Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Sněží, sněží, sněží... zrůda kolem běží. Zombík nám sežral Šaryka, teď máme u boudy zombíka." Nejprve kvízová postapotázka. Když na vás dýchne apokalyptické čuně, zde holčička, co si 9 let (!) nečistila zuby, ucítíte: A) smrdutý zombie dech, B) kompost, neb kvůli pěstounovu vegetariánství se krmila jen kapustou, mrkví a podobným humusem, C) nutkání zavolat na jejího tatínka postaposociálku. Správnou odpověď naleznete ve filmu. Druhá otázka: Jak by primář Nešpor, v zombickém světě svých Bohnic nemaje, vyléčil notorického alkoholika, již 9 let chlastajícího první nemrtvou ligu? Odpověď je překvapivá: pozval by ho na večeři :-)). A fíííí.... alkoholismus zmizel během okamžiku, dřív než bys řekl zombišvec. Poslední otázka, ovšem ta nejznepokojivější: Proč vlastně mají naši evoluční zombíci bílé koule?! Netuším. Možná lepší nezjišťovat. Shrnutí: Tento uměle zasněžený a rodinně rozněžnělý prequel k Tichému místu (ty uši, ty uši...) si užijí zejména zubaři, alkoholici a adoptivní rodiče problémových dětí. A já. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka nizkorozpoctova variacia na Ja, Legenda odohravajuca sa v zasnezenom zapadakove. Jednu hviezdicku davam za originalne prostredie. Zombici a zasnezene prostredie sa tak casto nevidi. Pol hviezdicky davam za solidny uvod a pol hviezdicky za originalne zmutovane zombi. Bohuzial to je vsetko, co za nieco stoji. Hlavné trio postav je hrozne debilné a cely cas sa spravaju nelogicky. Zmutovani zombici su sice vizualne zaujimavi, ale oproti klasickym zombikom su uplne neschopni a tym tu absentuje akekolvek napätie. Skôr som sa viackrat pousmial nad ich neschopnostou a finale je jedna velka fraška. Celkovo je pre mna film sklamanim a par zaujimavych vizualnych napadov neospravedlni to, ze zapletka a postavy su uplne na hovno. 4/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat.. V posledních letech vzniklo podobných, nezávislých pseudozombie/mutant postapo projektů hned několik a na první pohled jsou si podobné jako vejce vejci. Všechny žijí z rozpočtu který se pod maskou komorního příběhu snaží z mála vytřískat hodně muziky. Většina sází na známý xicht vyslužilé filmové superstár, nebo lépe, tv stár v kurzu. A drtivá většina krátce po vypuštění na net rychle upadne do zapomnění. Skoro to až vypadá, že tyhle filmy vlastně nemají jiný účel než procvičit mladé režiséry v řemesle.. Tak proč z té hromady šáhnout zrovna po Extinction?.. Jediným důvodem je moc hezky vykreslená vztahovka ústředních třech postav. Akce je slabá (v úvodu až tristní). Děj samotný vcelku šablonovitý a prostý. Né, že by to byla přímo nuda. Jde o fajn survival, monstra jsou relativně hezky vydesignovaná (pokud opomenu, že nemají pohlavní orgány) atd.. ale největším dramatem filmu stejně zůstává otázka jestli si ty tři postavy k sobě nakonec najdou cestu. Tahle složka příběhu opravdu funguje a skrze ní divák k postavám najde jistý vztah, který pak samozřejmě pomáhá zbytku filmu. Takže co? Takže bych Extinction doporučil spíš těm divákům kteří si více užívají survival s funkční psychologií, než kvalitní akci.........“ Tak dlouho jsi se soustředil na to jak přežít, že jsi zapomněl jak žít...“ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já měl narozdíl od vás velmi nízké očekávání, o to víc jsem byl překvapený, že sleduju horor, kde herci skutečně hrají a jsou schopni ukázat silné emoce, navíc příšery byly fakt parádně zvládnuté. Samozřejmě, že občasný digitál to kazí a že rodinný trojúhelník působí trochu směšně, ale na druhou stranu skvělá mrazivá atmosféra a velmi schopný kameraman tomu dávají přidanou hodnotu a vzhledem ke zdejší kritice se tohoto filmu naopak zastanu. Doporučuju! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama