Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

VOD (1)

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

španielske hororové mám skutočne rád. Keď ešte zabrdnú do zombie žánru tak mám istotu, že o zábavu mám postarané. V chladnej krajine neďalekej budúcnosti prežívajú tri odlišné postavy svoj život po zombie apokalypse. Všetci si samozrejme myslia, že "príšery" sú preč, lenže nie je to úplne tak. Tu prichádza film so skvelými zmutovanými zombiekmi, ktorý pre aspoň pre mňa posunuli "že vraj skomierajúci" žáner opäť raz ďalej. Skvelí herci, výborná atmosféra a samozrejme záverečná domová scéna. Na 5* to síce nie je, ale nemá to ďaleko ;) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Se znechucením pozoruju, že se v poslední době můj oblíbený zombie žánr nějak plíživě senilizuje. Nedávno mě otrávila průserová Maggie s Arnoldem a teď mě zklamali i Španělé (kteří mě obvykle neklamou, ale naopak potěšují). Oproti Extinction mi i telenovelický a hnusným pathosem zasviněný seriál Walking Dead přijde jako náramně záživná, akční a dospělácká podívaná. Sledování jalových rozhovorů tatínka a jeho holčičky je totiž čistokrevné středoproudové filmové peklo, které by snad ani sám Špílberg nenatočil hnusněji. Navíc tatínek je naprostý mimoň, který místo toho, aby svou dcerku učil pořádně střílet nebo kráglovat zombíky mačetou, hustí do ní násobilku, blbec... Ani jejich soused Patrick nenapnil očekávání, která jsem do jeho postavy vkládal. A občasná akční podívaná je totálně domrvená neskutečně příšernou "FFkovou" ruční kamerou. Jedna hvězda za celkem dobré zombíky a druhá hubená a skomírající za našeptávače v Patrickově rádiu (škoda, že potenciál téhle dějové roviny zůstal neuspojivě nevyužit). Shrnutí - mizerná kamera, ubohé triky a prašivá melodramatičnost slabého scénáře. Jak by řekl klasik - nevermore! ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Španieli vedia aj lepšie. A konkrétne aj režisér Vivas, pre ktorého je to po vydarenom Uneseni (2010) malý krok späť. Zánik je technicky slušne zvládnutý, komorný zombie horor, natočený za pár miliónov v peknom snehovom a uzimenom postapokalyptickom svete. Film nebol zlý, ale vo všetkých ohľadoch od príbehu(ktorý sme videli v podobných obmenách už stovky krát) cez hercov, scenár (vykreslenie vzťahov medzi postavami a ich vývoj) až po akciu je všetko len priemerné. 55% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

9 rokov po globálnej zombie katastrofe je všetko pod snehom a vyľudnené, až na pár občasných preživších, ktorým jedného dňa pribudne ďalšia starosť - zombíkom prestane vadiť zima... Welcome to Colony? Mi viac krát prišlo na um a myslím, že keby z toho chcel byť prequel ku 2 roky starému béčku "The Colony", tak by s tým veľký problém nebol; spoločného toho majú viac než len digitálny sneh a na oko vyššie ambície. Ale osobne sa príliš nesťažujem, na mňa "Extinction" zapôsobil hlavne zo stránky zimného post-apo survivalu, kde vcelku dobre vyzerá a má kus atmosféry. Ostatné aspekty už trochu škrípali; či už z pohľadu zombie hororu, menej zvládnutej akcie, zbytočnej melodrámy postáv alebo naťahovanej stopáže. 4* dám aj tak, ale keby to nebolo v zimnom prostredí, tak zrejme hodnotím o stupeň nižšie. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku,jsem popravdě nevěděl co čekat.Neviděl jsem dopředu žádný trailer a přečetl si jen zdejší popis...Hlavní důvod snahy o shlédnutí byl asi jako u dosti jiných lidí Matthew Fox v hlavní roli.Jelikož mam rád Walking dead a všechny podobné filmy,kdy pár lidí žije ve světe bez dalších lidí,tak musím říct,že jsem s tímto kouskem spokojen.Teď to trochu rozvedu:Děj vás zavede do chvíle kdy svět postihla nějaká epidemii a lidi jsou evakuováni ,mj. i Matthew,jeho manželka,co čeká jejich dceru a nejlepší přítel Patrick.Střih.Posléze se děj soustředí na zarostlého Foxe jak bojuje o přežití ve světe zombie oblud a o jeho dceru se stará právě Patrick,protože ,sama žije v přesvědčení,že Patrick je její pravý otec.Než se vše vysvětlí ,tak nám film ukáže opuštěnou zasněženou krajinu,dobrou atmosféru a i zombie obludy,které byste opravdu nechtěli potkat na procházce.Pokud máte rádi apokalyptické filmy,zombie a dokážete se do této atmosféry ponořit tak jako já,tak budete spokojeni.Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama