktu sa dostavame do minulosti kde sa dostavame do zlateho veku - predvojnoveho Sanghaja 1937. takze co bolo napokon nebolo a ideme nielen trosku ovplyvnit minulost, ale si aj riadne zagamblit, hlavne kde uz mame tie nadprirodzene schopnosti vdaka panovi reziserovi. Stephenovi Chowovi fandim, v minulosti mu to ide ozaj bravurne. som rad ze mozem dat desiate hodnotenie filmu a tak mu dodat %ualne hodnotenie, pretoze si ho zasluzi. ps: film je na nase pomery dost drsny, tvrdym ranam neujdu ani zeny. "I'm not a man if I don't hit you. bitch! dead?" Koment: Kordus ()

Reklama

Reklama