Reklama

Reklama

Schůzky naslepo

(festivalový název)
  • Gruzie Brma paemnebi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film soustředěně buduje cestu s četnými nepředvídatelnostmi, po níž nechá kráčet svého hrdinu, starého mládence z Tbilisi. Nedovede ho k lásce, ale k laskavé velkorysosti vůči všem. Dílo, okouzlující svým poklidem, nabídne detailně propracované herectví, jednoduše přirozené a přitom důmyslné inscenování situací, které ještě dlouho doznívají v divákově mysli. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Spíše drama s prvky komedie. Hlavní hrdina je čtyřicetiletý učitel, který bydlí u rodičů a snaží se seznámit s nějakou ženou. Do jedné takové se i zamiluje, ale jejího manžela propustí z vězení, což vede k sérii těžko předvídatelných událostí. Sympatický film si vyloženě neoslní, ale za pozornost stojí. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele

Režisér dle svých slov natočil depresivní příběh odlehčenou formou. Debata s režisérem po filmu byla fajn a zlepšila mi tak netradiční zážitek z průměrného filmu (Kviff 2014) ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Smutné a laskavé komediodrama o stárnoucím učiteli a jeho hledání partnerky. Sympatické, ale trochu zdlouhavé. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Táto Gruzínska komédiea plná miestami smutno-smiešneho, miestami ľahko bizarného a miestami zvláštne dojemného humoru so skvelou kamerou, úžasnými lokáciami spustnutého Tbilisi a opusteného prímorského mestečka, s pomilovaniahodným lúzrom v hlavnej role, krásnymi, "exotickými" gruzínskymi ženami a zvláštnou pomalou poéziou stojí určite za vašu pozornosť. ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Další karlovarská pecka. Film od kterého jsem nečekal zhola nic, je ukázkou kusu života ztroskotaného učitele, který se v jeho 40. letech snaží najít s nejlepším přítelem tu pravou lásku. Ať se snaží ale sebevíc, nevychází mu to a nakonec se zamiluje do své kolegyně v práci. Bohužel ta už má rodinu a i přes její náklonost k němu nedokáže opustit manžela a znepřátelit si své dítě, které miluje jen pravého tátu, ať je jaký je. Film je krásnou ukázkou, že minulost nejde obejít, zapomenout a už vůbec jí neutečete. Jediné co se dá dělat, je ji vyřešit. Bohužel to umí, ale jen velmi malá část lidí a tak se minulost neustále vrací a nervově sžírá nejednoho jedince. 100% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama