Reklama

Reklama

Recenze (4)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hrubozrnný příběh, drsný, s nádechem jihokorejského způsobu žití. Co bychom vlastně od režiséra filmu No Regret mohli čekat ... V prvé řadě trochu chaos, kvalitu, zarputilost postavit se čelem společnosti, která není nakloněna minoritní orientaci, film nenechá diváka chladným ... 91099 ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Korejská gay lovestory zabývající se problémy šikany. Pohádka před spaním... skoro. Jinými slovy - být gayem v Koreji není žádný med i když konečně objevíte toho pravého. Znepokojující náhled do jednoho složitého vztahu, znepokojující herecké výkony (v tom dobrém slova smyslu) a lyrizovaná vizualita. Slabé povahy opatrně! (Berlinale) ()

Spam 

všechny recenze uživatele

Song-hee-Ii Lee je nenápadný korejský režisér a scénárista nízkorozpočtových filmů s většinou homosexuální tématikou. Pamatujeme si ho především pro skvělý No Regret (후회하지 않아). Je navíc sám otevřeně homosexuál. V Korei to prakticky znamená, že je společensky odepsaný. Přesto se snaží bojovat s tamní společenskou ignorancí. Night Flight je jeho nejčerstvějším počinem a jedním z nejlepších filmů, které jsem zhlédla na Jeonju International Film Festival. Zachycuje život homosexuálního středoškoláka a s divákem se nemazlí. Ukazuje realitu, tak, jak to v Korei opravdu chodí. Některé scény jsou možná až zbytečně dramatické a příběh nijak zvlášť nepřekvapí, konec však ano. Herci jsou parádní až se člověk diví, že do toho v tamní společnosti šli. Klobouk dolů. Doporučuji jako povinnou součást výukové osnovy korejského středoškolského vzdělávacího systému. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama