Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Recenze (194)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozpaky, docela rozpaky bohužel. Působilo to na mě tak nějak uměle. Od občasných nepěkně digitálně působících exteriérů, ale především co se týče vykreslení mikrokosmu tří hlavních postav. Hlavně ta devítiletá holčička, celý život vychovávaná v zasněžené pustině jedním chlapíkem, by se imho nikdy nechovala a nemluvila tak, jak se ve filmu chová a mluví. Zkrátka, co se týče chování postav, vůbec jsem jim to nežral. A minimálně od chvíle, kdy se Matthew Fox hádá s rádiem, mi to v tomto ohledu občas připadalo až nechtěně směšné. Kýžené emoce, na které snímek hodně hraje, se u mě bohužel vůbec nedostavily. Za slušný vzhled monster a obstojně hororově šlapající koncovku tři hvězdy dám, ale očekával jsem víc a považuju Extinction hlavně za promarněnou příležitost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7miliónovTržby Celosvetovo $1,860,143▐ je to skôr také béčko hlavne samým úvodom to spadá do takýchto vôd ale aj tak veľmi dobre podané, neotrávi, hlavne v druhej polovici prichádza na príbehovú žatvu a tu to fakt dobre šľape a ponúka veľmi poctivú filmárčinu, s dobrým napätím a dravosťou, nesporne to ponúkne aj určitý zaujímavý posun ohľadne zombii žánru, masky dobré, spokojnosť /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MYSLELI JSME SI, ŽE UMÍRAJÍ, ALE ONI SE VYVÍJELI. PŘIZPŮSOBILI SE SVÉMU PROSTŘEDÍ. ZUBY. DRÁPY. PEVNÁ KŮŽE ODOLNÁ CHLADU. TAKOVÝ EVOLUČNÍ ZMĚNY BY TRVALY MILIÓNY LET A TÝHLE VĚCI JICH STAČILO DEVĚT..." /// Venku je mráz jak v Mrazíkovi, dvojice chlápků, malá holka a pes si žijou ve dvou barácích a nemluvěj spolu (ti chlápci), páč k tomu maj důvod. Ta zima - jak v Rusku, je pro ne-Rusáky určitě zajímavá. Všude bílo (to mi připomnělo…), příšery prej už to maj za sebou a najednou – překvapení! Komorní 90ti minutová předehra je takovou dramatickou chlapskou vztahovkou, na kterou naváže 10ti minutová střílečka. Svižně vodvyprávěnej malej příběh (se kterejma se v poslední době roztrhl pytel) a kterej (stejně jako ti vostatní) není úplně debilní. Pravda, můžeme spekulovat, jestli to, či ono, ale to vlastně u všeho. Prostě komorní, dramatickej horůrek, točenej Španělem, s americkejma hercem, v Maďarsku. Víc bych se v tom nešťoural. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Y pese a todo“, kterou v roce 2010 napsal Juan de Dios Garduño Cuenca, číst nebudu. 2.) Těším se na zimu (a nemám starou). 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda v Extinction jsem od prvního traileru vkládal naděje, kor když se jedná o režiséra výtečného Home Invasionu Secuestrados, který mu definitivně slušel více. Extinction je z 90% Drámou, pač hlavnímí tahouny filmu jsou herecké výkony, příběh, pomalé tempo a přepálená stopáž, což definitivně není mým šálkem kávy. Pochvalu si zaslouží vizuál se zvládnutým řemeslem a originální vzhled monster,ale hororových prvků zde bylo vskutku poskrovnu, především absence Gore zamrzí nejvíce a fakt, že jsem při filmu 3x usnul a koukal na něj 3 dny také na spokojenosti příliš nepřidá. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 2/10, Vizuál 6/10, Akce 1/10, Zábavnost 4/10. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som legenda na snehu s nesympatickejšími hercami, nudnejšími postavami, slabšou akciou, mdlým posolstvom (tuším niečo o rodine) a s nesympatickejším psom. Tam, kde bodoval Smith, tu sa psychologicky ňimrajú Matthew Fox, akýsi Jeffrey Donovan a otravné dievčatko. Ďalšie mínusy: IQ postáv (ulovím krvilačnú obludu a priviažem ju k svojmu domu, aby vrieskala a prilákala ostatných), nechcená smiešnosť (obludky majú spodnú bielizeň), militantný pošuk je sám na celom svete (alebo to tak aspoň vyzerá) a nie je schopný za ten čas sa poriadne vyzbrojiť, nerešpektovanie vlastného univerza (slepé príšery, reagujúce len na zvuk, občas reagujú tak, ako keby videli), plno otravných klišé (napravený vzťah dvoch na smrť znepriatelených mužov, večera všetkých troch, obetovanie), nevysvetlené veci (prečo sa nákaza „odrazu“ neprenáša pohryzením?) a nečakane sa objaviaca postava je pre dej absolútne zbytočná. Trocha drsnejšia verzia Dva a pol chlapa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Závěr šlape, ale nevykompenzuje těch předešlých 90 minut, v nichž na ne zcela funkční rodinný trojúhelník jen občas zaútočí hladová příšerka. Šlo to více zdramatizovat, více sestříhat a šlo to i bez toho digitálního sněhu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo svet zasiahla Zombie apokalypsa, žije muž so svojou dcérou v opustenej dedine. Jediný, kto na svete okrem nich zostal, je ich sused. Prežívajú zo dňa na deň a veria, že všetky monštrá boli zničené. Jedného dňa sa ale monštrá objavia znova, bystrejšie a silnejšie. Muž s dcérou sa musia spojiť s nenávideným susedom kvôli tomu, aby prežili a taktiež zisťujú, že zrejme na zemi žije viac ludí. - Parádny postapokalyptický Zombie horor, za čo som velmi rád, pretože som tento týždeň videl ďalšie tri a tie sa s týmto nedajú porovnať. Najviac by som chcel vyzdvihnúť herecký výkon dievčatka. Príšery neboli čisto Zombie, ale boli na štýl The Descent, čo je len dobre. Vo filme ich bolo celkom málo, ale v závere sa to vykompenzovalo. Záverečná Home Invasion bola pre mňa najlepšou časťou. Vadil mi len zarastený Matthew Fox. Brada mu nesedela v Lost a nesedí mu ani tu. Pre mňa zatial jeden z top hororov roku 2015. + herec z World War Z ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

9 rokov po globálnej zombie katastrofe je všetko pod snehom a vyľudnené, až na pár občasných preživších, ktorým jedného dňa pribudne ďalšia starosť - zombíkom prestane vadiť zima... Welcome to Colony? Mi viac krát prišlo na um a myslím, že keby z toho chcel byť prequel ku 2 roky starému béčku "The Colony", tak by s tým veľký problém nebol; spoločného toho majú viac než len digitálny sneh a na oko vyššie ambície. Ale osobne sa príliš nesťažujem, na mňa "Extinction" zapôsobil hlavne zo stránky zimného post-apo survivalu, kde vcelku dobre vyzerá a má kus atmosféry. Ostatné aspekty už trochu škrípali; či už z pohľadu zombie hororu, menej zvládnutej akcie, zbytočnej melodrámy postáv alebo naťahovanej stopáže. 4* dám aj tak, ale keby to nebolo v zimnom prostredí, tak zrejme hodnotím o stupeň nižšie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický príspevok do nízkorozpočtového postapokalyptického žánru, ktorý sa navyše snaží aj o čiastočné oživenie, ale nakoniec sa neubránim silne rozporuplným pocitom. Úvodné minúty rozhodne navnadia, je to správne napínavé a dynamické, ale následne predsa len cítiť nevyužitý potenciál. Určite chválim zasadenie deja do zimného obdobia, aj keď jeho dôvod mohol byť aspoň vysvetlený, lenže nanešťastie sa to až na občasné krátke výjazdy za zásobami odohráva výhradne na jednom mieste. Ani toto by nemusel byť nutne problém, plno filmov a aj z tohto žánru funguje ľahko aj takto, lenže tu sa dej venuje trojuholníku postáv, ktoré sú síce sympatické a dokonca tvorené dvomi známymi a slušnými hercami, ako Matthew Fox a Jeffrey Donovan, ale správajú sa nanajvýš podivne a nepravdepodobne, dokonca by niečo podobné mohlo byť použité aj v nejakej paródii, dvaja susedia, ktorí si roky robia problémy v apokalypsou zničenom svete, v ktorom pritom nevedia o nikom inom mi prišlo úplne absurdné. Ale aj tak to má predsa len niečo do seba, keďže sa v pravidelných intervaloch vždy nájde aj niečo zaujímavé, napríklad prvé videnie netvora, prípadne dojemné, ako strata psa a napriek nadpriemernej dĺžke sa mi na to pozeralo až prekvapivo dobre. Veľmi rozporuplne pôsobia samotné netvory, v úvode sú to klasické zombie, takže to je bez problémov, ale tá neskoršia vývojová fáza má síce skvelý vzhľad, takže už len ním si vie nejaký čas získať rešpekt, pričom tých pár krátkych scén v priebehu s ním sa mi celkom páčilo, ale sklamalo ma finále. Síce natočené je to dobre a akčne, ale po stránke logiky je to celé úplne mimo a navyše netvory nakoniec pôsobia omnoho menej nebezpečne, než klasické zombie. Takže tu som mal skutočne celý čas pocit, ako by si tvorcovia sami hádzali polená pod nohy. Obsadia slušných hercov, ale urobia z nich hlúpe postavy, vymyslia, alebo skôr prevezmú, predsa len tá inšpirácia Pádom do tmy je neprehladnuteľná zaujímavé netvory, no urobia ich neschopnými, zasadia dej do zaujímavého obdobia, ale nechajú ho odohrávať sa na minimálnej ploche a takto by som mohol pokračovať. Ale nebudem zbytočne kritický, tých kladov je tu predsa len dosť a na to jedno pozretie sa mi to celkom páčilo. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, kedy svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jedným z mála kto prežije, je jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, ale i najlepší priateľ Patrick, ktorého následne okolnosti zmenili natoľko, že ich vzájomný vzťah utrpel na tom najcennejšom, dôvere. Aby toho nebolo málo, postihne všetkých preživších ďalšia katastrofa. Celá planéta je posiata hustým snehom, pričom mrazy dosahujú veľkých mínusových hodnôt. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí však postihol aj krvilačné beštie. Teda až do momentu, kedy jedného dňa neostali proti mrazom imúnne. Zasadenie deja do doby "ľadovej" bol skutočne skvelý nápad. Dodáva filmu správny post-apokalypticky nádych. Keď k tomu pridáme monštrá žerúce všetko živé, máme slušný zombie snímok, ktorý je v mnohom podobný "úspešnejšiemu" scifi hororu "Ja, Legenda". V podstate by sa dalo povedať, že ho v mnohom priam kopíruje. Tak isto ma zaujalo rozvíjanie samotných vzťahov medzi postavami, čím jeho tvorca Miguel Ángel Viva zabŕdol do mnou obľúbeného žánru, dráma. Z môjho pohľadu je to plusom, lebo je cítiť, že si dal so samotným dejom aspoň ako takú námahu, pričom je jasným dôkazom, že scenár nebol robený takpovediac na kolene. Z pohľadu hororových prvkov musím uznať, že maska samotných zombie je skutočne na výbornej úrovni. Bohužiaľ ma ale mrzí fakt, že hororových pasáží je pomenej, gore dostalo minimálny priestor, snímok sa až na pár scén podobá viac na drámu, než horor, čo určite nesadne každému. Fanúšikov milovaného žánra určite poteší akčnejšia, záverečná polhodinka. Z Miguela mám ale dobrý pocit. Oba horory, ktoré natočil sú z úplne z iného súdka, pričom ani raz vyslovene nesklamal, ba priam naopak – 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Proč mě to nebavilo? Protože tohle už tu v různě převařený podobě minimálně stokrát bylo. Místy slušnou atmosféru pohřbívá šílená kamera a divný postavy. Nic k čemu bych se vracel znovu.30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní, až minimalistické drama o přežití je zasazeno mezi dvě akční scény. Tenhle typ zombiefilmů mi dokonale vyhovuje, páč řežby jsou taky fajn, jenže co jiného v nich vymyslet, že? Pořád sice nemůžu u novodobých zombiáren přijmout, že někdo, potácející se mezi životem a smrtí, je rychlejší než živí - dle mne nesmyslný blábol, ale nechť. Zajímavým prvkem je evoluce nemrtvých. V některých současných filmech se zombie vyvíjejí spíše směrem k jakési inteligenci, zde naopak mutují v monstra, co se maximálně přizpůsobují přežití. Všude je sice sníh a zima, ale nikde jsem nezaznamenal, že takto vypadá celá planeta. Navíc přeživší se až tak moc nechrání, tudíž teploty pod nulu příliš neklesají (jinak by pes i průměrně oblečená dívenka museli umrznout). Scény s rockovou hudbou mi připomněly Mars útočí!, což jsem odkýval s lehkým úsměvem. Jedna z nejsilnějších scén je Patrick+pes+monstrum. Slušivá kamera, obstojné herecké výkony, rozkošná monstra (že by inspirace v 30 dní dlouhá noc?) a solidní hudba. Taková malá milá fajnovka! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od svých konkurentů je Extinction slabší snímek, ve kterém se mluví dost jako ve Walking Dead, místo toho aby se tu něco zásadnějšího dělo, to opravdu spíš patří do seriálu, než do celovečeráku. Největším plusem jsou zombíci, ale celkově se k těm nejlepším řadit nemůže. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu. V mnohá ohledech má zánik pro mne originální nápady a nechce sklouznout k zaběhnutému stereotypu tohoto žánru. Další bonusem jsou dobře rozpracované postavy. Matthew Fox si vynahradil roli SEALa z Světové války Z, která se změnila v cameo. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa není nikdy příjemná věc. Na vlastní kůži to pocítí Matthew Fox, který při evakuaci přeživších přijde o ženu. Přežije akorát jeho nejlepší přítel Patrick a dcera jednoho z nich. Něco se stane a vztah dvou přátel je nadobro poznamenán. Střih o několik let dopředu. Dnes už devítiletá holčička je pečlivě vychovávaná Patrickem, který svou opatrností připomíná Zdeňka Svěráka v Obecné škole. V protějším domě žije zarostlý a poblázněný Matthew, který má skútr, loví, v noci kecá do vysílačky a vůbec je cool. Už jsem zmínil, že je celá planeta pokrytá sněhem a zombíci kvůli tomu vymřeli? Filmu se daří budovat velmi dobře atmosféru, kdy jít ven pro dřevo do krbu je záležitost života a smrti a hlavně chvílemi (ale opravdu jenom trochu) asociuje herní pecku Last of Us. Na rozdíl od Pontypoolu se film může pochlubit opravdu povedeným závěrem, který vám nedá vydechnout a dá vzpomenout na závěrečný teror v Shyamalanově Znamení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Móda postapokalypťáků pomalu upadá, přesto se sem tam ještě něco objevuje a já jako příznivec tohoto žánru jsem za to rád. V poslední době si primát v nákazách drží už jen prakticky zombíci a sám přiznávám, že mně už začali trochu unavovat. Naštěstí pánové Garduňo a Vivas šli na to přes Darwina a tak nám ta klasická nákazička celkem slušně prošla jakýmsi evolučním vývojem. Divák se moc vlastně nedozví co za průser se na začátku stalo, že to průser ale byl ví z počátečního rychlého přenosu nákazy mezi evakuovanými jedoucími busy do karanténního tábora ve stylu 28 týdnů poté a následně z toho, že nastala nekončící zima z čehož by asi naši vlekaři měli celkem radost. Co se týče nasazení herců, je to dost komorní záležitost a jednu z hlavních rolí si střihl doktor Jack z The Lost - Matthew Fox. Film mi připomínal takové kyvadlo, kdy chvíle nudy a nekončících okecávaček naopak velmi silně narušovaly akční a převážně noční nervydrásající scény. Po -po- potvůrky- podivné sice sem tam zasmrděly rukou animátorovou (hlavně při jejich pohybech a celkových záběrech), většinou však stačili udělat hutnou atmošku a musím uznat, že jsem se párkrát lekl. Hlavičky v detailu byly opravdu něco. Ano, byl to nízkorozpočťák a triky nebyly nijak velkolepé, přesto film slušně bavil. Lecos by se dalo vytknout, ale já byl celkem spokojen! A rocková scénka byla fakt dobrá!!! :-). Musím uznat, že stačilo málo, trochu více rozpumpovat nudné první 2/3 filmu a mohlo to být klidně za 4! Takhle je to za mně za 3 umělé kopretiny. * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Vivas se po povedeném home invasionu Secuestrados vrhl zombárenský postapo, což samo o sobě není sortou neotřelou, ale ani zdaleka ne nevítanou. Tuplovaně pak v případě podobném tomuto, kdy si nechává pedantsky záležet na freezy vizuálu vylidněného světa. Až nenáhodně se zde pojetím a částečně i příběhem blížíme Lawrencově pecce Já, legenda, přičemž Vivas dbá na charaktery postav, především pak na jejich zpřetrhané vztahy, a neostýchá se z tohoto řádně těžit za účelem citového vydírání. Rozhodně nečekajte zběsilou gory road movie ve stylu 28 dní poté, ikdyž i na ty v jedné scéně přijde, protože zde se vsází na vizuál, postavy a atmosféru. Kdo absenci bodycountu nevydýchá, může spolehnout alespoň na vyšponovaný závěr. Na evropský filmek vedlejšího šáru úplně super, což spolu s letošní bídou zohledňuju ve svým hodnocení. Doporučuju! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť dojmu premárneného potenciálu. Mám rád filmy s kombináciou ľadová atmosféra-opustenosť-zombíci. Tu sa žiaľ darilo len tej atmosfére, tá bola veľmi dobrá. Chcelo to však zaujímavejší príbeh a viac hororových prvkov. Začalo to dobre, ale potom sa to dostalo do roviny nudnejšej vzťahovej drámy otec-dcéra, kde takmer všetky problémy vyvierali z prirodzenej detskej nevedomosti a zvedavosti. Navyše zombíci mi hrozne pripomínali podzemné príšerky z filmu Descent (2005) - biele, zubaté, vychrtlé a slepé. Koniec so sebou priniesol niečo málo dlho očakávanej akcie, čo určite potešilo, menej ale už samotné uzavretie príbehu, ktoré mi prišlo halabala odbité. Milovníci snežnej postapo atmosféry si prídu na svoje, ostatní budú sklamaní. 65/100 ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tady je to hodně jednoduché, protože se jedná o tisíckrát viděné... Nízkorozpočtový, dosti natáhnutý snímek, ve kterém rodinná linka absolutně nefunguje a to i díky divně napsaným a chovajícím se postavám, hororová a akční už ano... Nakažené, zmutované, kanibalské bestie vypadají celkem fajn, digitální sníh a všeobecně dosti nepovedené efekty si mohli tvůrci odpustit... Za mě silně promrhaná šance... ()

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama